Πάνω από 40 μέρες πάλεψε για τη ζωή του, ενάντια στον κορονοϊό, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο 78χρονος καθηγητής καρδιολογίας και πολιτικός Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη σήμερα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πάνω από 40 μέρες πάλεψε για τη ζωή του, ενάντια στον κορονοϊό, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο 78χρονος καθηγητής καρδιολογίας και πολιτικός Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου.

Advertisement
 

 

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εισήχθη στο ΝΙΜΤΣ στις 26 Μαρτίου με χαμηλό οξυγόνο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διασωληνώθηκε στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας.

Πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής τη συμπαράστασή του στον πρώην βουλευτή.

«Προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Είναι στην εντατική εδώ και πολλές μέρες και δίνει την προσωπική του μάχη. Είμαι κοντά του, είμαστε κοντά του και του εύχομαι περαστικά» είχε αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στη Χάλκη Δωδεκανήσου την 1 Μαΐου 1942 και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976).

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

Ως πανεπιστημιακός ιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου.

Διετέλεσε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου δημιούργησε το Β΄ Καρδιολογικό Τμήμα σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια.

Ήταν ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Είχε επίσης διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο Έμορυ της Ατλάντα, καθώς και σε αυτό του Βελιγραδίου και για το έργο του έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την American Heart Association (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία).

Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1996.

Advertisement

Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 – 1996), χρημάτισε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ αρχικά από το 2000 ως το 2004, επανεξελέγη το 2009 και ήταν βουλευτής μέχρι το 2019.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και Αντιπρόεδρος της.

Το συγγραφικό έργο

Έχει συγγράψει ακαδημαϊκά συγγράμματα, καθώς και βιβλία για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιολογία. (Αναζητώντας τα μυστικά της καρδιάς και Μπορούμε να νικήσουμε τις καρδιοπάθειες) και πάνω από 2500 επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων 486 έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά περιοδικά.

Κυριότερες μονογραφίες του είναι η Διδακτορική διατριβή του (ως Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών): Η συγκέντρωση του C3 κλάσματος του συμπληρώματος στην εχινοκοκκίαση, η υφηγεσία: Η επίδραση της εναπόθεσης του σιδήρου στη λειτουργικότητα του μυοκαρδίου, Διαστολική λειτουργία της αριστερής κοιλίας και ​​Preconditioning.

 

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια σημεία παραμένουν τα μπλόκα - Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα με αγρότες της Κρήτης

11/12/25 9:24 πμ

Σε ποια σημεία παραμένουν τα μπλόκα – Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα με αγρότες της Κρήτης

Βουλή: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του 2025

11/12/25 9:18 πμ

Βουλή: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του 2025

«Χάρισε ένα Επιτραπέζιο»: Δράση για τη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών -Θα επισκευαστούν και θα σταλούν σε ΚΔΑΠ του Δήμου Σερρών και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»

11/12/25 9:12 πμ

«Χάρισε ένα Επιτραπέζιο»: Δράση για τη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών -Θα επισκευαστούν και θα σταλούν σε ΚΔΑΠ του Δήμου Σερρών και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»

Υποδοχή ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Σπυρίδωνα Σερρών - Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα σημαίνουν Χριστός, Ναός, Ποτήριο της Ζωής»

11/12/25 9:02 πμ

Υποδοχή ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Σπυρίδωνα Σερρών – Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα σημαίνουν Χριστός, Ναός, Ποτήριο της Ζωής»

Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

10/12/25 11:35 μμ

Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

Επίσημη επίσκεψη Κ. Τασούλα στο Μαυροβούνιο

10/12/25 11:56 μμ

Επίσημη επίσκεψη Κ. Τασούλα στο Μαυροβούνιο

"Καλές πιθανότητες" βλέπει η Handelsblatt για εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup

10/12/25 11:55 μμ

“Καλές πιθανότητες” βλέπει η Handelsblatt για εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup

Σέρρες : Πού θα σημειωθεί διακοπή νερού την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

10/12/25 11:36 μμ

Σέρρες: Πού θα σημειωθεί διακοπή νερού την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 5.7 βαθμών στην επαρχία Χοκάιντο, σύμφωνα με νέα εκτίμηση

10/12/25 11:54 μμ

Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 5.7 βαθμών στην επαρχία Χοκάιντο, σύμφωνα με νέα εκτίμηση

Ο Ν. Ταχιάος για τη διακοπή λειτουργίας του μετρό και την παράδοση της επέκτασης προς Καλαμαριά

10/12/25 11:53 μμ

Ο Ν. Ταχιάος για τη διακοπή λειτουργίας του μετρό και την παράδοση της επέκτασης προς Καλαμαριά

Συνελήφθησαν τρία αδέλφια για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» μέσω διαδικτύου

10/12/25 11:52 μμ

Συνελήφθησαν τρία αδέλφια για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» μέσω διαδικτύου

Πρωτιά και πρόκριση στους «16» για την ΑΕΚ

10/12/25 11:49 μμ

Μπάσκετ: Πρωτιά και πρόκριση στους «16» για την ΑΕΚ