Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για να εντοπιστεί ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο. Στο ... Περισσότερα

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Στη Μύκονο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών – «Καθαρά» τα όπλα του δράστη

Epilogestv

Epilogestv

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για να εντοπιστεί ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο.

Advertisement
 

Στο “νησί των ανέμων” κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έχει ήδη πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν ο 54χρονος τοπογράφος. Επίσης βρήκαν και το σπίτι που διέμενε το θύμα, όταν επισκεπτόταν την Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που θα μεταφερθεί για ανάλυση στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Σημαντικά στοιχεία στους ερευνητές αναμένεται να δώσουν επίσης το κινητό τηλέφωνο και ένα τάμπλετ που βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε το θύμα. Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, και οι αναλυτές προσπαθούν να εντοπίσουν απειλητικά μηνύματα ή ύποπτες συνομιλίες που είχε ο 54χρονος τοπογράφος. Οι αστυνομικοί εκτός από της επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος θα αναζητήσουν και πληροφορίες για την επίθεση που είχε δεχτεί στο νησί των ανέμων το 2022.

Ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του θύματος φέρονται να αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Οι αρχές εξετάζουν πάντως αν το θύμα με τις κινήσεις του, τις τοπογραφικές μελέτες του ή τις εξαγορές ακινήτων, που έκανε για μεγάλους επιχειρηματίες, εργολάβους και μεσίτες, είχε ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιου ανταγωνιστή, αναζητώντας στους 15 τελευταίους φακέλους με υποθέσεις του πληροφορίες, οι οποίες ίσως ξετυλίξουν το κουβάρι του νήματος που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του δολοφόνου του ή του ηθικού αυτουργού που έδωσε εντολή για το έγκλημα.

Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών αναλύουν οπτικό υλικό από 80 και πλέον κάμερες που έχουν καταγράψει τον πληρωμένο δολοφόνο και την προηγούμενη ημέρα, που έκανε «πρόβες» έξω από την οικία του 54χρονου στο Χαλάνδρι, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο της εργασίας του.

“Κινείται ο άνθρωπος αυτός για τουλάχιστον δύο 24ωρα με τον ίδιο τρόπο ακολουθώντας την πορεία του θύματος για να δει τις κινήσεις του” τόνισε στο ΕΡΤΝews η εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχει κάνει λάθη.

“Δεν υπάρχει τέλεια δολοφονία” δήλωσε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης προσθέτοντας: “Ειναι πιθανό να φτάσουμε στον δολοφόνο, αλλά και σε αυτόν που έδωσε την εντόλη“.

Advertisement

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής – “Καθαρά” τα όπλα του δράστη

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Η ιατροδικαστής εντόπισε 17 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν το στόχο τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια. Τα φονικά όπλα είναι “καθαρά”, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση και 29 συλλήψεις στο Κλειδί Σερρών, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

12/11/25 8:46 μμ

Ένταση και 29 συλλήψεις στο Κλειδί Σερρών, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

12/11/25 8:14 μμ

Σέρρες: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών - "Διαχρονική η αδράνεια"

12/11/25 8:05 μμ

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών – “Διαχρονική η αδράνεια”

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

12/11/25 7:35 μμ

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

12/11/25 7:32 μμ

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

12/11/25 7:26 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

12/11/25 8:07 μμ

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

12/11/25 7:10 μμ

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας και της Επιστολής Προσφοράς για τη διαχείριση από τον OCCAR του Προγράμματος της Eυρω-Κορβέτας

12/11/25 7:09 μμ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

12/11/25 7:05 μμ

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

12/11/25 7:04 μμ

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

12/11/25 7:00 μμ

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο