Μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, η Ελευθερία Τομπατζόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σχολίασε τα όσα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, δηλαδή το αν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, η Ελευθερία Τομπατζόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σχολίασε τα όσα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, δηλαδή το αν ο νέος Ποινικός Κώδικας ευνοεί τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες αλλά και αν η δίκη καθυστέρησε με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης όπως ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία.
 
 

Στην ερώτηση ποιες ποινές θα ικανοποιήσουν την οικογένεια Φύσσα, ο κ. Τομπαζόγλου τόνισε: «Υπήρχε μία αντιμετώπιση των κατηγορουμένων όσον αφορά την καταδίκη, η οποία θεωρούμε ότι είναι αρκετά δίκαιη. Αντιμετώπισαν τον καθέναν, ακριβώς με το μέτρο της ευθύνης που του αναλογούσε. Κατά συνέπεια αντίστοιχα θεωρώ ότι θα κριθούν τα ελαφρυντικά και οι αναστολές στην έφεση. Θεωρώ ότι αυτοί που θα πρέπει να βρεθούν στη φυλακή, πράγματι θα βρεθούν. Μην ξεχνάμε ότι και οι συνεργοί του Ρουπακιά βαρύνονται με δύο κατηγορίες, και για τη συνέργεια στη δολοφονία και για την εγκληματική οργάνωση. Οπότε μιλάμε για δύο ποινές που κατά συγχώνευση και πάλι βγαίνει ένα νούμερο το οποίο θεωρώ ότι δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αντίστοιχα θεωρώ ότι δεν δικαιολογείται η χορήγηση των ελαφρυντικών σε κάποιος κατηγορουμένους. Θα ήταν δίκαιο και εύλογο, με βάση το κατηγορητήριο, κάποιοι να οδηγηθούν στη φυλακή».

 
Όσον αφορά το επιχείρημα στελεχών της κυβέρνησης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθυστερήσεις στην έκβαση της δίκης, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα τόνισε: «Το θέμα των καθυστερήσεων, επειδή ακουγόταν και όλα αυτά τα χρόνια, εκφέρεται από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο. Πλην του προβλήματος με την αίθουσα που είχαμε τον πρώτο καιρό, όπυο διεξαγόταν η δίκη στο κατάστημα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά μας χορηγήθηκε η αίθουσα τελετών (του Εφετείου) και η δίκη είχε έως και 4 φορές την εβδομάδα δικασίμους».

Advertisement
ΔΕΗ

Διευκρίνισε ωστόσο ότι, «ενδιάμεσα προέκυψαν κάποιες καθυστερήσεις, που δεν οφείλονται σε άλλους, πλην των ίδιων των κατηγορουμένων. Οι ίδιοι κατηγορούμενοι έφεραν την καθυστέρηση. Ενδεικτικά να σας πω ότι προσκόμισαν έως και 2.000 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προκειμένου να αναγνωστούν. Ο τεράστιος όγκος του κοινοβουλευτικού έργου της ΧΑ ξεκίνησε μετά τις διώξεις. Προφανέστατα το έκαναν εσκεμμένα. Ηθελαν να κερδίσουν άλλη μια τετραετία, που ευτυχώς δεν συνέβη. Οι ίδιοι το προκάλεσαν και τους γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα έχουν την απαίτηση να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό λόγω της διάρκειας της δίκης».

 
Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη δίκη τη Χρυσής Αυγής, η κ. Τομπαζόγλου είπε: «Θα κάνουν όπως δικαιούνται. Θα υπάρξει πενταμελές εφετείο. Το ζήτημα είναι ότι η απόφαση είναι ιστορική, δεν νομίζω ότι μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό ιδιαίτερα».
«Αυτό που αναμένεται είναι να μην παραμείνουν στην κοινωνία έως την εκδίκαση δεύτερου βαθμού, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, συνήθως το εφετείο είναι πιο επιεικές, αναγνωρίζονται και ελαφρυντικά που ίσως ο πρώτος βαθμός δεν έχει δώσει, οπότε μια μεταχείρηση επιεικής στον πρώτο βαθμό υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε ατιμωρησία» είπε η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα.

