Από την Τετάρτη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δίνουν μάχη για την αναγνώριση συγκεκριμένων ελαφρυντικών, τα οποία μπορούν να μειώσουν το ύψος της τιμής που αναμένεται να τους επιβληθεί. Όλα θα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Από την Τετάρτη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δίνουν μάχη για την αναγνώριση συγκεκριμένων ελαφρυντικών, τα οποία μπορούν να μειώσουν το ύψος της τιμής που αναμένεται να τους επιβληθεί. Όλα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ατόμων που θα αποφασίσει η δικαιοσύνη πως θα πρέπει να φυλακιστούν.
 
Σήμερα το απόγευμα, εκτός απροόπτου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων και πιθανότατα το βράδυ θα ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.
Όπως φαίνεται, η σημερινή συνεδρίαση, 455η της δίκης της Χρυσής Αυγής, θα είναι αυτή που θα κρίνει την “ανάλογη και δίκαιη τιμωρία” που επιτάσσει ο νόμος με την επιμέτρηση των ποινών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι εκτιμήσεις είναι πως σήμερα το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές και πως η 456η συνεδρίαση -πιθανότατα την Δευτέρα- θα είναι η πλέον κρίσιμη για τους καταδικασθέντες, καθώς τότε θα κριθεί το ζήτημα της φυλάκισης.
Η διαδικασία σήμερα, που ξεκίνησε με την απρόσμενη τοποθέτηση-απάντηση της Εισαγγελέως στις σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης για την εισήγηση της επί των ελαφρυντικών, θα αναλωθεί τις πρώτες ώρες με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά . Η διαδικασία δευτερολογιών ξεκίνησε χθες , μετά την τοποθέτηση της Εισαγγελέως που ζήτησε μόνο μία ελαφρυντική περίσταση για συγκεκριμένη κατηγορία κατηγορουμένων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων της υπεράσπισης. Η τοποθέτηση της Εισαγγελέως, που φαίνεται να προκαλεί πολλά σχόλια στο νομικό κόσμο με πρώτους του συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής που την χαρακτηρίζουν νομικά εσφαλμένη, φαίνεται να αναγκάζει την υπεράσπιση να τοποθετηθεί με πιο οργανωμένη νομική τεκμηρίωση των αιτημάτων της, καθώς οι πρώτες τοποθετήσεις που έγιναν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, περιείχαν πιο διευρυμένες αιτιολογίες για τα ελαφρυντικά, όπως η αγάπη στα ζώα, ο γάμος με την ίδια γυναίκα, η χριστιανική πίστη, ο εθελοντισμός κ.α.
Έτσι, παρά τις 11 ώρες που διήρκησαν οι αγορεύσεις μετά την ανακοίνωση της επί της ενοχής απόφασης, πλέον -μετά τη θέση της κ. Αδαμαντίας Οικονόμου- οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων φαίνεται να επιθυμούν να δώσουν μία αυστηρά “πιο νομική” μάχη, επικαλούμενοι νομολογία, αποφάσεις κ.α. Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση των αγορεύσεων με την τοποθέτηση των πλέον των 20 συνηγόρων, μεταξύ αυτών και εκείνοι πρώην βουλευτών και της διευθυντικής ομάδας, που υπολείπονται από τον κατάλογο των 57 κριθέντων ενόχων εκ των οποίων οι 50 είναι για εγκληματική οργάνωση. (σσ Οι 7 για διεύθυνση και οι υπόλοιποι για ένταξη).

Η αρχική δημοσίευση

Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά για τους 6 από τους 7 καταδικασθέντες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά τη χθεσινή ιστορική απόφαση καταδίκης της ως εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η συνεδρίαση του Εφετείου ξεκίνησε με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με την τοποθέτηση των συνηγόρων υπεράσπισης. Θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και οι αποφάσεις επί των ποινών, καθώς και για το αν και ποιες από αυτές θα έχουν τυχόν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές για να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και σήμερα στους δρόμους γύρω από το Εφετείο.

