Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
19.3 C
Serres

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 – Το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών

Τιμόνι στους 17άρηδες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, μειώνοντας κατά ένα έτος το όριο ηλικίας για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και οι συνεργάτες του φέρονται έτοιμοι να θεσμοθετήσουν τη συνοδευόμενη οδήγηση από την ηλικία των 17 ετών.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι νέοι και νέες, αφού περάσουν από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και λάβουν την απαραίτητη βεβαίωση δυνατότητας οδήγησης, θα μπορούν να οδηγούν με έναν συνοδηγό.

Η οριστική άδεια οδήγησης θα χορηγείται μετά τη συμπλήρωση των 18 ετών. Ο δε ανήλικος κατά τη διάρκεια της συνοδευόμενης οδήγησης θα υποχρεούται σε ειδική ασφαλιστική κάλυψη. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση απλά υιοθετεί πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.




Babis

Στη Γαλλία για παράδειγμα έχει θεσμοθετηθεί η συνοδευόμενη οδήγηση από την ηλικία των 15 ετών. Στην Ισλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Σλοβενία η συνοδευόμενη οδήγηση ισχύει από την ηλικία των 16 ετών.

Ο συνοδηγός σύμφωνα με την πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ετών, κάτοχος διπλώματος οδήγησης για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να μην του έχει καταλογισθεί ποτέ κανένας βαθμός ποινής στο point system.

Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η δυνατότητα να παίρνουν το τιμόνι 17χρονοι που θα συνοδεύονται από 18χρονους φίλους τους ή από συνοδηγούς της ίδιας ηλικίας.

 

ΕλλάδαΔίπλωμα οδήγησης από τα 17 – Το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σύντομα σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών – video

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών από...

Δημοσκόπηση Interview: Κερδίζει 2 μονάδες η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Τρίτη με πτώση η Πλεύση Ελευθερίας

Άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας κατά 2 μονάδες σε σχέση...

Αύξηση 40% στις αιτήσεις για χρυσή βίζα στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου

Σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Σοζτζού αυξήθηκε το...

Τελευταία Νέα