Η Εταιρεία επενδύει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025, για να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση της Αττικής. Χωρίς παρατηρήσεις εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η Εταιρεία επενδύει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025, για να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση της Αττικής.

Χωρίς παρατηρήσεις εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το πενταετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΔΑ Αττικής. Το νέο πλάνο προβλέπει την εντυπωσιακή επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 563 χιλιόμετρα την επόμενη πενταετία και τον διπλασιασμό σχεδόν των συνδέσεων, με πρόβλεψη 255 χιλιάδων ενεργοποιημένων μετρητών το 2025, σε σχέση με τους περίπου 140 χιλιάδες μετρητές καθώς πλησιάζουμε στο τέλους του 2020. Ακόμη, οι νέες συμβάσεις αναμένεται να φτάσουν τις 97 χιλιάδες, με παράλληλη κατασκευή 40 χιλιάδων νέων παροχετευτικών αγωγών οδηγώντας τις προβλέψεις για τη διανεμόμενη ποσότητα φυσικού αερίου να ξεπερνάει τις 5,37 TWh το έτος 2025.

Advertisement
 

Η ανάπτυξη αυτή θα αυξήσει στο 68% (από 58% που είναι σήμερα) το ποσοστό κάλυψης του οδικού δικτύου με κτίρια στις περιοχές ευθύνης της ΕΔΑ Αττικής και θα επεκτείνει τη γεωγραφική κάλυψη δεκάδων δήμων, συμβάλλοντας έτσι, στην πύκνωση των συνδέσεων και προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος κρίνεται απολύτως εφικτή, αφού, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της. Έτσι, μόνο το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, η Εταιρεία εγκατέστησε 4.604 νέους μετρητές φτάνοντας συνολικά για το 2020 στους 19.700, κατασκεύασε 43,5 χλμ. (20,5 χλμ. & 23 χλμ. αντίστοιχα) δικτύου που αποτελεί νέο συνεχόμενο ρεκόρ φτάνοντας τα 144 χλμ., πολύ κοντά στον στόχο των 150 χλμ. για το 2020 και παρουσίασε ακόμα μία εξαιρετική επίδοση πραγματοποιώντας μόνο το Νοέμβριο 3.100 ενεργοποιήσεις εσωτερικών εγκαταστάσεων.

 

Advertisement
Family Kitchen

Δήλωση εκτελεστικού Προέδρου ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρου Χατζηγιάννη:

«Σταθερά προσηλωμένη στην κοινωνική της αποστολή, η ΕΔΑ Αττικής επενδύει συστηματικά στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου της, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και την αναβάθμιση των λειτουργιών της. Στόχος μας δεν είναι άλλος από το να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε γωνιά της Αττικής, ώστε όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε μια οικονομική, αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική πηγή ενέργειας». 

Advertisement
MEGA

«Η έγκριση του Προγράμματος από τη ΡΑΕ χωρίς παρατηρήσεις αποτελεί μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Εταιρείας μας. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το πλάνο θα υλοποιηθεί έγκαιρα και στο ακέραιο, αφού η ΕΔΑ Αττικής στελεχώνεται από έμπειρους και αφοσιωμένους ανθρώπους οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους, υπερκαλύπτοντας διαρκώς τους στόχους που θέτουμε».

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΠΑ Υποδομών, Μιχάλη Χατζή:

«Το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής βάζει ψηλά τον πήχη και μαρτυρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τη διοίκηση και το προσωπικό της Εταιρείας. Ακολουθώντας τις δεσμεύσεις που τίθενται απο τη ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ οι εταιρείες διανομής, εξασφαλίζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όσον αφορά την επέκταση του δικτύου και την αύξηση των συνδέσεων, και δημιουργούν περαιτέρω υπεραξία για το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΔΕΠΑ Υποδομών σε στενή συνεργασία με τις θυγατρικές της, την ΕΔΑ Αττικής, την ΔΕΔΑ και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών».

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/10/25 9:21 πμ

Π.Κεΐσογλου: Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας για το 3ο Γυμνάσιο – video

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; - video

24/10/25 9:12 πμ

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; – video

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

24/10/25 9:04 πμ

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός - video

24/10/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός – video

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα... Πατσά!

24/10/25 8:45 πμ

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

24/10/25 8:38 πμ

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

Ενημέρωση για τη Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

24/10/25 8:23 πμ

Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”