Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Ιουνίου, την εμβληματική ταινία του βωβού κινηματογράφου Dr. Jekyll and Mr. Hyde

"Dr. Jekyll and Mr. Hyde" με live πιάνο από τον Νικόλα Αναδολή

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στις 21:00, στον Κήπο του Μεγάρου, την εμβληματική ταινία του βωβού κινηματογράφου Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1920) του John S. Robertson, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ο διακεκριμένος πιανίστας και συνθέτης Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της γενιάς του, ντύνει μουσικά επί σκηνής την προβολή με πρωτότυπες συνθέσεις και ηχητικά τοπία από πιάνο και synthesizer, φωτίζοντας με σύγχρονο ήχο τη -μυθική πλέον- ερμηνεία του John Barrymore στον ομώνυμο διπλό ρόλο.

Για έκτη συνεχή χρονιά, η σειρά “Love Cinema – Love Music” φιλοξενεί ένα αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου. Φέτος τον Κήπο επισκέπτεται ο μέγας John Barrymore, υποδυόμενος τους Τζέκιλ και Χάιντ. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι δύσκολο να τονιστεί πόσο σημαντική είναι η ταινία, παραγωγής του 1920, για την ιστορία του κινηματογράφου. Όχι μόνο επειδή συγκαταλέγεται στα πρώτα blockbuster και αποτέλεσε πρότυπο για τις ταινίες τρόμου, ούτε για την επαναστατική της χρήση του μακιγιάζ. Κυρίως γιατί είναι η πρώτη φορά που πραγματικά λάμπει και σαγηνεύει η ερμηνεία ενός ηθοποιού, το πρώτο υποκριτικό tour-de-force θα λέγαμε, η πρώτη φορά που αναδύεται ο όρος star power. Είναι η στιγμή που το σινεμά δηλώνει ότι πέρα από μέσο του σκηνοθέτη είναι και μέσο του ηθοποιού, ενδεχομένως και πρωτίστως. Από το Τζέκιλ και μετά, οι ερμηνείες θα είναι αυτές που θα καθορίζουν την απήχηση μιας ταινίας στο κοινό. Συνθήκη που συνεχίζει αδιάκοπα, χωρίς να αμφισβητηθεί ποτέ, μέχρι σήμερα.

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΕΚΕΠ). Βρείτε πληροφορίες για τη συναυλία, στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: https://www.megaron.gr/event/dr-jekyll-and-mr-hyde-me-ton-nikola-anadoli/

Δείτε εδώ το τρέιλερ της εκδήλωσης: https://youtu.be/V2W4ae9vI94

Φωτογραφία. Πηγή: Μέγαρο Μουσική

Advertisement
Babis


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

13/01/26 11:05 πμ

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

13/01/26 10:59 πμ

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

13/01/26 10:51 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

13/01/26 10:46 πμ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

13/01/26 8:32 πμ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

13/01/26 8:26 πμ

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε - "Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς"

13/01/26 8:15 πμ

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε – “Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς”