Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου ο δολοφόνος της Βασιλικής. Ο 37χρονος, που το παιδί εμπιστευόταν ως ένα πρόσωπο του άμεσου συγγενικού, αλλά και ... Περισσότερα

Δολοφονία 11χρονης: Την έσυρα στο χωράφι, άκουσα ένα “αχ” και μετά τίποτα, την πέταξα και πήγα στη μάνα μου

Epiloges Press

Epiloges Press

Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου ο δολοφόνος της Βασιλικής.

Ο 37χρονος, που το παιδί εμπιστευόταν ως ένα πρόσωπο του άμεσου συγγενικού, αλλά και φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειάς του, με κυνισμό περιέγραψε πώς είχε σχεδιάσει να βιάσει το παιδί, ζητώντας του από το πρωί της Κυριακής να πάνε μια βόλτα αργά το απόγευμα της ίδας μέρας.

«Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ», είπε στην ομολογία του.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ομολόγησε στην ουσία ότι είχε σκοπό να βιάσει το κορίτσι, αφού είπε: «Όταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Πήγαμε σε ένα μίνι μάρκετ και πήραμε αναψυκτικά. Όταν φτάσαμε εκεί που πηγαίναμε, την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε. Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της».

Ο δολοφόνος, που δεν ήταν διατεθειμένος να δεχθεί το «όχι» και μάλιστα από ένα παιδάκι μόλις 11 χρονών, περιγράφει στη συνέχεια τις στιγμές της δολοφονίας: «Θόλωσα, την πέταξα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι στο λαιμό και την πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα “αχ” και μετά τίποτα. Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στο σπίτι της μάνας μου».

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος που ήταν ελεύθερος αν και είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη εννέα ετών για βιασμό άλλης ανήλικης, επίσης από το συγγενικό του περιβάλλον, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και η σύζυγός του είναι έγκυος στο πέμπτο.

«Είχε αρπάξει την αδελφή μου από το λαιμό, θα τη σκότωνε»

Ως έναν άκρως επικίνδυνο και αδίστακτο βιαστή περιγράφει τον 37χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο της 11χρονης η θεία του παιδιού και αδελφή του πρώτου θύματος του 37χρονου, μιλώντας για τον βιασμό που είχε γίνει το 2017. Ο δολοφόνος είχε καταδικαστεί το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο και ήταν ελεύθερος μέχρι να δικαζόταν από το Εφετείο: Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του σε εννέα χρόνια φυλακή και επτά χρόνια από το έγκλημά του ο δράστης ήταν ελεύθερος και ατιμώρητος.

Όπως λέει στο protothema.gr, η αδελφή του πρώτου θύματος (που είναι εξαδέλφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής) ο 37χρονος είχε παρασύρει την ανήλικη αδελφή της σε μια ερημική τοποθεσία και αφού τη βίασε την άρπαξε από το λαιμό απειλώντας την πως θα τη σκότωνε.

Advertisement
Family Kitchen

Η 14χρονη τότε, κοπέλα, αντιστάθηκε και σώθηκε από το χέρια του 37χρονου, επειδή του είπε πως θα κρατούσε το στόμα της κλειστό αν την αφήσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Πηγή: protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Γιάννης Σπυριδάκης

16/03/26 12:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Γιάννης Σπυριδάκης

Λόγω αναγκαίων εργασιών για την επισκευή βλάβης σε δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης στην οδό Οδυσσέως, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026

16/03/26 12:44 μμ

Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές των Σερρών λόγω βλάβης στο δίκτυο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 84χρονος με ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

16/03/26 12:38 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 84χρονος με ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2026

16/03/26 12:38 μμ

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2026

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

16/03/26 11:21 πμ

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη η διαφορά στις τιμές

16/03/26 11:11 πμ

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη διαφορά στις τιμές

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

16/03/26 11:02 πμ

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

16/03/26 10:32 πμ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

16/03/26 10:56 πμ

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β' γύρο

16/03/26 10:53 πμ

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β’ γύρο

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

16/03/26 10:34 πμ

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο AUTh Radio

16/03/26 10:44 πμ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο AUTh Radio