Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
27 C
Serres

Έφυγε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «ο Δημήτρης Κατσίμης υπήρξε ένας καθ’ όλα καταρτισμένος συνάδελφος, ο οποίος διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο και ανέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων.
 
Με καταγωγή από τα Επτάνησα (Κέρκυρα), ο Δημήτρης Κατσίμης ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος τη δεκαετία του 1960. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ενώ από το 1981 υπήρξε διευθυντής ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης.

Ο Δημήτρης Κατσίμης παντρεύτηκε την Έλλη Στάη και μαζί απέκτησαν τον γιο τους, Μάρκο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1962 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Συνέχισε στην επιμέλεια ύλης της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» έως το 1974, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος ύλης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» από το 1974 έως το 1980. Την περίοδο 1980-81 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ αργότερα διευθυντής στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και αρθρογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «ΕΘΝΟΣ».
Άλλοι σταθμοί στην μακρά πορεία του ήταν τα περιοδικά «ΓΥΝΑΙΚΑ» και «PENTHOUSE» και οι εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ». Λαμπρή ήταν και η πορεία του στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ως διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ1 από το 1981 έως το 1983, ενώ ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή την επόμενη χρονιά. Στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» παρουσίασε πολιτική εκπομπή το 1989 ενώ άφησε το στίγμα του και στα ερτζιανά ως σχολιαστής και αρχισυντάκτης του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και των «ΕΡΑ1» και «ΕΡΑ2» τη δεκαετία του 1990. Πολυπράγμων και πολυσχιδής, υπήρξε σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λισαβώνα από το 1983 έως το 1986 και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέπειτα.
Πηγή:ΕΡΤ1

ΕλλάδαΈφυγε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κερατσίνι: Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του βρέθηκε ο 43χρονος Σπύρος Σέββος

Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του βρέθηκε πριν από...

Τρένα διασχίζουν το Πολύκαστρο Κιλκίς με μεγάλη ταχύτητα – Θέμα ασφαλείας θέτουν οι κάτοικοι

Τη μείωση της ταχύτητας των εμπορικών αμαξοστοιχιών, που διασχίζουν...

Εργατική Πρωτομαγιά: Από πού ξεκίνησε -Η ιστορία της πίσω στο μακρινό 1886 -video

Εργατική Πρωτομαγιά: H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια...

Τελευταία Νέα