Σεμινάριο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για δημόσιους λειτουργούς και εκπροσώπους φορέων του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τη αιγίδα της Περιφέρειας ... Περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Σεμινάριο για τις Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης Ανηλίκων και Ενηλίκων στις Σέρρες

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σεμινάριο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για δημόσιους λειτουργούς και εκπροσώπους φορέων του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Advertisement
 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τη αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II», πραγματοποιεί, Σεμινάριο Ενημέρωσης για δημόσιους λειτουργούς και εκπρόσωπους φορέων (Αστυνομία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Σχολικές μονάδες κλπ) για τις «Καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων» και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, την οποία λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 24/7, 365 ημέρες με εξειδικευμένους ψυχολόγους. 

Στόχος του εν λόγω Σεμιναρίου αποτελεί αφενός η ενημέρωση των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, με σκοπό την αξιοποίηση της από όσο το δυνατόν περισσότερους κρατικούς φορείς και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αφετέρου η μεταφορά τεχνογνωσίας στους παρευρισκόμενους για την διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων με την χρήση εργαλείων όπως το Missing Alert App.

Advertisement
Babis

Η θεματική διάρθρωση του Σεμιναρίου αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την ενημέρωση για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και την παρουσίαση των διαδικασιών που εφαρμόζει και των μέσων που χρησιμοποίει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την παρουσίαση της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και τη θεματική ενότητα της σημασίας της ψυχολογικής υποστήριξης των μελών της οικογένειας ενός θύματος εξαφάνισης.

Advertisement
ΔΕΗ

Στόχος του «INTERSYC II» είναι η ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά σε διασυνοριακές περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των δύο συμμετεχουσών χωρών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