Advertisement
MEGA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με συγκίνηση η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και πολίτες είπαν το ύστατο χαίρε στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

20/02/26 3:16 μμ

Με συγκίνηση η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και πολίτες είπαν το ύστατο χαίρε στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Καβάλα: 22 μήνες φυλακή για τον 48χρονο οικοδόμο, που έκλεβε απλωμένα εσώρουχα!

20/02/26 3:03 μμ

Καβάλα: 22 μήνες φυλακή για τον 48χρονο οικοδόμο, που έκλεβε απλωμένα εσώρουχα!

Μαθήτριες και μαθητές «έντυσαν» με χρώμα το κέντρο των Σερρών με το γαϊτανάκι

20/02/26 2:58 μμ

Μαθήτριες και μαθητές «έντυσαν» με χρώμα το κέντρο των Σερρών με το γαϊτανάκι

Η Πειραιώς Χρυσός Χορηγός του 2ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Γυναικείας  Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

20/02/26 2:52 μμ

Η Πειραιώς Χρυσός Χορηγός του 2ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Γυναικείας  Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

Τρεις γενιές φωτογράφων με κοινό σημείο αναφοράς τη σχέση τους με την Ελλάδα και το Magnum στο MOMUS-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

20/02/26 2:49 μμ

Τρεις γενιές φωτογράφων με κοινό σημείο αναφοράς τη σχέση τους με την Ελλάδα και το Magnum στο MOMUS-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Σανάε Τακαΐτσι: Το Πεκίνο θέλει να τροποποιήσει το στάτους κβο «δια της ισχύος ή του εξαναγκασμού» - Υπόσχεται «ισχύ και ευημερία»

20/02/26 2:42 μμ

Σανάε Τακαΐτσι: Το Πεκίνο θέλει να τροποποιήσει το στάτους κβο «δια της ισχύος ή του εξαναγκασμού» – Υπόσχεται «ισχύ και ευημερία»

Περιβάλλον και Διάστημα: Νέφος ρύπανσης συνδέθηκε με την επανείσοδο πυραύλου στην ατμόσφαιρα

20/02/26 2:40 μμ

Περιβάλλον και Διάστημα: Νέφος ρύπανσης συνδέθηκε με την επανείσοδο πυραύλου στην ατμόσφαιρα

Ένα και μόνο εμβόλιο μπορεί να προσφέρει ευρεία προστασία έναντι πολλών αναπνευστικών λοιμώξεων

20/02/26 2:37 μμ

Ένα και μόνο εμβόλιο μπορεί να προσφέρει ευρεία προστασία έναντι πολλών αναπνευστικών λοιμώξεων

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Χίο: «Το είπαμε και το κάνουμε και στη Χίο - Σε πλήρη εξέλιξη όλα τα βασικά έργα του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης»

20/02/26 2:35 μμ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Χίο: «Το είπαμε και το κάνουμε και στη Χίο – Σε πλήρη εξέλιξη όλα τα βασικά έργα του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης»

Ανακήρυξη της ορεινής περιοχής των Πρεσπών σε «απάτητο βουνό»

20/02/26 2:34 μμ

Ανακήρυξη της ορεινής περιοχής των Πρεσπών σε «απάτητο βουνό»

Σέρρες: Περισσότερα από 30 τραύματα δέχτηκε ο 17χρονος Άγγελος - Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

20/02/26 12:47 μμ

Σέρρες: Περισσότερα από 30 τραύματα αναφέρει η νεκροψία για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου Άγγελου

Κωνσταντία Δημογλίδου: Κάποιοι ήθελαν να δουν εικόνες να ανοίγουν το κεφάλι του Α. Γεωργιάδη

20/02/26 12:14 μμ

Κωνσταντία Δημογλίδου: Κάποιοι ήθελαν να δουν εικόνες να ανοίγουν το κεφάλι του Α. Γεωργιάδη