Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα διακόπηκε προκειμένου να επιστρέψει επειγόντως στο Ισραήλ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο βαθμό συναγερμού,   μετά τον θάνατο του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα διακόπηκε προκειμένου να επιστρέψει επειγόντως στο Ισραήλ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο βαθμό συναγερμού,

 

μετά τον θάνατο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κατά την διάρκεια στοχευμένης αμερικανικής αεροπορικής επιχείρησης στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης για την εξόντωσή του.

 

Το Ισραήλ, ο στενότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο μεγαλύτερος εχθρός του Ιράν στην Μέση Ανατολή δεν σχολίασε επισήμως τον θάνατο του διοικητή της δύναμης αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, αλλά το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ επιβεβαίωσε την εσπευσμένη αναχώρηση του ισραηλινού πρωθυπουργού από την Αθήνα.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε παράλληλα ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού και ότι ο υπουργός Αμυνας Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε με εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για την «αποτίμηση της κατάστασης».

Μέλη του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας έχουν εντολή να μην σχολιάσουν το συμβάν, σε μία κίνηση που σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχει ως στόχο να μην προκαλέσει απάντηση εκ μέρους των συμμάχων του Ιράν στην περιοχή, περιλαμβανομένων της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, της οργάνωσης Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας και του Ισλαμικού Τζιχάντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο θέρετρο του σκι του Ορους Χερμόν, στα Υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με την Συρία, έκλεισε, έπειτα από «αποτίμηση της κατάστασης».

Το Βερολίνο εκφράζει την «έντονη ανησυχία του»

Η Γερμανία εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της μετά τον φόνο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ του επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και ζήτησε «αποκλιμάκωση».

«Βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο επικίνδυνης κλιμάκωσης και είναι σημαντικό εφεξής να συμβάλουμε σε μια αποκλιμάκωση με προσοχή και αυτοσυγκράτηση”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της καγκελαρίας, η Ουλρίκε Ντέμερ, σε συνέντευξη Τύπου κάνοντας έκκληση για εξεύρεση λύσεων «με διπλωματικούς τρόπους».

Παράλληλα το Βερολίνο περιορίζει τις κινήσεις των στρατευμάτων του στο Ιράκ. Το αρχηγείο της διεθνούς στρατιωτικής συμμαχίας που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσε εντολή για τον περιορισμό των κινήσεων επί του εδάφους και στον αέρα, είπε η εκπρόσωπος.

Advertisement
Family Kitchen

Η Γερμανία διαθέτει 27 στρατιώτες στη βάση Τάτζι, περίπου 30 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ιρακινών στρατιωτών.

Άλλοι πέντε γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται στο αρχηγείο της συμμαχίας κατά του ΙΚ στη Βαγδάτη και υπάρχουν περίπου άλλοι 90 γερμανοί στρατιώτες στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους ζώνη στο βόρειο Ιράκ, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ιρακινών στρατιωτών.

«Ο κύκλος της βίας πρέπει να σταματήσει» στο Ιράκ, τονίζει ο Σαρλ Μισέλ

«Ο κύκλος της βίας, των προκλήσεων και των αντιποίνων πρέπει να σταματήσει» στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά τον θάνατο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε επίθεση στη Βαγδάτη η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ουάσινγκτον.

«Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια κλιμάκωση», πρόσθεσε ο Μισέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Επτά μήνες σε αναμονή ασθενείς για φαρμακοποιοί για τη διάθεση φαρμακών υψηλού κόστους

21/01/26 12:52 μμ

Θεσσαλονίκη: Επτά μήνες σε αναμονή ασθενείς για φαρμακοποιοί για τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους

Το ΑΠΘ ανοίγει τις πύλες του σε 236.000 μαθήτριες και μαθητές της Κ.Μακεδονίας

21/01/26 12:31 μμ

Το ΑΠΘ ανοίγει τις πύλες του σε 236.000 μαθήτριες και μαθητές της Κ.Μακεδονίας

Πώς η δύναμη της αγκαλιάς ρυθμίζει το στρες και ενισχύει την ανθρώπινη σύνδεση

21/01/26 12:21 μμ

Πώς η δύναμη της αγκαλιάς ρυθμίζει το στρες και ενισχύει την ανθρώπινη σύνδεση

Ελληνικός Χρυσός: Έως το τέλος Μαρτίου η πρώτη παραγωγή χαλκού-χρυσού στις Σκουριές

21/01/26 11:33 πμ

Ελληνικός Χρυσός: Έως το τέλος Μαρτίου η πρώτη παραγωγή χαλκού-χρυσού στις Σκουριές

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Νέος υποδιοικητής της υπηρεσίας Ασύλου ο Νίκος Γιαννακόπουλος

21/01/26 11:28 πμ

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Νέος υποδιοικητής της υπηρεσίας Ασύλου ο Νίκος Γιαννακόπουλος

Πως πρέπει να οδηγούμε σε άσχημες καιρικές συνθήκες – Τι πρέπει να προσέξουμε στο αυτοκίνητό μας

21/01/26 11:13 πμ

Πώς πρέπει να οδηγούμε σε άσχημες καιρικές συνθήκες – Τι πρέπει να προσέξουμε στο αυτοκίνητό μας

Ψαρόπουλος: Δεν θίγεται ο αγώνας των συγγενών, δεν είναι μόνο η κ. Καρυστιανού που αγωνίζεται για δικαίωση

21/01/26 11:05 πμ

Α. Ψαρόπουλος για Μ. Καρυστιανού: «Θα κριθεί από άλλους το αν ήταν επιτυχής ή ατυχής η δήλωσή της»

 Κρατούμενοι έδειραν τον 16χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες

21/01/26 10:36 πμ

 Κρατούμενοι έδειραν τον 16χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες

Θεσσαλονίκη: O Tintin και ο Θεσσαλονικιός «πρόξενος» μιας χώρας που ξεπήδησε μέσα από κόμικ

21/01/26 9:28 πμ

Θεσσαλονίκη: O Tintin και ο Θεσσαλονικιός «πρόξενος» μιας χώρας που ξεπήδησε μέσα από κόμικ

Δέντρο στέκει αγέρωχο στο Μπέλλες από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Είναι 1074 ετών, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

21/01/26 9:19 πμ

Δέντρο στέκει αγέρωχο στο Μπέλλες από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία – Είναι 1074 ετών, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη: Ποια ήταν η γυναίκα πολιτικός που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα

21/01/26 9:08 πμ

Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη: Ποια ήταν η γυναίκα πολιτικός που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας - Τι αποφάσισαν οι αγρότες

21/01/26 8:57 πμ

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – Τι αποφάσισαν οι αγρότες