Δικαίωμα αγοράς των δύο εργοστασίων που μίσθωσε, έχει η Royal Sugar ABEE

Το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες έναντι τιμήματος ύψους 15,2 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα,

 

έχει η Royal Sugar ABEE, η οποία σε κοινοπραξία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε τη μίσθωσή τους για 28 μήνες, σε συνέχεια σχετικής σύμβασης που υπέγραψε με τα αρμόδια στελέχη της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Royal Sugar ABEE, στόχος της συμφωνίας είναι η διάσωση και αναβίωση της τευτλοκαλλιέργειας και της παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα. “Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας θα γίνεται από μία ιδιωτική επιχείρηση”, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Royal Sugar A.B.E.E.

 Η διοίκηση της εταιρείας υπογραμμίζει ότι από σήμερα κιόλας, θέτει σε ισχύ “ένα λεπτομερές πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων που θα αλλάξει τον χάρτη της ζάχαρης σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη”.

Για την τρέχουσα καμπάνια 2019, η Royal Sugar δεσμεύεται για την άμεση παραλαβή όλων των τεύτλων που έχουν σπαρθεί και την πληρωμή των παραγωγών ενώ τις προσεχείς ημέρες, θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες καλλιεργητές τεύτλων’ “παρέχοντας συγκεκριμένα κίνητρα και εγγυήσεις, ζητώντας συνεργασία και υπογραφή συμβάσεων για την άμεση σπορά τεύτλων προς πώληση και παραγωγή ζάχαρης από τη Royal Sugar κατά την προσεχή καμπάνια 2020».

Μεταξύ άλλων, η Royal Sugar προσβλέπει στην σταδιακή αύξηση των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών καλλιέργειας βελτίωσης της στρεμματικής απόδοσης και του ζαχαρικού τίτλου, στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και στην εκμετάλλευση όλων των υποπροϊόντων.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *