Συγκλονιστικοί ήταν στις καταθέσεις τους σήμερα, δεύτερη ημέρα της δίκης για το θάνατο του 11χρονου μαθητή τον Δεκέμβριο του 2022, στο προαύλιο του σχολείου του, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο, η ... Περισσότερα

Δ.Γκολέμης: "Θα μείνετε έκπληκτοι" - Α.Χρυσάφης: Αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες του δήμου - video

Epiloges Press

Epiloges Press

Συγκλονιστικοί ήταν στις καταθέσεις τους σήμερα, δεύτερη ημέρα της δίκης για το θάνατο του 11χρονου μαθητή τον Δεκέμβριο του 2022, στο προαύλιο του σχολείου του, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο, η δασκάλα του ολοήμερου και ο πατέρας του ενός από τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η δασκάλα του ολοήμερου περιέγραψε στην κατάθεση της, τι έγινε εκείνη την ημέρα. “Στο ολοήμερο ήμασταν δύο δάσκαλοι. Εγώ είχα οχτώ παιδιά της ΄Β Δημοτικού. Την ώρα της έκρηξης, βρισκόμουν με τα παιδιά στην τάξη. Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ από που προέρχονταν. Το μυαλό πήγε ότι έπεσε κάτι, μια σιδεριά ή και το υπόστεγο της πίσω αυλής. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έγινε έκρηξη. Είπα στα παιδιά, ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που έχουμε μάθει όταν γίνεται σεισμός. Τα έβγαλα έξω στην μπροστινή αυλή. Πήγα πίσω. Ρώτησα τον άλλο δάσκαλο τι έγινε και μου είπε ότι έγινε έκρηξη. Ένα παιδάκι, από αυτά που ήταν στην πίσω αυλή με πλησίασε τρομαγμένο και μου είπε “σκότωσαν τον Βασίλη”. Είδα τον Βασίλη σε μια λίμνη αίματος. Σοκαρίστηκα. Μου ζήτησαν να συνοδέψω ένα παιδί στο Νοσοκομείο. Τα παιδιά δεν το ξεπεράσαν. Ο Βασίλης ήταν ένα πολύ καλό παιδί, από μια αξιόλογη οικογένεια και είχε πολλούς καρδιακούς φίλους. Για όλους μας ήταν δύσκολο. Έπρεπε μετά από μέρες να μπαίνω στην τάξη, στην οποία μαθήτρια ήταν η αδελφή του Βασίλη και πολλοί φίλοι του“.

Η δασκάλα μίλησε και για τις επικίνδυνες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί στην αυλή του σχολείου από τις εργασίες που γίνονταν για την αλλαγή της θέρμανσης από πετρέλαιο σε γεωθερμία. “Δεν είχαμε την εικόνα ενός ασφαλούς σχολείου. Στην αυλή υπήρχαν συρματοπλέγματα και πάντα προσέχαμε να μην πλησιάσουν τα παιδιά εκεί. Ήταν ορατός ο κίνδυνος ατυχήματος“, είπε η δασκάλα.

Πατέρας παιδιού που τραυματίσθηκε: “Αν δεν γινόταν η επέμβαση θα χάναμε το γιο μας.”

Το “μαρτύριο”, όπως το χαρακτήρισε, που πέρασε η οικογένεια του, περιέγραψε στην κατάθεση του ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη του λέβητα της 5ης Δεκεμβρίου του 2022 στην αυλή του 9ου Δημοτικού σχολείο Σερρών.

Ο γιος μου ήταν τότε 6,5 ετών. Με ειδοποίησαν να πάω στο σχολείο και τον βρήκα μέσα στα αίματα. Έκλαιγε και ήταν τρομαγμένος. Το παιδί μου κόντεψε να χάσει το μάτι του. Στο Νοσοκομείο πέρασε από αξονική και μας είπαν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο. Πονούσε πολύ. Φώναζε “θέλω να πεθάνω”. Έκανε μια λεπτή επέμβαση στο κεφάλι για 3,5 ώρες και νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες. Φοβηθήκαμε ότι θα τον χάσουμε. Αν δεν γινόταν η επέμβαση κινδύνευε η ζωή του.Στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει μείνει μια ουλή εννέα εκατοστών Ήταν ένα μαρτύριο για εμάς. Ακολουθήσαμε μια αγωγή. Ψυχολογικά δεν το ξεπέρασε. Χθες παρακολουθούσαμε μαζί έναν αγώνα από την τηλεόραση, φώναξα γκολ και άρχισε να κλαίει” είπε ο πατέρας.

“Το σχολείο ήταν ένα μπάχαλο “

Ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε μίλησε για την επικινδυνότητα που υπήρχε στην αυλή του σχολείου από τα έργα που πραγματοποιούνταν για την αλλαγή της θέρμανσης. ”Στην αυλή του σχολείου επικρατούσε ένα μπάχαλο. Σαν να ξέραμε τι θα συμβεί. Οι γονείς προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο. Πήγαιναν συχνά στο Δήμο και διαμαρτύρονταν στους υπεύθυνους του Δήμου και στους υπαλλήλους. Τα παιδιά έκαναν την πρωινή προσευχή δίπλα σε σγουριασμένες σιδερόβεργες που δεν ήταν και σταθερές. Οι γονείς κάναμε τον σταυρό μας κάθε μέρα μην χτυπήσει το παιδί μας. Ήταν όλα χύμα. Μια μέρα πήγα να πάρω το παιδί μου και είδα κάποιον με μηχανή να μπαίνει στην αυλή του σχολείου. Ρώτησα και μου είπαν ότι ήταν ο μηχανικός.

Advertisement
Babis

Πώς είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος με μηχανή στην αυλή του σχολείου; Το κλίμα μεταξύ των παιδιών και των δασκάλων ήταν άριστο. Ο Διευθυντής ήταν εξαιρετικός και ως άνθρωπος και ως δάσκαλος και τα παιδιά τον αγαπάνε. Άλλο όμως Δάσκαλος και άλλο διευθυντής. Η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου ήταν σε κακή κατάσταση. Ένα παραμελημένο σχολείο σε αντίθεση με τώρα που το σχολείο μας είναι ένα κολέγιο.

Τα παιδιά μας ήταν εκτεθειμένα καθημερινά σε κίνδυνο. Τα παιδιά προαυλίζονταν στην πίσω αυλή που ήταν το λεβητοστάσιο με κίνδυνο της ζωή τους. Γνώμη μου είναι ότι αυτή, είναι μια γνωστή -άγνωστη συμπεριφορά υπευθύνων στο Δημόσιο που συνεννοούνται ανταλλάσσοντας επιστολές και email. Ήξερα ότι υπήρχε πρόβλημα με την εγκατάσταση του νέου συστήματος θέρμανσης” είπε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε.

Εγγράφως οι διαμαρτυρίες του Διευθυντή του σχολείου

Έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο διευθυντής του σχολείου είχε εκφράσει εγκαίρως τις ανησυχίες του για την εκτέλεση έργων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, παρουσίασε ο δικηγόρος του διευθυντή, ενώ ανέφερε πως από τον Δήμο Σερρών είχαν παραδώσει τα κλειδιά του σχολείου στα συνεργεία, ώστε να μπορούν να εισέρχονται στους χώρους για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι δάσκαλοι του σχολείου κατέθεσαν ότι είχαν αντιληφθεί την ένταση που υπήρχε μεταξύ του διευθυντή και του εργολάβου και των τεχνικών του έργου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα