Περισσότεροι από 1200 μαθητές από το νομό Σερρών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ώστε να μπορέσουν, με τις κατάλληλες πληροφορίες να αποφασίσουν για το μέλλον τους ... Περισσότερα

Διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές των Σερρών με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Περισσότεροι από 1200 μαθητές από το νομό Σερρών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ώστε να μπορέσουν, με τις κατάλληλες πληροφορίες να αποφασίσουν για το μέλλον τους και την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν, πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Η δράση έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές, εν όψει της λήψης σημαντικών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων, (επιλογή ομάδας προσανατολισμού κλπ) μέσω της ενίσχυσης, αφενός της αυτογνωσίας και πληροφόρησής τους και αφετέρου, της διαχείρισης τόσο του προσωπικού δυναμικού τους όσο και των ευκαιριών εκπαίδευσης – κατάρτισης και αγοράς εργασίας.  

Τα στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με ενδεικτική θεματολογία «Αναπτύσσω την επαγγελματική μου ταυτότητα με την Εθνική Πύλη Δια βίου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ» και «Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Europass» κλπ, με έμφαση στην ανάπτυξη και αξιολόγηση των αναγκαίων δεξιοτήτων διαχείρισης σταδιοδρομίας με την βοήθεια των εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων του ΕΟΠΠΕΠ.

Advertisement
Family Kitchen

Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το αύριο των παιδιών μας στις Σέρρες. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, καταφέρνουμε να ξεκινήσει από εδώ- και για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα, η ενημέρωση περισσότερων από 1200 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Παράλληλη εκδήλωση θα υπάρξει και για τους γονείς, καθώς ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα διαχείρισης σταδιοδρομίας και σπουδών».

Επίσης, ο Υπουργός τόνισε με έμφαση πως «το Αύριο δεν μπορεί να περιμένει. Και πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια και τις πληροφορίες στα παιδιά, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Με κάθε ευκαιρία, οφείλουμε πρώτα ως γονείς, και μετά ως Πολιτεία και φορείς να είμαστε δίπλα στα παιδιά στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις επιλογές τους, οι οποίες θα χαρακτηρίσουν το μέλλον τους», κατέληξε, ευχαριστώντας στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως «για την άμεση ανταπόκρισή της και την άριστη συνεργασία μας». 

Σημειώνεται ότι την Διημερίδα μπορεί να παρακολουθήσουν όλοι σε live streaming από το κανάλι που θα δημιουργηθεί στο ΥouΤube. Επίσης οι μαθητές θα μπορούν να διατυπώσουν ερωτήματα μετά τις παρουσιάσεις μέσω  mail σε διεύθυνση που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για την εκδήλωση. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και περιοχές της Στ. Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

27/08/25 12:55 μμ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και περιοχές της Στ. Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Το Θωρηκτό Αβέρωφ αποκτά Ψηφιακό Μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας

27/08/25 12:12 μμ

Το Θωρηκτό Αβέρωφ αποκτά Ψηφιακό Μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας

Βουλή: Επανέναρξη των εργασιών, με κοινοβουλευτικό έλεγχο και νομοθετικό έργο

27/08/25 12:04 μμ

Βουλή: Επανέναρξη των εργασιών, με κοινοβουλευτικό έλεγχο και νομοθετικό έργο

Ιατρείο χωρίς γάζες στο Κεραμίδι Μαγνησίας – Έδεσαν τραυματία με… τραπεζομάντηλα

27/08/25 12:00 μμ

Ιατρείο χωρίς γάζες στο Κεραμίδι Μαγνησίας – Έδεσαν τραυματία με τραπεζομάντηλα

Γιώργος Κωνσταντίνου για “οικία Κοκοβίκου”: Ετοιμαζόταν να γκρεμιστεί σαν μια παλιά ανάμνηση

27/08/25 11:50 πμ

Γιώργος Κωνσταντίνου για “οικία Κοκοβίκου”: Ετοιμαζόταν να γκρεμιστεί σαν μια παλιά ανάμνηση

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει το “Όλα σε θυμίζουν” στα ελληνικά και γίνεται viral – Δείτε το βίντεο

27/08/25 11:41 πμ

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει το “Όλα σε θυμίζουν” στα ελληνικά και γίνεται viral – Δείτε το βίντεο

Π. Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

27/08/25 11:31 πμ

Π. Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Μάικλ Κορς: Οι διακοπές του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην «αγαπημένη» του Ελλάδα

27/08/25 11:28 πμ

Μάικλ Κορς: Οι διακοπές του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην «αγαπημένη» του Ελλάδα

Συνεργασία ΟΕΒΕΣΣ - ΔΕΛΤΑ Ενεργειακοί Σύμβουλοι στη SEREXPO 2025

27/08/25 11:23 πμ

Συνεργασία ΟΕΒΕΣΣ – ΔΕΛΤΑ Ενεργειακοί Σύμβουλοι στη SEREXPO 2025

Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών ετοιμάζεται για τα φετινά μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα!

27/08/25 11:19 πμ

Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών ετοιμάζεται για τα φετινά μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα!

27/08/25 11:11 πμ

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 ρούχα «μαϊμού» – Δύο συλλήψεις

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Ιστορία, Ομορφιά και Πνευματικότητα - Δείτε φωτο & video

27/08/25 10:42 πμ

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Ιστορία, Ομορφιά και Πνευματικότητα – Δείτε φωτο & video