Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, εγκαινίασαν 

Epiloges Press

Epiloges Press

 Θέμα: «Εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κοκκινοχωρίου»

 

 Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, εγκαινίασαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοκκινοχωρίου, παρουσία   του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλως, κ.κ. Χρυσόστομου, του βουλευτή νομού Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του πρώην δημάρχου του καποδιστριακού δήμου Ορφανού, Δημήτρη Σιούρθα, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και γονέων.

 Μετά την καθιερωμένη τελετή εγκαινίων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ελευθερουπόλως, κ.κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Χρήστος Μποσμπότης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρώτιστο μέλημα της νέας Διοίκησης ήταν η άμεση λειτουργία του  Παιδικού Σταθμού, για τις ανάγκες της οποίας, αποκαταστήθηκαν εξ’ ολοκλήρου  οι ζημιές που προκλήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις από την χρόνια αχρησία, ενώ αγοράστηκε και ο αναγκαίος εξοπλισμός. Παράλληλα, επεσήμανε, ότι έπειτα από  συντονισμένες ενέργειες επετεύχθη, ήδη από τους πρώτους μήνες, μετά την ανάληψη  των νέων καθηκόντων του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η πλήρης λειτουργία του Σταθμού.

 Στο ίδιο πλαίσιο έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις δύο φάσεις ολοκλήρωσης του έργου. Η πρώτη με τη θεμελίωση του κτιρίου το 2002 επί θητείας Δημήτρη Σιούρθα, μέσω του ΕΠΤΑ (Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με το ποσό των 381.511 ευρώ και  η δεύτερη με τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου επί θητείας, Βασίλειου Ξουλόγη, μέσω του ΕΣΠΑ 2007- 2013, με το ποσό των 260.000 ευρώ. Παράλληλα, εξήρε τον κοινωνικό χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου απέναντι στην οικογένεια και το παιδί, παραθέτοντας τον ύψιστο στόχο της παροχής αγωγής μέσα από  τη  δημιουργία, εντός των Παιδικών Σταθμών, ενός «ζεστού» οικογενειακού περιβάλλοντος ώστε να κάνουν τα παιδιά με ασφάλεια το πρώτο τους βήμα, από την μικρή κοινωνία της οικογένειας, στην ευρύτερη κοινωνία, ενώ επεσήμανε και την καθοριστική συμβολή της προσχολικής αγωγής στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων με τον πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, εκφράζοντας στο πλαίσιο αυτό, τις προσωπικές του ευχαριστίες προς το σύνολο του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Παγγαίου για την αγαστή συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους.

 Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελευθερουπολεως κ.κ Χρυσόστομος , ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρώην δήμαρχος Ορφανού, Δημήτρης Σιούρθας.

 

 Φωτογραφικό υλικό: DSCN9456, DSCN9467, DSCN9492, DSCN9496

                                                                    

                                                 Δελτίο Τύπου (2)

 

Θέμα: « Επιτυχής η φιλανθρωπική σύμπραξη για την ενίσχυση του Τραπεζιού της Αγάπης»

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου στο κάλεσμα που απηύθυναν από κοινού ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση, η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελευθερούπολης μέσα από τη συνδιοργάνωση της «βραδιάς αγάπης» το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ράνια».

 Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από τα χορευτικά τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκινοχώματος με χορούς από τη Μακεδονία και την Κρήτη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών με χορούς από τη  Μακεδονία, τον  Νέο Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογος Πλατανότοπου, από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Λαϊκότροπο» με χορούς της Δυτικής Θράκης καθώς και τον  Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ελευθερούπολης «Το Πράβι», με χορούς από τα νησιά Αιγαίου, με τη συνοδεία του συγκροτήματος « Μπάντα Τέτοια».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Παγγαίου, κληρικοί, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των φορέων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και δημότες.

 Ο δήμος Παγγαίου και όλοι οι συνδιοργανωτές, ευχαριστούν θερμά το μουσικό συγκρότημα « Μπάντα Τέτοια» το οποίο πλαισίωσε αφιλοκερδώς την εκδήλωση, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο ιδιαίτερο αυτό κάλεσμα.

Advertisement
Family Kitchen

 Φωτογραφικό υλικό: DSCN9286, DSCN9312, DSCN9340, 12360405_919722131415029_619912931914852002_n, DSCN9286

 

                                                 Δελτίο Τύπου (3)

 

Θέμα: « Παιδικά χαμόγελα και ευχές στο Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του δήμου Παγγαίου»

 

 Με ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες είχαν ως στόχο να διατηρήσουν  το χαμόγελο στα χείλη των μικρών παιδιών και να μοιράσουν αισιοδοξία στους μεγαλύτερους,  συνεχίζεται το      « Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» που διοργανώνουν από κοινού ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το οποίο «άνοιξε τις πύλες του» την περασμένη Παρασκευή, στην Ελευθερούπολη, με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην είσοδο του δημαρχείου και θα διαρκέσει έως τις  2 Ιανουαρίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της δημοτικής κοινότητας Νικήσιανης, παρουσία του Καλλιτεχνικού Σχήματος του Άγγελου, του Χρυσού Αστεριού και της Νεραΐδας του χιονιού, το οποίο μοίρασε δώρα και ευχές και διασκέδασε τα μικρά παιδιά, τα οποία παρά το τσουχτερό κρύο συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα και στις παράλληλες δραστηριότητες στις οποίες συνέδραμαν και πολιτιστικοί φορείς της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο, στην τοπική κοινότητα Αντιφιλίππων, πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά η εκδήλωση με τα φαναράκια των ευχών, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δρόμους του χωριού με το τρενάκι των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

 Αντιστοίχως, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου, μια πολύ όμορφη παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσία του Καλλιτεχνικού Σχήματος Ξωτικά- Άγιος Βασίλης – Ξυλοπόδαρος, με τα παιδιά να συμμετέχουν σε πλήθος εκδηλώσεων που περιελάμβαναν ζωγραφική προσώπου, ταχυδαχτυλουργικά και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με το «ονειρόδεντρο» ενώ ακολούθησαν και  κάλαντα με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Οφρυνίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην τοπική κοινότητα Παλαιοχωρίου παρουσία του ίδιου σχήματος και την ενεργό συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου και των μικρών παιδιών στον στολισμό του δέντρου που προηγήθηκε της φωταγώγησης, με αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικα στολίδια σε μια πολύ ιδιαίτερη «αισθητική σύμπραξη» μικρών και μεγάλων, ενώ στην έδρα του δήμου και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο « Φρίξος Παπαχρηστίδης» η παιδική θεατρική ομάδα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «το Πράβι» έδειξαν στο θεατές τις θεατρικές τους γνώσεις και εμπειρίες από «Όταν πηγαίναμε μαζί Σχολείο», με τους «λιλιπούτειους» ηθοποιούς να κερδίζουν το πιο θερμό χειροκρότημα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:46 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:42 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

03/02/26 1:40 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

03/02/26 1:44 μμ

Ν.Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

03/02/26 1:36 μμ

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

03/02/26 1:32 μμ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

03/02/26 1:29 μμ

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

03/02/26 1:26 μμ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

03/02/26 1:23 μμ

Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

03/02/26 1:22 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

03/02/26 1:12 μμ

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης

03/02/26 1:48 μμ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης