Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τα πρώτα δοκιμαστικά του Τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των ελέγχων για την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα.   Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τα πρώτα δοκιμαστικά του Τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των ελέγχων για την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα.

 

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού. Το σύστημα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.

Οι πρώτες μετρήσεις, χωρίς τραμ, από τους ειδικούς αυτούς σένσορες κατά μήκος του Ιλισού, έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα.

Όμως η ακριβής κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί, θα εξακριβωθεί με τα load tests (μετρήσεις και με Τραμ πάνω στον Ιλισό).

Από σήμερα λοιπόν και για το επόμενο διάστημα θα γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών Τραμ (συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κ.λπ.).

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. ιδίως αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης.

Αποτελεί άλλωστε στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και στο Τραμ. Στον υπάρχοντα στόλο προστίθενται 25 νέα οχήματα, αναβαθμίζοντας το δίκτυο. Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα, με την επέκτασή του προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να επιφέρει μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, καθώς και με την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη - Εκδηλώσεις μνήμης και απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

28/02/26 8:22 πμ

Τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη – Εκδηλώσεις μνήμης και απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

«Νιώθω χάλια»: Ο πατέρας της Λόρας «σπάει τη σιωπή του», λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της

28/02/26 8:16 πμ

«Νιώθω χάλια»: Ο πατέρας της Λόρας «σπάει τη σιωπή του», λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της

Ο Ματ Ντίλον θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά βασισμένη στο γουέστερν «The Magnificent Seven»

28/02/26 8:06 πμ

Ο Ματ Ντίλον θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά βασισμένη στο γουέστερν «The Magnificent Seven»

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

28/02/26 7:59 πμ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026

28/02/26 7:49 πμ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026

Σέρρες: Των Αγίων Θεοδώρων πιάνονται "Σουράτισσες" οι γυναίκες στην Ηράκλεια

28/02/26 7:43 πμ

Σέρρες: Των Αγίων Θεοδώρων πιάνονται “Σουράτισσες” οι γυναίκες στην Ηράκλεια

Τα ρεβίθια της νηστείας

27/02/26 11:50 μμ

Τα ρεβίθια της νηστείας

Νηστεία: 6 τροφές για να αντικαταστήσετε το κρέας

27/02/26 11:48 μμ

Νηστεία: 6 τροφές για να αντικαταστήσετε το κρέας

2 εγγυημένοι τρόποι για να απολυμάνετε το πλυντήριο των ρούχων σας

27/02/26 11:46 μμ

2 εγγυημένοι τρόποι για να απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων σας

Η μητέρα του μηχανοδηγού, Σπύρου Βούλγαρη, μιλά για πρώτη φορά δημόσια: «Το παιδί μου λοιδορήθηκε όσο τίποτε»

27/02/26 11:36 μμ

Η μητέρα του μηχανοδηγού, Σπύρου Βούλγαρη, μιλά για πρώτη φορά δημόσια: «Το παιδί μου λοιδορήθηκε όσο τίποτε»

Δολοφονία στο Λουτράκι: Πώς σκοτώθηκε ο 17χρονος – Τον παράτησαν αιμόφυρτο οι φίλοι του

27/02/26 11:25 μμ

Δολοφονία στο Λουτράκι: Πώς σκοτώθηκε ο 17χρονος – Τον παράτησαν αιμόφυρτο οι φίλοι του

Ναός Αγίων Θεοδώρων Σερρών: Μεγαλόπρεπο στολίδι της πίστεως, της τέχνης και του πολιτισμού

27/02/26 11:19 μμ

Ναός Αγίων Θεοδώρων Σερρών: Μεγαλόπρεπο στολίδι πίστεως, τέχνης και πολιτισμού