Σκληραίνει κατακόρυφα την πολιτική της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.     Φρένο και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σκληραίνει κατακόρυφα την πολιτική της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

 

 

Φρένο και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που ειδικά το τελευταίο μήνα έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αποφάσισε να βάλει η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν σύσκεψης υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η εντολή που δόθηκε είναι σαφής: «Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο». Μετά τις δηλώσεις – προ εβδομάδων – του υπουργού Εθνικής Άμυνας από βήματος Βουλής για τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο «4.500 παραβιάσεις αυτοί, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς», η ηγεσία σφίγγει ακόμα περισσότερο την στάση της. Πλέον σχεδόν όλες οι παραβιάσεις αντιμετωπίζονται με αερομαχίες και εμπλοκές από τα ελληνικά οπλισμένα μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση ήταν γιατί παρατηρήθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι επιχειρούσαν όχι απλά να δημιουργήσουν «στατιστικές εντυπώσεις» κάνοντας απλές παραβιάσεις, αλλά προσπαθούσαν διακαώς να δημιουργήσουν τα δεδομένα πρόκλησης ενός ατυχήματος ενδεχομένως και δυστυχήματος στον αέρα του Αιγαίου, που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις – αφορμή ακόμη και για θερμό επεισόδιο.

 

Η Ελληνική πλευρά δείχνει ιώβεια υπομονή, όμως ο τομέας πληροφοριών έχει δώσει στοιχεία που επέβαλλαν την άμεση αλλαγή στάσης.

Advertisement
MEGA

Επί του πρακτέου, αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών. Την Δευτέρα, με το που εμφανίστηκαν 10 τουρκικά F-16, η Ελλάδα απάντησε με 10 οπλισμένα μαχητικά, που μπήκαν κατευθείαν σε αερομαχίες με τους Τούρκους πιλότους. Στις οκτώ τουρκικές παραβιάσεις, τα γαλάζια γεράκια απάντησαν με δύο εμπλοκές!

Αλλά και χθες, Τρίτη, τα έξι τουρκικά μαχητικά μόλις προχώρησαν σε οκτώ παραβιάσεις βρήκαν απέναντί τους οκτώ ελληνικά οπλισμένα μαχητικά, τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχίες μαζί τους, οι δύο εκ των οποίων κατέληξαν σε εμπλοκές.

Πλέον, η εντολή που έχουν λάβει οι Έλληνες πιλότοι είναι να παίρνουν «την ουρά» των τουρκικών μαχητικών και να οδηγούνται άμεσα σε εμπλοκή μαζί τους, δηλαδή να τους «κλειδώσουν» στα σκοπευτικά τους, δηλώνοντας την πρόθεση ότι είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πύραυλο κατάρριψης.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας