Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» (Λίνα Δρούγκα, Βασίλης Τσεκούρας)Advertisement   «Η Ελλάδα να δώσει μάχη με διπλωματικά μέσα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» (Λίνα Δρούγκα, Βασίλης Τσεκούρας)

Advertisement
 

«Η Ελλάδα να δώσει μάχη με διπλωματικά μέσα για την άμεση κατάπαυση του πυρός – Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο»

«Το σύνολο των κρατών και των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, για την επιστροφή στο διάλογο και τη διπλωματική οδό», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Σημείωσε επίσης ότι «η Ευρώπη και η Ελλάδα, οφείλουν να υποδεχθούν τα τεράστια κύματα προσφύγων, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό».

Ερωτηθείς για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή του να στείλει η χώρα πολεμικό υλικό για την Ουκρανία. «Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε αυτήν την κίνηση χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, είναι μια επιλογή που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο αυτό», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και πρόσθεσε: «είναι εντελώς διαφορετικό να μάχεσαι με πολιτικά, διπλωματικά ή ακόμα και οικονομικά μέσα για τη λήξη αυτής της εισβολής, να επιχειρείς να επιβάλεις, μέσω στοχευμένων αυστηρών κυρώσεων, την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και είναι άλλο πράγμα η αλλαγή του δόγματος εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Εξέφρασε τη σφοδρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «σε οποιαδήποτε έμμεση εμπλοκή στον πόλεμο μέσω της αποστολής στρατιωτικού υλικού» και φυσικά «στο ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής μέσω της αποστολής ελληνικών ενόπλων δυνάμεων». «Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, έχουν αντιταχθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο αποτελεί αλλαγή του δόγματος εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Advertisement
MEGA

«Δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να συμπεριφέρεται ως πολεμοχαρής και ως πρώτος πρόθυμος να εμπλέξει τη χώρα σε πολεμικές επιχειρήσεις. Η λογική αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ειδικά σε μια τέτοια ιδιαίτερα κρισιακή στιγμή στην οποία μπαίνει η Ευρώπη», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην κατεύθυνση της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων», κατέληξε.​


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στους δήμους της Αττικής

26/10/25 6:59 μμ

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στους δήμους της Αττικής

Είναι λάθος να μιλάμε για ακύρωση της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ, λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

26/10/25 6:54 μμ

Είναι λάθος να μιλάμε για ακύρωση της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ, λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Δύο ποιητές μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον Διονύση Σαββόπουλο

26/10/25 6:50 μμ

Δύο ποιητές μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον Διονύση Σαββόπουλο

Κατάσχεση 136 κιλών κάνναβης και σύλληψη 50χρονου στην Ηγουμενίτσα

26/10/25 6:43 μμ

Κατάσχεση 136 κιλών κάνναβης και σύλληψη 50χρονου στην Ηγουμενίτσα

«Εξάρα» η Λιλ μετά την «τεσσάρα» από τον ΠΑΟΚ

26/10/25 6:39 μμ

«Εξάρα» η Λιλ μετά την «τεσσάρα» από τον ΠΑΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

26/10/25 6:35 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Συνελήφθη 55χρονος – Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

26/10/25 6:33 μμ

Συνελήφθη 55χρονος – Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο... μισός Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά

26/10/25 6:33 μμ

Ο… μισός Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι

26/10/25 6:27 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι

Κυρ. Μητσοτάκης: Τον πατριωτισμό της ευθύνης που ενώνει, δεν διχάζει, έχουμε ανάγκη και σήμερα

26/10/25 6:23 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τον πατριωτισμό της ευθύνης που ενώνει, δεν διχάζει, έχουμε ανάγκη και σήμερα

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τη ληστεία στο Λούβρο

26/10/25 6:18 μμ

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τη ληστεία στο Λούβρο

Με... οδηγό και σκόρερ τον Κυζιρίδη η Χαρτς νίκησε τη Σέλτικ

26/10/25 4:28 μμ

Με… οδηγό και σκόρερ τον Κυζιρίδη η Χαρτς νίκησε τη Σέλτικ