Σημαντικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,15 εκατ.ευρώ θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΣΒΑΑ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2020».   H δημοπράτηση ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σημαντικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,15 εκατ.ευρώ θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΣΒΑΑ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2020».
 

H δημοπράτηση για τα «Έργα αστικής αναζωογόνησης Δήμου Σερρών(Φάση 1)» εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 27ης Ιουλίου 2020.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανάπλαση της οδού Ερμού, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία Ελευθερίας και τη δημιουργία παιδικής χαράς επί των οδών Δημογερόντων και Ν.Νικολάου.
Σημειώνεται ότι η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών υποβλήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2017 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4,719 εκατ.ευρώ.

«Υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς τα έργα που εντάχθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Σερρών και με τη συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα δημιουργούμε τις υποδομές για μία πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Πιο αναλυτικά, στην οδό Ερμού θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση των πεζοδρομίων από τη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Βασ. Βασιλείου και θα τοποθετηθούν νέοι ιστοί και φωτιστικά σώματα LED. Με την υλοποίηση του έργου τα πεζοδρόμια θα ενοποιηθούν αισθητικά με την οδό Κ.Καραμανλή, θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα της οδού Ερμού καθώς και η κίνηση των πεζών, ενώ θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου. Παράλληλα με την ανάπλαση θα γίνει η υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ με κονδύλια του Δήμου Σερρών και εκτός συμβατικών υποχρεώσεων του έργου.
Στην πλατεία Ελευθερίας, θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα με νέα τεχνολογίας LED καθώς εξαιτίας παλαιότητας δημιουργούνται προβλήματα τόσο ασφάλειας των πολιτών όσο και φωτισμού. Επίσης, θα τοποθετηθούν ενδοδαπέδια φωτιστικά σώματα για να αναδειχθούν σημεία της πλατείας.
Επιπλέον, επί των οδών Δημογερόντων-Ν.Νικολάου θα δημιουργηθεί μία νέα παιδική χαρά, σύμφωνα με τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού.
«Η πόλη των Σερρών ομορφαίνει, εκσυγχρονίζεται, μεταμορφώνεται. Συνεχίζουμε!», καταλήγει ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βεζένκοφ: Μια μάνα χάνει το παιδί της, μέχρι πότε θα είναι πρόβλημα τι ομάδα είναι ο καθένας

15/03/26 5:59 μμ

Βεζένκοφ: Μια μάνα χάνει το παιδί της, μέχρι πότε θα είναι πρόβλημα τι ομάδα είναι ο καθένας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιλοτικό πρόγραμμα με drones και αυστηρότερη αστυνόμευση για το κυκλοφοριακό στην Αττική

15/03/26 5:45 μμ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πιλοτικό πρόγραμμα με drones και αυστηρότερη αστυνόμευση για το κυκλοφοριακό στην Αττική

ΠτΔ Κων. Τασούλας: Μόνο με συνεννόηση μπορούμε να κάνουμε άλματα μπροστά

15/03/26 5:37 μμ

ΠτΔ Κων. Τασούλας: Μόνο με συνεννόηση μπορούμε να κάνουμε άλματα μπροστά

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

15/03/26 4:14 μμ

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

Χ. Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος - Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»

15/03/26 4:04 μμ

Χ. Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η επόμενη μέρα για τον Έλληνα καταναλωτή

15/03/26 3:59 μμ

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η επόμενη μέρα για τον Έλληνα καταναλωτή

ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»

15/03/26 3:55 μμ

ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»

Δ. Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

15/03/26 3:53 μμ

Δ. Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

ΟΑΚΑ: Νέα ζωή στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας με το NMDF Convention & World of Dance Greece 2026

15/03/26 3:49 μμ

ΟΑΚΑ: Νέα ζωή στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας με το NMDF Convention & World of Dance Greece 2026

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

15/03/26 1:38 μμ

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

Πράσινο σαπούνι - 15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

15/03/26 1:29 μμ

Πράσινο σαπούνι – 15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

Συγκέντρωση σε ανάμνηση των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού και έναρξη των εργασιών του Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας

15/03/26 1:35 μμ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση σε ανάμνηση των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού και έναρξη των εργασιών του Πάρκου Μνήμης