Δίκη Τοπαλούδη: Αυτή είναι η εισαγγελέας που συγκλόνισε και προκάλεσε αντιδράσεις
Date:
Η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα, συγκίνησε με την χθεσινή της ανάρτηση στο Facebook, με την οποία ευχαρίστησε την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes.
Σήμερα, επέλεξε να απενεργοποιήσει το προφίλ της στο Facebook. Η αγόρευσή της κατά των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, συγκλόνισε. Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσέφεραν λουλούδια στην εισαγγελέα και συγκεκριμένα κόκκινα τριαντάφυλλα. Η εισαγγελέας με ανάρτησή της στο Facebook ανέβασε τη φωτογραφία με τα κόκκινα λουλούδια που κοσμούν πλέον το γραφείο της και έγραψε χαρακτηριστικά:
“Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα σας ευχαριστώ”.
Όπως δήλωσε ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη “έκλαιγα με λυγμούς την ώρα της αγόρευσης”.
Πριν από λίγες ημέρες όμως η κ. Δόγκα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου είχε κάνει άλλη μια συγκινητική ανάρτηση για την γιορτή της Μητέρας, αναφερόμενη στην δική της μητέρα που έχει φύγει από τη ζωή.
“Δεν υπήρξε στιγμή άλλη, στα τόσα χρόνια που έφυγες, που να έχω τόσο πολύ την ανάγκη σου. Τίποτα να μη μου πεις. Μόνο εκείνο το “αφού θα τα καταφέρεις”. Εκεί στη Ρόδο που γεννήθηκες όπως και εγώ ήσουν τόσο μπροστά, αιώνες μπροστά, όταν θεόφτωχη σε είχαν έτοιμη να “παραδοθείς νύφη – “δέμα”, εκεί πάλεψες και υπέστης τόσα πολλά για να έρθεις εδώ στην Αθήνα να σπουδάσεις. Μάνα μου, χρόνια πολλά, R. I. P” είχε γράψει στο προφίλ της στο Facebook, η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα.
Πριν απενεργοποιήσει το προφίλ της στο Facebook προλάβαμε να συγκεντρώσουμε κάποια στοιχεία για τη ζωή της. Έχει γεννηθεί στις 8 Αυγούστου, κατάγεται από το Γαλαξίδι και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγε δημοτικό στη Μαράσλειο, γυμνάσιο στο 17ο Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Σήμερα δουλεύει ως εισαγγελέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης αγαπά πολύ τα ζώα, καθώς ανέβαζε συχνά στο προφίλ της φωτογραφίες των κατοικίδιων της και έκανε αναρτήσεις για αδέσποτα ζώα. Ακόμη φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε αρχαία ρητά και γνωμικά, αλλά και στην ελληνική ποίηση.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή ‘Τεντιμπόηδες’ με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, εξέφρασε την αντίδραση του στα όσα δήλωσε για τους δικηγόρους κατά την αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
“Έχουν ειπωθεί πράγματα για τους δικηγόρους γενικά. Ότι από την ώρα που μπαίνουν οι δικηγόροι στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, ότι φτιάχνουν σενάρια για να συσκοτίσουν την αλήθεια, ότι δεν είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Είναι σαν να λέει η κυρία Εισαγγελέας ότι κάθε φορά ένας δικηγόρος που αναλαμβάνει έναν κατηγορούμενο πρέπει να βγαίνει να λέει ότι είναι ένοχος, εάν δεν το λέει αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της αληθείας… Κάθε φορά που ο δικηγόρος ασκεί τον θεσμικό του ρόλο για να υπερασπίσει τον κατηγορούμενο και να πει ότι μπορεί να πει για τον εντολέα του αυτό συσκοτίζει την υπόθεση και λέει ψέματα πάντα. Αυτή είναι η γενική γραμμή που πρέπει να δεχτεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο νομικός κόσμος της χώρας;… Ο Εισαγγελέας έχει έναν ρόλο, να στηρίξει την κατηγορία. Ο δικηγόρος υπεράσπισης έχει έναν ρόλο, να υποστηρίξει τον εντολέα του. Δεν μπορεί να λέει συλλήβδην κάποιος ότι οποτεδήποτε ο δικηγόρος μπαίνει στην υπόθεση λέει ψέματα και κάνει παραπλανήσεις. Η ένστασή μας είναι για τη στοχοποίηση του δικηγορικού σώματος”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βερβεσός και πρόσθεσε:
“Δεν μπορώ να αφήσω να πέσει στο κενό ότι έρχεται μία Εισαγγελέας από την έδρα και λέει συνολικά ότι οι δικηγόροι πάντα λένε ψέματα και συσκοτίζουν την αλήθεια. Αυτό είναι απαράδεκτο… Δεν μπορεί να λέει ο κάθε Εισαγγελέας για τους δικηγόρους συλλήβδην αυτά τα πράγματα. Πρέπει να ανακαλέσει τη δήλωση της σήμερα. Αν είχε κάτι με τους συγκεκριμένους συνηγόρους μπορούσε να ζητήσει από το δικαστήριο να επιβάλει μέτρα τάξης, να ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις, να ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων δικηγόρων εάν διαπίστωνε ότι είχαν κάνει κάτι παράτυπο, παράνομο, αντισυμβατικό. Θα μπορούσε να στείλει σε εμάς μία αναφορά για να ελέγξουμε πειθαρχικά, θα μπορούσε να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους”.
πηγή enikos.gr