Σε δύο ξεχωριστά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι πολίτες που θα προσέλθουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο διαχωρισμός των τμημάτων προβλέπεται σε ΦΕΚ που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.   ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε δύο ξεχωριστά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι πολίτες που θα προσέλθουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο διαχωρισμός των τμημάτων προβλέπεται σε ΦΕΚ που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Σύμφωνα με την απόφαση

 

Σε ένα εκλογικό τμήμα όπου έχει το διακριτικό «Α» θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές

Σε δεύτερο εκλογικό τμήμα με το διακριτικό «Β» θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και οι Κοινοτικές εκλογές.Τα εκλογικά τμήματα θα στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και σε συνεχόμενες αίθουσες, ώστε να προκύπτει και χωροταξικά η αλληλουχία τους.

 

 

 

 

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε εκλογέα ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία στα ανωτέρω «Α» και «Β» τμήματα, τονίζει η απόφαση.

 

Σε ένα εκλογικό τμήμα θα γίνονται, κατ’ εξαίρεση, οι εκλογές, εφόσον όμως ο αριθμός των εγγεγραμμένων δεν υπερβαίνει τους τριακόσιους (300). «Ομοίως, θα διεξαχθούν σε ένα εκλογικό τμήμα, χωρίς εφαρμογή της διάκρισης του στοιχείου Α2 της παρούσας, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές στους δήμους που δεν αναδεικνύονται συμβούλια ή πρόεδροι κοινότητας», αναφέρει η απόφαση.

 

Αναλυτικά, ολόκληρο το περιεχόμενο του ΦΕΚ :

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου και τις επαναληπτικές της 2ας Ιουνίου, του έτους 2019:

Α) 1. Τα εκλογικά τμήματα αριθμούνται συνεχόμενα, ξεκινώντας από τον αριθμό «1».

2. Για αριθμό εγγεγραμμένων άνω των τριακοσίων (300), συστήνονται ζεύγη εκλογικών τμημάτων, διακριτά σε Α και Β. Η αρίθμηση κάθε ζεύγους είναι κοινή.

3. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Α».

Advertisement
Babis

4. Η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές και την ανάδειξη συμβούλων ή προέδρων κοινότητας, θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Β».

5. Τα κατά τα ανωτέρω διακριτά «Α» και «Β» εκλογικά τμήματα στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και σε συνεχόμενες αίθουσες, ώστε να προκύπτει και χωροταξικά η αλληλουχία τους.

6. Σε κάθε ένα εκ των κατά τα ανωτέρω διακριτών «Α» και «Β» εκλογικών τμημάτων χορηγείται από ένα αντίγραφο του ίδιου εκλογικού καταλόγου.

7. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε εκλογέα ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία στα ανωτέρω «Α» και «Β» τμήματα.

8. Στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων της περίπτωσης Α2 της παρούσας, τα οποία θα συγκροτηθούν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα οριστούν δύο γραμματείς για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών τους.

 

Β) Κατ’ εξαίρεση:

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη συμβούλων ή προέδρων κοινότητας, θα διεξαχθούν σε ένα εκλογικό τμήμα, χωρίς εφαρμογή της διάκρισης του στοιχείου Α2 της παρούσας, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων, εφόσον ο αριθμός των εγγεγραμμένων δεν υπερβαίνει τους τριακόσιους (300).

2. Ομοίως, θα διεξαχθούν σε ένα εκλογικό τμήμα, χωρίς εφαρμογή της διάκρισης του στοιχείου Α2 της παρούσας, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές στους δήμους που δεν αναδεικνύονται συμβούλια ή πρόεδροι κοινότητας.

3. Στις εφορευτικές επιτροπές των ανωτέρω τμημάτων των περ. Β1 και Β2 της παρούσας, θα οριστούν δύο γραμματείς, για την υποστήριξη του έργου τους.

 

Γ) Τα ανωτέρω Α2, Β1 και Β2 στοιχεία της παρούσας δύνανται να τροποποιούνται, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, όταν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής ή του οικείου Αντιπεριφερειάρχη.

 

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

 

[aftodioikisi.gr]

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής