Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου του 3ου Γυμνασίου Σερρών, με τη Δήμαρχο Σερρών

Δήμος Σερρών: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση για τη διάσωση του 3ου Γυμνασίου Σερρών

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε εξαιρετικά εποικοδομητικό και θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2025, η συνάντηση του του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου πρωτοβουλίας για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου του 3ου Γυμνασίου Σερρών, με τη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Παύλος Πουλιάκας και Παιδείας Παναγιώτης Κεισόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αριστοκλής Αναστασιάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Διαμάντω Φραγγεδάκη, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Χρύσα Αραπάκη, τα μέλη Ελένη Κατσαρίδου και Δημήτριος Γκατζάς, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αναπληρωματικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Ζωή Ασλανίδου.

Δήμος Σερρών: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση για τη διάσωση του 3ου Γυμνασίου Σερρών

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε αναλυτικά το συνολικό πλάνο ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την ανάληψη της δημοτικής θητείας.

Ειδικότερα:

• Πραγματοποιήθηκαν δοκίμια διερεύνησης της στατικότητας του κτηρίου, ως πρώτο ουσιαστικό βήμα αποτύπωσης της πραγματικής κατάστασης.

• Ακολούθησε ο προσεισμικός έλεγχος, στο πλαίσιο της θωράκισης της ασφάλειας.

Advertisement
MEGA

• Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία αποτελεί το κρίσιμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εργαλείο για την πλήρη διερεύνηση των προβλημάτων του κτηρίου, τη διαμόρφωση της ενδεδειγμένης μεθοδολογίας αποκατάστασης, καθώς και για την εκτίμηση του συνολικού κόστους των απαραίτητων παρεμβάσεων. Η ολοκλήρωσή της τοποθετείται εντός του 2026.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και οι επόμενες κοινές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αναπτυχθούν μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού, βιώσιμου και τεκμηριωμένου σχεδίου διάσωσης και αποκατάστασης.

Η Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Συλλόγου δήλωσαν από κοινού ότι αφουγκράζονται την αγωνία της τοπικής κοινωνίας των Σερρών για τη διάσωση ενός κτηρίου με εξαιρετική ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική αξία για τον τόπο μας. Ένα πραγματικό «στολίδι» στους πρόποδες του Κουλά, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συλλογική μνήμη και την εκπαιδευτική διαδρομή γενεών Σερραίων.

Κοινή διαπίστωση ότι το 3ο Γυμνάσιο δεν είναι απλώς ένα σχολικό κτήριο, αλλά ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης, και η διάσωσή του απαιτεί συνέπεια, συνεργασία, επιστημονική τεκμηρίωση και θεσμική σοβαρότητα.

Ο Δήμος Σερρών συνεχίζει με σχέδιο, υπευθυνότητα και διαρκή κινητικότητα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε στενή συνεργασία με τους φορείς και την τοπική κοινωνία, ώστε να διασωθεί και να αναδειχθεί ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό σε όλους - Το αναλυτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας για το 2026

26/02/26 4:59 μμ

Το Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό σε όλους – Το αναλυτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας για το 2026

Βουλή: Αντιπολιτευτικά “πυρά”, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις υποκλοπές

26/02/26 4:55 μμ

Βουλή: Αντιπολιτευτικά “πυρά”, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις υποκλοπές

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μεταναστευτικές διαδρομές το 2025, αλλά ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος

26/02/26 4:50 μμ

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μεταναστευτικές διαδρομές το 2025, αλλά ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο: Μείωση φόρου για λαϊκές αγορές - Αλλαγές σε συντάξεις ενστόλων, δημοσίων υπαλλήλων και θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών - Αφορολόγητο πετρέλαιο μέσω κινητού τηλεφώνου σε αγρότες από 1/11

26/02/26 4:45 μμ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο: Μείωση φόρου για λαϊκές αγορές – Αλλαγές σε συντάξεις ενστόλων, δημοσίων υπαλλήλων και θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών – Αφορολόγητο πετρέλαιο μέσω κινητού τηλεφώνου σε αγρότες από 1/11

Το παρελθόν της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει έκθεση στην Πρίστινα

26/02/26 4:39 μμ

Το παρελθόν της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει έκθεση στην Πρίστινα

Οι έμφυλοι ρόλοι και η γονεϊκή φροντίδα, στο επίκεντρο διάλεξης στο ΕΚΠΑ

26/02/26 4:20 μμ

Οι έμφυλοι ρόλοι και η γονεϊκή φροντίδα, στο επίκεντρο διάλεξης στο ΕΚΠΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ενεργειακή μας πολιτική αναδεικνύεται σε κεντρικό πυλώνα της εξωτερικής μας πολιτικής

26/02/26 4:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ενεργειακή μας πολιτική αναδεικνύεται σε κεντρικό πυλώνα της εξωτερικής μας πολιτικής

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού

26/02/26 4:09 μμ

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα Α21 για το

Ενημερωτική εκδήλωση για τα τεχνικά επαγγέλματα από το Επιμελητήριο Σερρών και τη ΓΣΕΒΕΕ

26/02/26 4:02 μμ

Ενημερωτική εκδήλωση για τα τεχνικά επαγγέλματα από το Επιμελητήριο Σερρών και τη ΓΣΕΒΕΕ

ΥΠΕΘΟ: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων

26/02/26 3:59 μμ

ΥΠΕΘΟ: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων

Δίκη Predator: Ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι - Συνολικές ποινές 126 ετών και 8 μηνών με εκτιτέα τα 8 έτη - Αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση

26/02/26 3:27 μμ

Δίκη Predator: Ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι – Συνολικές ποινές 126 ετών και 8 μηνών με εκτιτέα τα 8 έτη – Αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση

Έθιμο «Κούσασι» στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών - Επιτυχημένα τα δημόσια προξενιά γύρω από τη μεγάλη φωτιά

26/02/26 3:21 μμ

Έθιμο «Κούσασι» στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών – Επιτυχημένα τα “δημόσια προξενιά γύρω από τη μεγάλη φωτιά”

Σχολιάστε

έξι + 2 =