Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ χθες Δευτέρα. Σε επιβατηγό πλοίο ... Περισσότερα

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης - Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα

Epiloges Press

Epiloges Press

Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ χθες Δευτέρα.

Σε επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν 65 ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα
Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης– συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Τις τελευταίες ώρες τουρίστες και κάτοικοι των εν λόγω περιοχών κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη μέσω 112.

Χώροι φιλοξενίας και παραμονής

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης - Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα
Ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023. Συνεχίστηκε όλη τη νύχτα η σταδιακή εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.Η καταστροφική πορεία της φωτιάς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης- συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης: «Εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η Αλεξανδρούπολη, το κτίριο του Επιμελητηρίου Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ή και σε τουρίστες που αναμένουν συγκοινωνία, έχοντας φύγει απ’ τα ξενοδοχεία που διαμένουν».

Advertisement
Babis

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τοψίδης συμπλήρωσε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει ο τόπος μας και φυσικά το Επιμελητήριο μας θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαχείρισης αυτής της κρίσης».

Χθες το απόγευμα μετέβη στον Έβρο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλη Γκουντούφα.

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα
Ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Μεταφορά ηλικιωμένων σε δομές της Μητρόπολης

Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Μετέφεραν τους ασθενείς σε πλοίο και τα νεογνά στην Καβάλα
Δυο πολίτες παρακολουθούν την φωτιά στο χωριό Άβαντας μετά την εντολή εκκένωσης, στην Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 μυστικά για τη μεταφύτευση φυτών σε γλάστρα

07/02/26 12:23 μμ

5 μυστικά για τη μεταφύτευση φυτών σε γλάστρα

Ολυμπιακός: Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7

07/02/26 4:13 μμ

Ολυμπιακός: Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 313 προσαχθέντες για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

07/02/26 4:06 μμ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 313 προσαχθέντες για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Ν. Ανδρουλάκης: Έχουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση σε κάθε όψη του ζητήματος της στέγασης

07/02/26 4:02 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Έχουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση σε κάθε όψη του ζητήματος της στέγασης

Κυρ. Πιερρακάκης: Η έλλειψη αποτελεσματικότητας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες

07/02/26 4:00 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Η έλλειψη αποτελεσματικότητας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες

Νεφέλη Τίτα: Η φοιτήτρια Ιατρικής που σήκωσε ψηλά τη γαλανόλευκη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

07/02/26 3:55 μμ

Νεφέλη Τίτα: Η φοιτήτρια Ιατρικής που σήκωσε ψηλά τη γαλανόλευκη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Τα δισκάδικα ζωντανεύουν ξανά στην Αθήνα

07/02/26 4:17 μμ

Τα δισκάδικα ζωντανεύουν ξανά στην Αθήνα – video

Δύο Γάλλοι έφτασαν στη Σαγκάη με τα πόδια από τη Γαλλία

07/02/26 2:48 μμ

Δύο Γάλλοι έφτασαν στη Σαγκάη με τα πόδια από τη Γαλλία

Ξεκίνησε η Ακαδημία Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος- Τα μέλη της θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη και έγκριση φαρμάκων

07/02/26 2:44 μμ

Ξεκίνησε η Ακαδημία Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος- Τα μέλη της θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη και έγκριση φαρμάκων

Γαϊτανάκι, Κετσέκια, Ντέρβενα, Mπαμπούγερα: Αποκριάτικα έθιμα απ' άκρη σ' άκρη του νομού Σερρών

07/02/26 2:36 μμ

Γαϊτανάκι, Κετσέκια, Ντέρβενα, Mπαμπούγερα: Αποκριάτικα έθιμα απ’ άκρη σ’ άκρη του νομού Σερρών

Με στοιχεία απαντά, σε ανάρτησή του, ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος στο ερώτημα αν η χώρα μας είναι μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους.

07/02/26 2:33 μμ

Άκης Σκέρτσος: Είναι η Ελλάδα μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους;

YΠΕΝ: 151 νέα οχήματα ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες

07/02/26 2:30 μμ

YΠΕΝ: 151 νέα οχήματα ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες