Έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 56 ετών ο εκπαιδευτικός από την Αττική, Γιάννης Μαρκάκης, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.Advertisement   Ο εκπαιδευτικός χτυπήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο για δεύτερη φορά και ο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 56 ετών ο εκπαιδευτικός από την Αττική, Γιάννης Μαρκάκης, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.

Advertisement
 

Ο εκπαιδευτικός χτυπήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο για δεύτερη φορά και ο οργανισμός του δεν το άντεξε.


Πριν από 7 χρόνια, ο Γιάννης Μαρκάκης υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ως συνέπεια εγκεφαλικής αγγειοδυσπλασίας– ανευρυσματικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και τότε. Παρά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και τη νοσηλεία του ποτέ δεν μπόρεσε να επανέλθει πλήρως.

 

Ο Γιάννης Μαρκάκης αποτέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του συλλόγου Π.Ε. «Σωκράτης»  και αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΔΟΕ– αρχικά ως συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του εκπαιδευτικού

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο στην Αν. Αττική:

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του συντρόφου μας Γιάννη  Μαρκάκη. Ο Γιάννης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου χτυπημένος για 2η φορά  από εγκεφαλικό στα 56 του χρόνια.  7 χρόνια πριν ο συνάδελφος δάσκαλος Γιάννης Μαρκάκης είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία στις 26–6–2013 συνέπεια εγκεφαλικής αγγειοδυσπλασίας– ανευρυσματικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και τότε. Παρά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και τη νοσηλεία του ποτέ δεν μπόρεσε να επανέλθει πλήρως.


Ο Γιάννης αποτέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του συλλόγου Π.Ε. «Σωκράτης»  και αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΔΟΕ– αρχικά ως συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ. Συνέχισε να εκλέγεται στον ίδιο σύλλογο με  τους «Ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς της απέναντι όχθης» στη δημιουργία των οποίων συνέβαλε καθοριστικά. Συνεργάστηκε στη συνέχεια με τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στις εκλογές των αιρετών και συνέβαλε στη συγκρότηση του «Ενωτικού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου» στο ΠΥΣΠΕ της Αν. Αττικής και τη μόνιμη συνεργασία των Ανεξάρτητων Αγωνιστικών σχημάτων της Αν. Αττικής.  Ενεργός συνδικαλιστής και κοινωνικός αγωνιστής με συνεχή δράση από τα φοιτητικά του χρόνια και τα χρόνια που υπηρέτησε ως αναπληρωτής μέχρι και την τελευταία του συμμετοχή ως αντιπρόσωπος στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ (Ιούνης 2013) εκεί που μοιραστήκαμε και τις τελευταίες σκέψεις, κουβέντες, αγωνίες πριν υποστεί την ανεπανόρθωτη βλάβη.

Θα θυμόμαστε το σ. Γιάννη πάντα μπροστά στις διαδηλώσεις – μπροστάρη στη μεγάλη απεργία του 2006, στα εξεταστικά το 1998 και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος. Θα τον θυμόμαστε μάχιμο στις συνδικαλιστικές του ενημερώσεις στα σχολεία!

Θα τον θυμόμαστε για την ζεστασιά του, την τρυφερότητα, την ευαισθησία του, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα, την αυταπάρνηση του και τη μαχητικότητα του για  όλα τα ζητήματα του κλάδου και του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση τη δουλειά και τη ζωή!

Θα θυμόμαστε τη ζωντάνια του με τα παιδιά – τους μαθητές του που υπεραγαπούσε!

Κρατάμε στην καρδιά μας ζωντανή τη θύμηση του Γιάννη να μας εμπνέει στις μικρές και μεγάλες μάχες του σήμερα για τη δημόσια εκπαίδευση.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του την αγαπημένη κόρη του Αμελί και τη συντρόφισσα της ζωής του Μαργαρίτα.

Η καύση της σωρού του θα γίνει την Τρίτη 5 – 1 – 2021.

 
              ΚΑΛO ΤΑΞIΔΙ ΓΙΑΝΝΗ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ στην Αν. Αττική

Advertisement

Συμμετέχουν στηρίζουν οι:

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ του συλλόγου «Σωκράτης»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ του συλλόγου «Δελμούζος»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ/ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

πηγή e-prologos.gr, alfavita.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι