Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με έντονη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την 11η  Δεκεμβρίου 2025 η ονοματοδοσία του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Σερρών που πλέον φέρει το όνομα της σπουδαίας ... Περισσότερα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: Εκδήλωση για την ονοματοδοσία του παιδικού τμήματος ως  «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου»

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με έντονη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την 11η  Δεκεμβρίου 2025 η ονοματοδοσία του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Σερρών που πλέον φέρει το όνομα της σπουδαίας συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, τιμώντας τη σημαντική προσφορά της στην παιδική και νεανική λογοτεχνία.  

Advertisement
 

 Με τον τρόπο αυτό πραγματώθηκε η 5η /11-03-2025 ομόφωνη απόφαση του Εφορευτικού  Συμβουλίου, με έκδηλη την πρόθεση να τιμήσει την – Σερραία στην καταγωγή – Συγγραφέα  αναρίθμητων βιβλίων, κυρίως για παιδιά και εφήβους.  

 Στην εκδήλωση το καλωσόρισμα έκανε η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Σερρών κ. Βασιλική Μπουτζή.  

 Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Βασιλική Ζέττα απηύθυνε τον  επίσημο χαιρετισμό αναλύοντας την απόφαση και επιβαλόμενη τιμή που αποδόθηκε από τα μέλη  του Εφορευτικού Συμβουλίου. Με αναφορές των λόγων της ίδιας της Λότης Πέτροβιτς ανέδειξε  τη στενή σχέση της συγγραφέα με τη γενέθλια πόλη του αείμνηστου πατέρα της Νατάλη  Πέτροβιτς, καθώς και την προσφορά της στην παιδική Λογοτεχνία.  

 Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η στιγμή στην οποία, μέσω ζωντανής διαδικτυακής  σύνδεσης, η κόρη της συγγραφέως κ. Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, απηύθυνε χαιρετισμό στους  παριστάμενους και συμμετέχοντες και μοιράστηκε προσωπικές αναμνήσεις στέλνοντας  πολλαπλά μηνύματα προς τα παιδιά και το κοινό.  

 Κατόπιν η κ. Βασιλική Γάλβα αναφέρθηκε σε προσωπικές στιγμές και μνήμες εξαιτίας της  στενής συγγενικής σχέσης που τη συνδέει με τη συγγραφέα, αναφερόμενη και στο πλούσιο έργο  της.  

 Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα μωσαϊκό δράσεων φιλαναγνωσίας από κάθε σχολική  μονάδα που προσέθεσε το δικό της χρώμα, τη δική της ματιά, το δικό της μικρό κομμάτι αγάπης  για τη λογοτεχνία.  

 Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι μικροί μαθητές από το Κανάκειο Πειραματικό Νηπιαγωγείο  Σερρών με τις εκπαιδευτικούς κ. Ειρήνη Ζαπάρα, κ. Ζαχαρούλα Τζίνη και κ. Μαριάννα Κουλούδη  παρουσιάζοντας μια μουσικοχορευτική δράση, εμπνευσμένη από ιστορία βασισμένη σε βιβλίο  της συγγραφέως.  

 Βιβλιοπαρουσίαση έργων της συγγραφέως ανέλαβαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 17ου  Δημοτικού Σχολείου Σερρών με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Λαζαρίδου.  

 Επίσης, βιβλιοπαρουσίαση έργου της συγγραφέως επιχείρησαν και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, με τους εκπαιδευτικούς κ. Θάλεια Κούκλη και κ.  Κωνσταντίνο Στρίγκα.  

Advertisement
MEGA

 Οι μαθητές της Β’ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σερρών με τις καθηγήτριες κ.  Ειρήνη Χατζοπούλου και κ. Βασιλική Κούλα, προχώρησαν σε δημιουργική διασκευή του τέλους  ενός βιβλίου της και αναφορά στην επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας που ανέπτυξαν με τη  συγγραφέα. 

 Τέλος, οι μαθητές της Α4 τάξης του 2ου Γυμνασίου Σερρών με την εκπαιδευτικό κ. Ελένη  Ματλά συμμετείχαν με βιβλιοπαρουσίαση, απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών των μαθητών  τα οποία εμπνεύστηκαν από το σύνολο του έργου της τιμώμενης συγγραφέως.  

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη τελετή των αποκαλυπτηρίων της τιμητικής  επιγραφής στην είσοδο της παιδικής βιβλιοθήκης που πλέον φέρει το όνομα της συγγραφέως.   Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και όσους  συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον υπεύθυνο της τεχνικής υποστήριξης κ. Αντώνη Αμερικάνο  καθώς και το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Αικατερίνη  Τέζα μόνιμη υπάλληλος της Βιβλιοθήκης.  

 Την εκδήλωση τίμησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και  Νιγρίτας πατήρ-Νεκτάριος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Σερρών κ. Χατζηπαναγιώτου Δημήτριος και ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών  Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στρίκας Κωνσταντίνος, τα μέλη του Εφορευτικού  Συμβουλίου κ. Νέλλη Ευθυμίου και κ. Ειρήνη Ζαπάρα.  

 Ευχόμαστε ανάλογες δράσεις να δίνουν ευκαιρίες στους μαθητές να ξεδιπλώνουν το  ταλέντο που ο καθένας διαθέτει μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και η βιβλιοθήκη να  συνεχίζει να παραμένει χώρος καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και της διάδρασης ανάμεσα στο  πλούσιο υλικό που διαθέτει και την κοινωνία.  


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: Εκδήλωση για την ονοματοδοσία του παιδικού τμήματος ως  «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου»

16/12/25 11:10 πμ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: Ονοματοδοσία του παιδικού τμήματος ως  «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου»

Χατζηβασιλείου: Μεγάλοι ενεργειακοί κολοσσοί αποδέχονται τις ελληνικές θέσεις, δεν αφήνουν περιθώρια σε γειτονικές χώρες να ακολουθήσουν άλλη οδό

16/12/25 11:04 πμ

Χατζηβασιλείου: Μεγάλοι ενεργειακοί κολοσσοί αποδέχονται τις ελληνικές θέσεις, δεν αφήνουν περιθώρια σε γειτονικές χώρες να ακολουθήσουν άλλη οδό

Χειρουργική στεφανιαίων αγγείων με πάλλουσα καρδιά

16/12/25 11:02 πμ

Χειρουργική στεφανιαίων αγγείων με πάλλουσα καρδιά

Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς θα παίξουν στην Αδελαϊδα

16/12/25 10:56 πμ

Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς θα παίξουν στην Αδελαϊδα

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

16/12/25 10:58 πμ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας - Τι διεκδικούν

16/12/25 10:56 πμ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας – Τι διεκδικούν

ΟΑΚΑ: Υπενθύμιση σεβασμού στους χώρους προσβασιμότητας ΑμεΑ

16/12/25 10:55 πμ

ΟΑΚΑ: Υπενθύμιση σεβασμού στους χώρους προσβασιμότητας ΑμεΑ

Συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

16/12/25 10:54 πμ

Συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

Κανονικά τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Αθήνας, παρά τις καθυστερήσεις λόγω μπλόκων

16/12/25 10:54 πμ

Κανονικά τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Αθήνας, παρά τις καθυστερήσεις λόγω μπλόκων

Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας του Λευκού Πύργου λόγω εργασιών

16/12/25 10:53 πμ

Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας του Λευκού Πύργου λόγω εργασιών