Πώς θα γίνει η πληρωμή     Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2020 για 1.211.406 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Πώς θα γίνει η πληρωμή

 

 

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2020 για 1.211.406 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που επικρατούν στη χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 5 Μαΐου 2020. Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Για την έκδοση των εισφορών, έχουν ληφθεί υπόψη οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Α’ 75), με την οποία παρέχονται μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών, μπορούν να επιλέξουν:

 

Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία.
Την πληρωμή της εισφοράς Μαρτίου 2020 μειωμένης κατά 25%, εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν, μέχρι 5/5, τις εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020.
Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 30/9/2020, εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.

Διευκρινίζεται ότι:

 

Η πρώτη επιλογή αφορά στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Μαρτίου 2020 (μείωση 25%).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός μεν να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο, μέχρι την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 αφετέρου δε να έχουν εξοφληθεί οι εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020, ακόμη και αν πληρωθούν στις 5 Μαΐου, μαζί με την εισφορά του Μαρτίου.
Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, αφορά μόνο όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που έχουν ανακοινωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώριση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας, με την οποία συνεργάζονται.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στ.Αγγελούδης προς την κυβέρνηση : «Περιμένουμε δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης»

25/08/25 9:46 μμ

Στ.Αγγελούδης προς την κυβέρνηση : «Περιμένουμε δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης»

Διαψεύδει ο Α. Γεωργιάδης τα στοιχεία του ΠΙΣ για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις γιατρών

25/08/25 9:39 μμ

Διαψεύδει ο Α. Γεωργιάδης τα στοιχεία του ΠΙΣ για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις γιατρών

Η κακή στάση σώματος διαλύει τη μέση – Τι μας λέει ο ειδικός

25/08/25 9:34 μμ

Η κακή στάση σώματος διαλύει τη μέση – Τι μας λέει ο ειδικός

Σκύδρα: 75χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 72χρονου - Τον πυροβόλησε και τον έσυρε με το αυτοκίνητο

25/08/25 9:27 μμ

Σκύδρα: 75χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 72χρονου – Τον πυροβόλησε και τον έσυρε με το αυτοκίνητο

Παξοί: Ανήμερα των γενεθλίων της το τελευταίο αντίο στην 4χρονη που έχασε τη ζωή της σε πισίνα

25/08/25 9:02 μμ

Παξοί: Ανήμερα των γενεθλίων της το τελευταίο αντίο στην 4χρονη που έχασε τη ζωή της σε πισίνα

ΠΚΜ: Voucher για προσχολική εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση

25/08/25 8:54 μμ

ΠΚΜ: Voucher για προσχολική εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση

Υπ. Εργασίας: 16+1 ερωταπαντήσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

25/08/25 8:50 μμ

Υπ. Εργασίας: 16+1 ερωταπαντήσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Σέρρες: Προβλήματα δημιουργεί ο πλάτανος στην οδό Δελαπόρτα - video

25/08/25 8:44 μμ

Σέρρες: Προβλήματα δημιουργεί ο πλάτανος στην οδό Δελαπόρτα – video

Π.Πουλιάκας: "Τα έργα στην πλατεία Ειρήνης πλησιάζουν στο τέλος τους"

25/08/25 8:30 μμ

Π.Πουλιάκας: “Τα έργα στην πλατεία Ειρήνης πλησιάζουν στο τέλος τους”

Βανδάλισαν το μνημείο "Μάνα" στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών - video

25/08/25 8:18 μμ

Βανδάλισαν το μνημείο “Μάνα” στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών – video

Αναγέννηση Σερρών: «Όταν ο Πόντος συναντά το λαϊκό» - video

25/08/25 8:07 μμ

Αναγέννηση Σερρών: «Όταν ο Πόντος συναντά το λαϊκό» – video

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video

25/08/25 7:56 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video