Εισιτήρια μέσων μεταφοράς θα προσφερθούν το ερχόμενο καλοκαίρι σε 12.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών για να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ταξιδεύοντας σ’ αυτή, στο πλαίσιο της δεύτερης έκδοσης ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Εισιτήρια μέσων μεταφοράς θα προσφερθούν το ερχόμενο καλοκαίρι σε 12.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών για να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ταξιδεύοντας σ’ αυτή,

στο πλαίσιο της δεύτερης έκδοσης του προγράμματος DiscoverEU, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι πολίτες της ΕΕ που έχουν γεννηθεί το 2000 μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ατομικά ή ομαδικά, στη σχετική ιστοσελίδα για να αποκτήσουν τους τίτλους μεταφοράς που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν μέχρι και για έναν μήνα.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε μερικές ερωτήσεις για την Ευρώπη, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν από τις 15 Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019, κυρίως με τρένο, με την υποχρέωση να μεταβούν σε τουλάχιστον μια χώρα της ΕΕ άλλη απ’ αυτή στην οποία διαμένουν.

Αυτοί που θα επιλεγούν, θα δικαιούνται χρηματοδότηση των μεταφορών τους ύψους μέχρι 260 ευρώ και θα πρέπει να καλύψουν τα άλλα έξοδα διαμονής τους. Μια ποσόστωση των 12.000 προσφερόμενων εισιτηρίων έχει προβλεφθεί για κάθε κράτος μέλος, ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού του σε σχέση με εκείνον της ΕΕ.

Η επιχείρηση DiscoverEU άρχισε τον Ιούνιο 2018, με προϋπολογισμό 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στην προηγούμενη έκδοσή της, συμμετείχαν 15.000 νέοι ηλικίας 18 ετών.

Advertisement
MEGA

«Ο στόχος είναι να τους προσφέρουμε νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου, να γνωριστούν με άλλα πρόσωπα, να μάθουν από την επαφή με άλλους πολιτισμούς και να αντιληφθούν μόνοι τους τι σημαίνει να είναι κανείς Ευρωπαίος», αναφέρει η Κομισιόν στην περιγραφή του προγράμματος.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

31/03/26 3:46 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

31/03/26 3:29 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

31/03/26 3:16 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

"Show" της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας - Την πήραν... σηκωτή αστυνομικοί!

31/03/26 3:12 μμ

“Show” της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας – Την πήραν… σηκωτή αστυνομικοί!

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι - "Μοντέλο Ράφα" στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

31/03/26 3:27 μμ

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι – “Μοντέλο Ράφα” στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

31/03/26 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

31/03/26 3:02 μμ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:59 μμ

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:55 μμ

Ισραηλινός στρατός: Είμαστε προετοιμασμένοι για εβδομάδες ακόμα συγκρούσεων στο Ιράν

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ

31/03/26 2:41 μμ

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ

Σέρρες: Κατέληξε ο 28χρονος πατέρας του τροχαίου στη διασταύρωση του Λευκώνα

31/03/26 1:13 μμ

Σέρρες: Κατέληξε ο 28χρονος πατέρας του τροχαίου στη διασταύρωση του Λευκώνα