Η αγωνία μας για τη μάχη που δίνει το εθνικό σύστημα Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού κορυφώνεται.   Από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η αγωνία μας για τη μάχη που δίνει το εθνικό σύστημα Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού κορυφώνεται.

 

Από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών και κάθε σωματείο της ξεχωριστά, με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης προσπάθησαν με τις λιγοστές δυνατότητες που έχουν να συγκεντρώσουν χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Η προσπάθεια όλων των προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων έγινε με μεγαλείο ψυχής. Χωρίς δεύτερη σκέψη ,ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για βοήθεια και στήριξη του υγειονομικού ιδρύματος Σερρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες- ελλείψεις του εθνικού συστήματος υγείας.

Σας ανακοινώνουμε με χαρά ότι χθες παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, 5 ειδικά σεντόνια μεταφοράς ασθενούς πολλαπλών χρήσεων,100 τεμάχια αλουμινοκουβέρτες και 36 γυαλιά προστασίας.

Advertisement
ΔΕΗ

Αξίζει να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τα σωματεία που συνεισφέρανε στη Δωρεά:

Ξυλουργών – 150€
Ηλεκτρολόγων – 150€
Ποτοποιών – 150€
Φανοποιών – 150€
Υδραυλικών – 150€
Χρυσοχόων – 150€
ΟΠΑΠ- 150€
Ιδ. Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης – 150€
Ασφαλιστών – 150€
Μεταλλικών Κατασκευών – 150€
Αρτοποιών – 150€
Συντηρητών Καυστήρων – 150€
ΤΑΞΙ – 150€
Ζαχαροπλαστών – 150€
Κομμωτών – 150€
Στεγνοκαθαριστών – 150€
Κρεοπωλών – 150€
Ψυκτικών – 150€
Εστιατόρων – 150€
ΟΕΒΕΣ Σερρών -300€

Δεκαεννέα σωματεία είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη προσπάθεια αγοράς υλικών. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από αυτά είναι 2.850€ . Η ΟΕΒΕΣΣ προσέφερε το ποσό των 300€. Το σύνολο του ποσού που συγκεντρώθηκε για την αγορά των υλικών είναι 3150€.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναγνώσαμε χθες την ανάρτηση του διασώστη του ΕΚΑΒ Σερρών κ. Θεοφάνη Παπαευστρατίου. Σήμερα του απαντάμε ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Η ανάρτηση του Θεοφάνη Παπαευστρατίου:

«Η αναγνώριση σας στο δύσκολο έργο των διασωστων του ΕΚΑΒ ως μαχητές της πρώτης γραμμής, ως ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας μόνο συγκίνηση μας προκαλεί! Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πρόεδρο του ΟΕΒΕΣΣ Sotirios Kotsabas και τα μέλη της για την δωρεά με 5 ειδικά σεντόνια μεταφοράς ασθενούς πολλαπλών χρήσεων, 100τμχ αλουμινοκουβερτες και 36 γυαλιά προστασίας! Ευχαριστούμε επίσης τα ορθοπεδικά είδη Κ τον κο Anastasis Rontsis για την Δωρεά ενός σεντονιού μεταφοράς ασθενούς πολλαπλών χρήσεων, 5 γυαλιά προστασίας και 4 ηλεκτρονικά θερμόμετρα! #ΣΑΣ_ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

16/09/25 8:34 πμ

Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

16/09/25 8:23 πμ

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα - Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

16/09/25 8:17 πμ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα – Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

16/09/25 8:05 πμ

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής