Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
9.4 C
Serres

Εκδήλωση “Νίκος Καζαντζάκης: Ένας παγκόσμιος ταξιδευτής” στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Η εκδήλωση “Νίκος Καζαντζάκης: Ένας παγκόσμιος ταξιδευτής”, η οποία διοργανώθηκε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, με τη συμμετοχή στελεχών της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και επιφανών μελετητών του έργου του, πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Καλωσορίζοντας τους ομιλητές και εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας των κρατών-μελών του ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα ΗΕ, Πρέσβης κ. Σέκερης, υπογράμμισε την ευτυχή συγκυρία πραγματοποίησης της εκδήλωσης την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών και αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε στο λογοτεχνικό έργο του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα η αλληλεπίδρασή του με λαούς και πολιτισμούς. Σημείωσε ότι το έργο αυτό διαπνεόταν από τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης έκαναν με τις παρεμβάσεις τους αναδρομή στο πλούσιο συγγραφικό έργο και σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα ταξίδια του Νίκου Καζαντζάκη, που ενέπνευσαν τη λογοτεχνική δημιουργία του.

Babis



πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτισμόςΕκδήλωση “Νίκος Καζαντζάκης: Ένας παγκόσμιος ταξιδευτής” στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Π. Καβάφης: 162 χρόνια από τη γέννησή του σε 120 λεπτά

Πώς συνομιλούν σύγχρονοι δημιουργοί της εικόνας και του ήχου...

Άγρια Θάλασσα, της Ελευθερίας Καλογνωμά

Ο κόσμος της κάποτε έχασε την ισορροπία του, έγειρε...

“1958”: Ένας θεατρικός μονόλογος για την πρώτη περίοδο του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι

Το “1958” είναι ένας μουσικός θεατρικός μονόλογος για την...

Τελευταία Νέα