Αντώνης Σκυλλάκου

Αύριο Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στις 12 μ.μ από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Μελισσίων, όπου θα γίνει και η ταφή του, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Αντώνη Σκυλλάκου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών

Μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην τηλεόραση του Alpha, Διευθυντής Σύνταξης στον “Ελεύθερο Τύπο” και είχε συμβάλει στη δημιουργία και ανάπτυξη επιτυχημένων ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Advertisement

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να διατεθούν δωρεές στον Εθελοντικό, Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου» (τηλ. επικοινωνίας 210 5141935 / 210 5141953).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη του για τον θάνατο του διακεκριμένου δημοσιογράφου.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε το 1956 στη Λάρισα. Στην ίδια πόλη μεγάλωσε και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1974 εισήχθη στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και, παραλλήλως, παρακολουθούσε μαθήματα στο «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας».

Την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1982, ως μαθητευόμενος δημοσιογράφος στο αθλητικό ρεπορτάζ του «ΈΘΝΟΥΣ». Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο μισθολόγιο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Το 1986 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την νεοεκδοθείσα εφημερίδα «Η ΠΡΩΤΗ» και τρεις μήνες αργότερα, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα υπεύθυνου του ελεύθερου ρεπορτάζ. Τον Οκτώβριο του 1986 διαπιστεύτηκε ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας στο Υπουργείο Προεδρίας. Τον Ιανουάριο του 1987 μετακόμισε στις Βρυξέλλες, ως ανταποκριτής της εφημ. «Δημοκρατικός Λόγος» ενώ, παραλλήλως, εργαζόταν στο γραφείο τύπου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την περίοδο 1991-1993 εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», διετέλεσε αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών σταθμών «Αθήνα 9,84», «Flash» και «Top FM». Ήταν πολιτικός συντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «ΣΚΑΙ» την περίοδο 1992-1993 ενώ διετέλεσε και διευθυντής σύνταξης του τ/σ «ΣΚΑΙ» από το 1994.

Advertisement
MEGA

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής μετείχε σε δημοσιογραφικές αποστολές στο Λίβανο, στη Νικαράγουα και σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η μακρόχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία ήταν πάντοτε εξελικτική. Διαθέτοντας εξαίρετο ήθος και απεριόριστη αγάπη για τη δουλειά του, κατόρθωνε να βελτιώνει διαρκώς το επαγγελματικό του επίπεδο. Εργάστηκε, απασχολούμενος σε διάφορα ρεπορτάζ, σε πολλές εφημερίδες και ραδιοσταθμούς, από την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης:

Διετέλεσε αρχισυντάκτης βραδινής ζώνης ειδήσεων του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84», Διευθυντής των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευθυντής σύνταξης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» και στέλεχος της ΕΡΤ.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος, βαθύς γνώστης του πολιτικού και του μιντιακού προσκηνίου και παρασκηνίου, κατόρθωσε να συνθέσει και να εξελίξει το δημοσιογραφικό έργο, αφήνοντας στην άκρη συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Διέγραψε τη δική του φωτεινή πορεία στο χώρο του Τύπου και της Ενημέρωσης, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την αποδοχή και τον σεβασμό των συνεργατών και συναδέλφων του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την αγαπημένη του σύζυγο και συνάδελφο Ευαγγελία Μπαλτατζή, την λατρεμένη κόρη του Χριστιάνα, τους οικείους και συγγενείς του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Καβάλας: Συναυλία κάτω από το φως της πανσελήνου - Μια μαγική μουσική βραδιά με φόντο τον αυγουστιάτικο ουρανό

07/08/25 10:36 πμ

Δήμος Καβάλας: Συναυλία κάτω από το φως της πανσελήνου – “Νότες με πανσέληνο”

Θεσσαλονίκη: 10χρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της

07/08/25 10:29 πμ

Θεσσαλονίκη: 10χρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πέταξαν νερόμπαλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

07/08/25 10:20 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πέταξαν νερόμπαλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Παραλία Οφρυνίου: Η τελευταία φωτογραφία της 59χρονης λίγο πριν εξαφανιστεί - Αναζητούν μάρτυρες

07/08/25 10:10 πμ

Παραλία Οφρυνίου: Η τελευταία φωτογραφία της 59χρονης λίγο πριν εξαφανιστεί – Αναζητούν μάρτυρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών