Ο 33χρονος Πατρινός ορειβάτης, Δημήτρης Κάντας έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, μετά από δυστύχημα στο Mont Blanc,

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο 33χρονος Πατρινός ορειβάτης, Δημήτρης Κάντας έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, μετά από δυστύχημα στον ορεινό όγκο του Mont Blanc, Haute-Savoie, στις Άλπεις.

Ο Δημήτρης Κάντας, αθλητής του μπάσκετ, αλπινιστής και Φυσικός, φέρεται να έπεσε, αφού έχασε την ισορροπία του την ώρα που κατέβαινε προς το καταφύγιο Goûter (3.835 μέτρα). Ενός από τους πιο επικίνδυνους διαδρόμους στις Άλπεις.

Ο Πατρινός ορειβάτης έκανε μόνος του αναρρίχηση, χωρίς σχοινί, όταν το ατύχημα συνέβη σε μια διαδρομή πρόσβασης στην κορυφή του Mont Blanc. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο με το ελικόπτερο της Πολιτικής Ασφάλειας, Dragon 74. Ωστόσο, μπόρεσαν μόνο να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του θύματος, του οποίου η σορός επαναπατρίστηκε.

Ο αδικοχαμένος ορειβάτης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση, όταν γλίστρησε και έπεσε στο κενό, σε υψόμετρο 3.835 μέτρων. Οι αρχές ανέφεραν πως ο 33χρονος είχε στην πλάτη του βαρύ σακίδιο και κατέβαινε μόνος του χωρίς σκοινί, στοιχείο που ενδεχομένως συνέβαλε στην πτώση του.

Πιθανόν το δυστύχημα προκλήθηκε από συνδυασμό παραγόντων όπως η κόπωση, η στιγμιαία απώλεια συγκέντρωσης ή και το βάρος του εξοπλισμού. Ο συγκεκριμένος διάδρομος που συχνά αποκαλείται «διάδρομος του θανάτου» είναι γνωστός για την επικινδυνότητα του λόγω των κατολισθήσεων που γίνονται σχεδόν καθημερινά.

Advertisement
MEGA

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό το σημείο, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε καταγραφεί θάνατος μιας 24χρονης Αμερικανίδας στην ίδια περιοχή. Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Mont‑Blanc, ιδιαίτερα η κοιλάδα Chamonix-Mont-Blanc, θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα του αλπινισμού.

Ο 33χρονος ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας για την αγάπη που έτρεφε για τη φύση και τα αθλήματα. Ήταν αθλητής στην ομάδα μπάσκετ της Παναχαϊκής και φυσικός στο επάγγελμα.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε την έκθεση «Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»

20/03/26 10:07 μμ

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε την έκθεση «Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»

Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί εμπορικών πλοίων σε όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»

20/03/26 10:03 μμ

Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί εμπορικών πλοίων σε όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

20/03/26 8:52 μμ

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

Από τους πρώτους 65 φοιτητές και τη διελκυστίνδα καθαρεύουσας/ δημοτικής, στο σήμερα- Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

20/03/26 8:42 μμ

Από τους πρώτους 65 φοιτητές και τη διελκυστίνδα καθαρεύουσας/ δημοτικής, στο σήμερα- Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

20/03/26 8:27 μμ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

Βουλή - Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:39 μμ

Βουλή – Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:17 μμ

Δήμος Σερρών: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο – video

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Θέσεις και αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - "Τι ΔΗΠΕΘΕ θέλουμε;"

20/03/26 8:07 μμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Θέσεις και αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – “Τι ΔΗΠΕΘΕ θέλουμε;”

Πώς η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον Έβρο

20/03/26 8:32 μμ

Πώς η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων «Bearing Witness: Trauma and Resilience in Modern Journalism»

20/03/26 8:30 μμ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων «Bearing Witness: Trauma and Resilience in Modern Journalism»

Ιωσήφ Χουρουζίδης: "Η εστίαση προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη" - video

20/03/26 8:00 μμ

Ιωσήφ Χουρουζίδης: “Η εστίαση προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” – video

Κ.Τσιάρας: Προτεραιότητα ο περιορισμός του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

20/03/26 7:55 μμ

Κ.Τσιάρας: Προτεραιότητα ο περιορισμός του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Σχολιάστε

18 − δυο =