Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Εικόνες μαζικής φυγής στο Λονδίνο – «Εάν έχετε πακετάρει βαλίτσα, αδειάστε την»

Εικόνες αλλοφροσύνης επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο προκειμένου οι Βρετανοί να «σώσουν τα Χριστούγεννα» πριν από τα μεσάνυχτα.

Χιλιάδες πολίτες αψήφησαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης και εγκατέλειψαν την βρετανική πρωτεύουσα, αφού ο Μπόρις Τζόνσον «ακύρωσε» εκτάκτως τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια πολίτες στη Νοτιοανατολική Αγγλία, εξαιτίας του νέου στελέχους του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Οι σταθμοί των τρένων της πόλης έμοιαζαν με «ζώνες πολέμου», καθώς οι κάτοικοι εγκατέλειπαν την πόλη πριν από την έναρξη του σκληρού νέου λοκντάουν Tier 4, τα μεσάνυχτα. Ως τις 7 το απόγευμα δεν υπήρχε ούτε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο διαθέσιμο στα τρένα.

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους χθες το απόγευμα προειδοποιώντας: «Εάν έχετε πακετάρει βαλίτσα, αδειάστε την».

Όμως καθώς περνούσαν οι ώρες σχηματίζονταν τεράστιες ουρές οχημάτων στους κεντρικούς οδικούς κόμβους με προορισμό το Λιντς, το Λίβερπουλ η το Νότινγχαμ και χαοτικός συνωστισμός στους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς, στο Πάτινγκτον και στο Κινγκ Κρος.

Ο Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινήτων δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, ότι μέσα σε 90 λεπτά από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, υπήρχαν αναφορές για άτομα που μπήκαν σε αυτοκίνητα και ταξί, κάποιοι νοίκιασαν ακόμη και οχήματα για να ξεφύγουν από το Λονδίνο πριν επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης R υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2 που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιάζεται ταχέως με τη χώρα να καταγράφει χθες 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους.



Babis

Οι νέοι περιορισμοί για την Αγγλία θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες όπου η πρώτη αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Στη Σκωτία, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων

Η Ουαλία έχει τεθεί επίσης σε λοκντάουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, δεν έχουν γίνει αλλαγές στους περιορισμούς των Χριστουγέννων, ενώ τρία νοικοκυριά επιτρέπεται να συναντηθούν από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Η χώρα πρόκειται να εισέλθει σε λοκντάουν έξι εβδομάδων από τις 26 Δεκεμβρίου.

Ανταπόκριση από Λονδίνο Αναστασία Καντζάβελου

πηγή ΕΡΤ

ΚόσμοςΕικόνες μαζικής φυγής στο Λονδίνο – «Εάν έχετε πακετάρει βαλίτσα, αδειάστε την»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σάντσεθ: Οι αρχές της Ισπανίας δεν γνωρίζουν ακόμη πώς προκλήθηκε το μπλακ άουτ

Οι αρχές της Ισπανίας δεν διαθέτουν προς το παρόν...

Ποτέ στα ιστορικά τέτοιας έκτασης μπλακάουτ, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

Ποτέ στην Ιστορία δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιας έκτασης μπλακάουτ,...

Μαζικό μπλακάουτ παραλύει Ισπανία – Πορτογαλία

Μια «μαζική» διακοπή ηλεκτροδότησης πλήττει «ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο»...

Επίσκεψη Ρετζέπ Ερντογάν στη Ρώμη στις 29 Απριλίου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί...

Τελευταία Νέα