Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανωμένων δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης πολιτών του Πανελληνίου Συλλόγου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένες ακριτικές περιοχές της ... Περισσότερα

Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Epilogestv

Epilogestv

Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανωμένων δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης πολιτών του Πανελληνίου Συλλόγου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένες ακριτικές περιοχές της χώρας μας, συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να αναδειχθεί η τεράστια σημασία της πρόληψης.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τον Πανελλήνιο Σύλλογο για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου μία δράση ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών η οποία απευθύνεται στους δημότες. Η δράση συνάδει με το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ) του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου που θα ξεκινήσει σύντομα. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα μοιραστούν έντυπα ενημέρωσης και τα ειδικά self test από το prevention spot που θα λειτουργεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Απώτερος σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα μπορεί εύκολα ο πολίτης να περάσει, να ενημερωθεί και να πάρει δωρεάν self test για την πρόληψη του.

Στο σημείο θα υπάρχουν prevention promoters, οι οποίοι θα βρίσκονται σε κοντινά σημεία ώστε να κατευθύνουν και να ενημερώνουν πολίτες προς το χώρο που θα λάβει δράση η ενημέρωση και δωρεάν διάθεση των προϊόντων αυτοέλεγχου με στόχο να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και πρόκειται για τον μοναδικό σύλλογο για τη νόσο στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου είναι η προσφορά ενημέρωσης και πόρων για ασθενείς και τις οικογένειες τους. Στοχεύει επίσης στην αύξηση του προσυμπτωματικού ελέγχου και της πρόληψης, με στόχο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να έχει πρόσβαση στον προληπτικό έλεγχο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την πρόληψη για αυτή τη μορφή της νόσου και να συμβάλλει ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας μας, όπου κι αν κατοικούν, πρόσβαση σε ιατρική συμβουλή γαστρεντερολόγου και σε προληπτικά τεστ. Είναι ένας σύλλογος ανοιχτός σε όλους γιατί ο καρκίνος του παχέος εντέρου μας αφορά όλους!

Όλοι μαζί μπορούμε να καθιερώσουμε την πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στην Ελλάδα και να κάνουμε τη διαφορά.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας DyonMed.

Advertisement
MEGA

Τι είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου;

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου ή ΚΠΕ, είναι μια ασθένεια του παχέος εντέρου ή του πρωκτού, τα οποία είναι μέρη του πεπτικού συστήματος. Σε αντίθεση με τους περισσότερους καρκίνους, είναι συχνά αποτρέψιμος με προληπτικό έλεγχο και εξαιρετικά θεραπεύσιμος όταν ανιχνεύεται έγκαιρα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, αλλά η ασθένεια επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τους νεότερους. Κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 450.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου και υπάρχουν 240.000 θάνατοι από την ασθένεια στην Ευρώπη.

Μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς συμπτώματα. Εάν είστε 45 ετών και άνω και διατρέχετε μέσο κίνδυνο, ήρθε η ώρα να υποβληθείτε σε προληπτικό έλεγχο.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη

03/02/26 10:07 μμ

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη

Στο 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

03/02/26 10:04 μμ

Στο 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Γαλλία: 15χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέσα στην τάξη, την ώρα του μαθήματος, 60χρονη καθηγήτρια

03/02/26 9:57 μμ

Γαλλία: 15χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέσα στην τάξη, την ώρα του μαθήματος, 60χρονη καθηγήτρια