Ο Δημήτρης Ινδαρές με τους δυο γιους του αφέθηκαν σήμερα 19 Δεκεμβρίου ελεύθεροι, μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.   Και οι 9 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Δημήτρης Ινδαρές με τους δυο γιους του αφέθηκαν σήμερα 19 Δεκεμβρίου ελεύθεροι, μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Advertisement
 

 

Και οι 9 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από το οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο.

Ο γνωστός σκηνοθέτης που έχει καταγγείλει ότι είναι θύμα αστυνομικής βίας μίλησε στο thebest.gr μετά τον σάλο των τελευταίων ημερών.

«Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα» ανέφερε.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Ραγκούσης δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τον σκηνοθέτη με κολάρο και χτυπημένο

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία που έκανε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, και οι γιοί του οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτή της σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Εισαγγελία της Αθήνας αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν παρόντες τρείς εισαγγελείς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν παρόντες στις κατ΄ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

 

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του σκηνοθέτη

 

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το Κουκάκι που ακούγεται ο Δημήτρης Ινδαρές κατά την σύλληψη του και των γιων του, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Advertisement

Ο γνωστός σκηνοθέτης ακούγεται να μιλάει στους άνδρες της ΕΚΑΜ για τον τρόπο που φέρονται και ουσιαστικά ανατρέπει τα όσα έχει υποστηρίξει η αστυνομία, η οποία τόνισε ότι δεν υπήρξε περιστατικό βίας.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο σκηνοθέτης με τις χειροπέδες στα χέρια αναφέρει πως έχει δεχθεί χτύπημα από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ακούγεται να φωνάζει τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου ενώ η σύζυγός του φωνάζει.

 

Ο γνωστός σκηνοθέτης, ακόμη, περιγράφει τη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΚΑΜ όσο παραμένει μαζί με τους γιους του δεμένος με χειροπέδες στην ταράτσα του σπιτιού τους. Τα λόγια του καταγράφονται από τους γείτονες.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί.

Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΑΔΕ: Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές (B2C) - νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

17/11/25 5:29 μμ

ΑΑΔΕ: Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές (B2C) – νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι μόνοι που στήριξαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν οι πολιτικοί κρατούμενοι

17/11/25 5:23 μμ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι μόνοι που στήριξαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν οι πολιτικοί κρατούμενοι

Boυλή - Κ. Κυρανάκης: Με αυτόματο σύστημα τηλεδιοίκησης δεν μπορεί μια γραμμή να καταληφθεί από άλλο τρένο

17/11/25 5:19 μμ

Boυλή – Κ. Κυρανάκης: Με αυτόματο σύστημα τηλεδιοίκησης δεν μπορεί μια γραμμή να καταληφθεί από άλλο τρένο

Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με «πράσινο» αλουμίνιο στα αυτοκίνητα

17/11/25 5:12 μμ

Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με «πράσινο» αλουμίνιο στα αυτοκίνητα

Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της «Athens International Sailing Week 2025»

17/11/25 5:08 μμ

Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της «Athens International Sailing Week 2025»

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 19 προσαγωγές και μία σύλληψη γύρω από το Πολυτεχνείο

17/11/25 5:02 μμ

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 19 προσαγωγές και μία σύλληψη γύρω από το Πολυτεχνείο

Βουλή- Ν/σ για την ΕΡΤ- Π. Μαρινάκης: Θωρακίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΡΤ - Η κυβέρνηση περιορίζεται μόνο σε διοικητική και οικονομική εποπτεία - Καμία παρέμβαση στο πρόγραμμα ή τη λειτουργία

17/11/25 5:00 μμ

Βουλή- Ν/σ για την ΕΡΤ- Π. Μαρινάκης: Θωρακίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΡΤ – Η κυβέρνηση περιορίζεται μόνο σε διοικητική και οικονομική εποπτεία – Καμία παρέμβαση στο πρόγραμμα ή τη λειτουργία

Ο Ράιαν Κούγκλερ επιστρέφει στη Marvel για το «Black Panther 3»

17/11/25 4:53 μμ

Ο Ράιαν Κούγκλερ επιστρέφει στη Marvel για το «Black Panther 3»

Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν

17/11/25 4:49 μμ

Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

17/11/25 4:46 μμ

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Σαουδική Αραβία: 45 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο Ινδών προσκυνητών

17/11/25 4:42 μμ

Σαουδική Αραβία: 45 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο Ινδών προσκυνητών

Ατομική έκθεση του Πάνου Μπάκα «Temple of tears» στην γκαλερί Art Zone 42

17/11/25 4:39 μμ

Ατομική έκθεση του Πάνου Μπάκα «Temple of tears» στην γκαλερί Art Zone 42

Τα σχόλια είναι κλειστά.