«Τουλάχιστον οι επτά που κατηγορήθηκαν για τη διεύθυνση, θα πρέπει να είναι δεδομένο (να μπουν φυλακή)», πρόσθεσε.

 
Για τον νέο Ποινικό Κώδικα, που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ώρες, τόνισε: «Το πλαίσιο για διεύθυνση (εγκληματικής οργάνωσης) είναι 5-15 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι 15 χρόνια είναι ευνοϊκή μεταχείρηση, για οποιονδήποτε άνθρωπο».
Όσον αφορά τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, υπογράμμισε: «Είναι μια συζήτηση απόλυτα προσχηματική, γιατί το ζητούμενο δεν είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά κατά πόσο το πολιτικό σύστημα του παρέχει κάλυψη. Δηλαδή, αυτοί ακόμη κι αν ξανακατέβουν (εκλογές) με έναν άλλον σχηματισμό, τα ίδια πρόσωπα, δεν νοείται ότι θα υπάρξει θεσμικός παράγοντας που δεν θα βγει να καταγγείλει αυτή την κίνηση».
 
Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - video

15/09/25 7:55 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – video

Σέρρες: Πεζοδρόμια παγίδες στην οδό Γ.Παπανδρέου απειλούν τους πεζούς - video

15/09/25 7:44 μμ

Σέρρες: Πεζοδρόμια παγίδες στην οδό Γ.Παπανδρέου απειλούν τους πεζούς – video

Σέρρες: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού - video

15/09/25 7:35 μμ

Σέρρες: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού – video

Σέρρες: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση - Η ευλογιά των προβάτων εξαπλώνεται - video

15/09/25 7:27 μμ

Σέρρες: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση – Η ευλογιά των προβάτων εξαπλώνεται – video

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της Πόπης Σεμερτζίδου και ακόμα τριών προσώπων

15/09/25 4:07 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της Πόπης Σεμερτζίδου και ακόμα τριών προσώπων

Εκδήλωση για την υποστήριξη των εξαγωγών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της SEREXPO 2025

15/09/25 3:58 μμ

Εκδήλωση για την υποστήριξη των εξαγωγών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της SEREXPO 2025

Δώσε Αίμα, Χάρισε Ζωή»: Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών

15/09/25 3:53 μμ

Δώσε Αίμα, Χάρισε Ζωή»: Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών

15/09/25 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Οι εθνικές επιτυχίες πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν – Δεν υπάρχει χώρος για μικρόψυχες και μίζερες παραφωνίες»

Ηράκλεια Σερρών: Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση για την Ομηρία των Ηρακλειωτών

15/09/25 2:59 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση για την Ομηρία των Ηρακλειωτών

Κασσελάκης: Η επιστροφή Τσίπρα λειτουργεί συσπειρωτικά για τη Νέα Δημοκρατία

15/09/25 2:53 μμ

Κασσελάκης: Η επιστροφή Τσίπρα λειτουργεί συσπειρωτικά για τη Νέα Δημοκρατία

Επετειακή SEREXPO 2025: Κάλεσμα συμμετοχής στο κορυφαίο Επιχειρηματικό Γεγονός

15/09/25 2:46 μμ

Επετειακή SEREXPO 2025: Κάλεσμα συμμετοχής στο κορυφαίο Επιχειρηματικό Γεγονός

Η νέα γενιά μηχανικών ξεκινά από τη METLEN – 9ος κύκλος “Μηχανικοί στην Πράξη”

15/09/25 2:34 μμ

Η νέα γενιά μηχανικών ξεκινά από τη METLEN – 9ος κύκλος “Μηχανικοί στην Πράξη”