Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αποφασίζει για την εξέλιξη της διαδικασίας ή την αναβολή της δίκης

Η απάντηση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε δια των συνηγόρων του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται σήμερα ,στην τρίτη συνεδρίαση του δικαστηρίου που κρίνει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο αναμένει από την υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου να προσκομίσει τις ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις που ζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση , της 6ης Ιουλίου, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών αρχηγού της οργάνωσης ο οποίος, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του, νόσησε από κορονοϊό και μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Advertisement

Στην προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, γνωμάτευση με την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κατηγορούμενου , για την αποκατάσταση των προβλημάτων υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται να απαιτείται χρόνος που φθάνει τους τρεις μήνες.

Advertisement

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πρέπει αφού αξιολογήσουν τα δεδομένα των ιατρικών βεβαιώσεων που θα προσκομίσει σήμερα η πλευρά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και αφού ακούσουν την πρόταση της Εισαγγελέα , να λάβουν απόφαση που θα κρίνει αν η διαδικασία θα προχωρήσει, αν θα διακοπεί για τον Σεπτέμβριο ή αν θα πρέπει η δίκη να οδηγηθεί σε αναβολή.

Στο δικαστήριο δεν έχουν νομιμοποιηθεί κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις οι Συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) που εκπροσωπούν την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, οι οποίοι ζητούν να τους αποδεχθεί το δικαστήριο, ώστε να λήξει “η σιωπή τους”, όπως ανέφεραν στην προηγούμενη συνεδρίαση και να μπορούν να έχουν λόγο σε όσα διαλαμβάνονται και αφορούν την εξέλιξη της δίκης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα