Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, συμμετέχοντας στις τρείς (3) παράλληλες Διεθνείς Εκθέσεις : την 7η διοργάνωση της έκθεσης για το κρέας ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, συμμετέχοντας στις τρείς (3) παράλληλες Διεθνείς Εκθέσεις :

Advertisement
 

την 7η διοργάνωση της έκθεσης για το κρέας και τα προϊόντα του, με τίτλο “MEAT & GRILL DAYS 2021”, την 6η έκθεση για τη γαλακτοκομία και τυροκομία με τίτλο “DAIRY EXPO 2021” και την 5η έκθεση για τα κατεψυγμένα τρόφιμα, την “FROZEN FOOD 2021”, που θα πραγματοποιηθούν από τις 02 έως τις 04 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο ΑΤΗΕNS METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΚΜ θα συμμετάσχει στις εκθέσεις αυτές, δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς της να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση προς την ελληνική και διεθνή αγορά των προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η τελευταία διοργάνωση που έλαβε χώρα 10-12 Νοεμβρίου 2018, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 15.000 επαγγελματίες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και 220 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στην Αθήνα το τριήμερο της έκθεσης. Για τη διοργάνωση του 2021 οι προβλέψεις είναι πολύ θετικές και αναμένεται να ξεπεράσουν οι συμμετοχές τις 250 εταιρείες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί, σεμινάρια, ημερίδες, επιδείξεις τεμαχισμού κρέατος και παραγωγής τυριού κ.ά., οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στην έκθεση και στους επισκέπτες. Το εκθεσιακό αυτό γεγονός πραγματοποιείται με την υποστήριξη όλων των επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του γάλακτος και της αγροδιατροφικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:

Προϊόντα κρέατος (μπιφτέκια, σουβλάκια, γύρος, κλπ), λουκάνικα, πουλερικά, αλλαντικά, ελληνικές φάρμες, σφαγεία εμπορίας κρέατος, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια, gourmet delicatessen, κατεψυγμένα τρόφιμα (λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ζύμης, θαλασσινά κ.ά.) καθώς και γενικά προϊόντα αγροδιατροφής.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας με εταιρίες παραγωγής και διακίνησης των

ανωτέρω προϊόντων είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Advertisement
ΔΕΗ

Με τη συμμετοχής της θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΑΤΗΕNS METROPOLITAN EXPO κατά τη διάρκεια προετοιμασίας, λειτουργίας και αποξήλωσης της έκθεσης, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

·         Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης αντίστοιχα.

Advertisement

·         Οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να υπόκεινται στο καθεστώς testing και θα πρέπει να

προσκομίζουν βεβαιώσεις rapid test ή PCR (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη)

·         Οι προσερχόμενοι στο εκθεσιακό κέντρο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο

Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand περίπου 12τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στα e-mail: [email protected] ή [email protected] .


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας