Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με την εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, να είναι καταπέλτης κατά των δύο κατηγορουμένων.   Σύμφωνα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με την εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, να είναι καταπέλτης κατά των δύο κατηγορουμένων.

 

Advertisement
 

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν modus operandi και ξεχωριστούς ρόλους: “Ο ένας προσέλκυε τα κορίτσια και ο άλλος πλήρωνε για να τα μοιράζονται”. Μάλιστα, η εισαγγελέας διατύπωσε τη βεβαιότητά της ότι η γιαγιά, ο πατέρας και η μητέρα του πρώτου κατηγορουμένου, όπως και η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου, ψευδόρκησαν.

Ο διάλογος των δύο κατηγορουμένων

Απευθυνόμενη στον νεότερο κατηγορούμενο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την απολογία του, η εισαγγελέας ανέφερε “εσύ τις προσέλκυες και ο άλλος πλήρωνε για να τις ‘μοιράζεστε’”. Ο νεαρότερος κατηγορούμενος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων και από την εισαγγελική λειτουργό και από μέλη του Δικαστηρίου ενώ ερωτήσεις υπέβαλλαν και ο ένας στον άλλον οι δύο κατηγορούμενοι, με τον μεταξύ τους διάλογο ωστόσο να μην εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο από την ανταλλαγή ερωτήσεων

“εγώ τι της έκανα; εσύ τι της έκανες!”.

Η εισαγγελέας εξέτασε τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που απολογήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, αμφισβητώντας βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και των δύο, με βασικό αυτόν ότι ήταν το θύμα που ζήτησε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. Από τις απαντήσεις τού κατηγορούμενου προέκυψε πως με τον συγκατηγορούμενο του Ροδίτη, προσέλκυαν κορίτσια και πως λίγες μέρες πριν το έγκλημα είχαν ξεκινήσει να πάνε στο εξοχικό του Ροδίτη με άλλα δύο κορίτσια που ο ίδιος είχε προσελκύσει, πλην όμως, η μία από τις δύο προέβαλε κάποια δικαιολογία και είχαν γυρίσει πίσω. Ο κατηγορούμενος ανέφερε μάλιστα πως «τον πείραξε που αυτές είπαν ψέματα» και πως το πήρε εγωιστικά.

“Σφυροκόπησε” τον κατηγορούμενο με ερωτήσεις

Από τις ερωτήσεις της εισαγγελέως διαφάνηκε η πλήρης αμφισβήτηση της στους ισχυρισμούς και των δύο που κάθονται στο εδώλιο, ότι ήταν το θύμα εκείνο που ζήτησε το “ερωτικό τρίο”. Όπως τόνισε στους κατηγορούμενους η εισαγγελική λειτουργός «αν το είχε ζητήσει η Ελένη θα σας δεχόταν σπίτι της, δεν είχε κανέναν λόγο να πάει στην Λίνδο».

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, που νωρίτερα είπε πως γνώρισε την Ελένη τρεις μέρες πριν το έγκλημα, επέμεινε πως η Ελένη με μήνυμα που του έστειλε, το οποίο το έσβησε από το κινητό του, ζήτησε να συνευρεθούν οι τρεις τους. Η εισαγγελέας του είπε πως πιστεύει ότι τέτοιο μήνυμα δεν υπάρχει και ότι αν υπήρχε θα μπορούσε μεν να το έχει διαγράψει αλλά να το έχει αποθηκεύσει με τρόπο που εκείνος θα γνώριζε μόνο.

Όταν ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο βράδυ πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή ο ίδιος δεν είχε λεφτά για βενζίνη για να πάρει το δικό του, η εισαγγελέας είπε:

«Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή, και ο άλλος βάζει τα λεφτά».

Η εισαγγελέας ρώτησε τον νεαρότερο κατηγορούμενο για τη στιγμή που έφτασαν κάτω από το σπίτι της Ελένης, μετά τις 11:30 το βράδυ, και εκείνος είπε πως έστειλε μήνυμα στην Ελένη που της έγραφε “φτάσαμε” και ότι εκείνη του απάντησε: “ποιοι φτάσατε;” και έτσι αυτός ανέβηκε στο σπίτι της

Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μανώλης; (σ.σ. ο Ροδίτης κατηγορούμενος) Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία;

Η εισαγγελέας του υπενθύμισε την κατάθεση της φίλης τής Ελένης, σύμφωνα με την οποία εκείνη την ώρα οι δύο φοιτήτριες μιλούσαν στο τηλέφωνο και η Ελένη της είπε πως χτύπησε το κουδούνι και ότι μάλλον θα είναι το παιδί που γνώρισε.

Advertisement

Εισαγγελέας: Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι. Για ποια συνεννόηση μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πας ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.

 

Η στιγμή που η Ελένη κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά

Η εισαγγελέας είπε πως θεωρεί ότι η Ελένη ακολούθησε τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο γιατί η συμφωνία τους ήταν να πάνε για σουβλάκια και για αυτό το λόγο του ζήτησε να κάνουν στάση στη περιοχή Κάλαθος όπου υπάρχει σουβλατζίδικο, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστό.

Είπε επίσης ότι θεωρεί πιθανόν εκείνη την ώρα ο πρώτος κατηγορούμενος να πρότεινε να πάνε σπίτι του στη Λίνδο για φαγητό, το οποίο «η Ελένη ούτε ήξερε πού βρίσκεται». Κατά την εισαγγελέα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να ήταν και αυτό που η Ελένη αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και για αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη ζητώντας της να επικοινωνήσει μαζί της σε μια ώρα.

Από την εξέταση των κατηγορουμένων προέκυψε πως «στο σπίτι του μαρτυρίου» της Ελένης υπήρχε ένα στρώμα, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: Να καταγραφεί ότι υπήρχε στρώμα στο δωμάτιο. Το πειστήριο αυτό δεν βρέθηκε. Θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο της γιαγιάς, του πατέρα και της μητέρας του πρώτου κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου, που είπε πως ο αδελφός της γνωριζόταν μία εβδομάδα πριν το έγκλημα με την Ελένη και πως είχε πάει στο σπίτι της.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

15/11/25 8:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

15/11/25 9:36 μμ

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

Μπέργκερ με ...γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

15/11/25 9:32 μμ

Μπέργκερ με …γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

15/11/25 9:28 μμ

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο - «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

15/11/25 9:25 μμ

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο – «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

15/11/25 9:18 μμ

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

15/11/25 9:16 μμ

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

15/11/25 9:05 μμ

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

15/11/25 9:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

15/11/25 8:47 μμ

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

Antalis: Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

15/11/25 8:41 μμ

Αγροφυλλίδα ΑΕ: Antalis – Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»

15/11/25 8:25 μμ

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»