Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2022 ύστερα από έλεγχο της αστυνομίας, μετά τις αντιδράσεις για τελετές με εξορκισμούς, στην πλατεία Δικαστηρίων, χωρίς καμία άδεια Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ... Περισσότερα

Καταδικάστηκε ο «εξορκιστής» της Θεσσαλονίκης

Epiloges Press

Epiloges Press

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2022 ύστερα από έλεγχο της αστυνομίας, μετά τις αντιδράσεις για τελετές με εξορκισμούς, στην πλατεία Δικαστηρίων, χωρίς καμία άδεια

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και ο στενός του συνεργάτης για τη λειτουργία χώρου λατρείας χωρίς άδεια, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης δύο μηνών και 15 ημερών, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Οι ποινές και των δύο ανεστάλησαν επί τριετία.

Οι παραπάνω συνελήφθησαν το καλοκαίρι του 2022 ύστερα από έλεγχο της αστυνομίας, μετά τις αντιδράσεις για τελετές με εξορκισμούς, στην πλατεία Δικαστηρίων, χωρίς καμία άδεια από την αστυνομία και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» – γνωστός και ως “άνθρωπος του Θεού” και ο συνεργάτης του συνελήφθησαν την 27η Αυγούστου 2022 από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Στις 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα.

Επί τόπου συνελήφθη ένας 24χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Λίγη ώρα αργότερα, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης ως νόμιμος εκπρόσωπος.

Advertisement
Babis

Κατά την απολογία ο πρώτος μίλησε για παρεξήγηση: «Οι αστυνομικοί μάλλον μπέρδεψαν τα γραφεία της μη αστικής εταιρείας με τον χώρο της θρησκευτικής μας λατρείας. Εκείνη τη μέρα δέχθηκα κλήση από τον διοικητή του Α.Τ. Θέρμης και μου είπε να πάω αμέσως στο τμήμα. Εκεί μου εξήγησε ότι έγινε έλεγχος στα γραφεία της εκκλησίας και διαπιστώθηκε δήθεν ότι κάναμε λειτουργία εκείνη τη μέρα. Αυτό δεν ισχύει γιατί γίνονταν εργασίες από κάποιους εθελοντές. Για τις βαριές επαγγελματικές εργασίες κλήθηκαν επαγγελματίες. Μαζευόμασταν σποραδικά πότε στο βουνό στην Ευκαρπία και πότε σε ξενοδοχεία και σε χώρους δεξιώσεων και συνεδριάσεων που νοικιάζαμε».

Ο δεύτερος απολογήθηκε ως εξής: «Κάποια στιγμή παρατηρώ ένταση δίπλα στην πόρτα. Άκουσα ερωτήματα: Τι συμβαίνει εδώ; Ποιοι είστε; Κάνετε λειτουργία; Είχα μιλήσει νωρίτερα με την αστυνομία. Μου είχαν ζητήσει κάποια χαρτιά και τους απάντησα. Ήταν έντονες οι φωνές του Αστυνομικού. Με το θάρρος της προηγούμενης επικοινωνίας απάντησα εγώ: Δεν κάνουμε λειτουργία. Δεν δείχνετε σεβασμό σε έναν ιερό χώρο. Θεώρησα τον τόνο του έντονο και προσβλητικό και ζήτησα από τους αστυνομικούς να βγουν έξω. Δέχτηκαν. Μου ζήτησαν άδεια λειτουργίας. Τους είπα ότι δεν είμαι ο πάτερ, είμαι ένας εθελοντής. Τους είπα ότι αν χρειάζονται κάτι να μου το στείλουν γραπτώς. Πήρε τηλέφωνο και είπε ότι θα σε προσάγουμε. Ακολούθησα χωρίς να φέρω αντίσταση. Μετά ήρθε ο πάτερ και ακολούθως μας συνέλαβαν. Η μητέρα μου είναι μέλος της εκκλησίας».

Πηγή: grtimes.gr

φωτο INTIME


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θραύση στο ανάχωμα της Κορνοφωλιάς βυθίζει στο νερό τον δήμο Σουφλίου

24/02/26 11:11 πμ

Θραύση στο ανάχωμα της Κορνοφωλιάς βυθίζει στο νερό τον δήμο Σουφλίου

Ο Τομ Χανκς θα υποδυθεί τον Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Lincoln in the Bardo»

24/02/26 10:57 πμ

Ο Τομ Χανκς θα υποδυθεί τον Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Lincoln in the Bardo»

Πρώτος σταθμός του 2026 για τους «Ήρωες της Digea» ο Νομός Σερρών!

24/02/26 10:27 πμ

Πρώτος σταθμός του 2026 για τους «Ήρωες της Digea» ο Νομός Σερρών!

Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον: «Η Ελλάδα στον πυρήνα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ»

24/02/26 9:34 πμ

Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον: «Η Ελλάδα στον πυρήνα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ»

Τον Ντ. Τραμπ προειδοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τους κινδύνους ενός πολέμου με το Ιράν

24/02/26 9:25 πμ

Τον Ντ. Τραμπ προειδοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τους κινδύνους ενός πολέμου με το Ιράν

«Κάλλιον εντάφιον, η τιμή» - Οι 17 Ηπειρώτες του τοίχου της Καισαριανής

24/02/26 9:21 πμ

«Κάλλιον εντάφιον, η τιμή» – Οι 17 Ηπειρώτες του τοίχου της Καισαριανής

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον - Συνάντηση με το Μ. Ρούμπιο

24/02/26 9:05 πμ

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον – Συνάντηση με το Μ. Ρούμπιο

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την ανάγκη να υπηρετήσω μια εικόνα

24/02/26 9:03 πμ

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την ανάγκη να υπηρετήσω μια εικόνα

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

24/02/26 8:57 πμ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

Κηφισιά: Καταδίωξη 72χρονου μάνατζερ που δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας

24/02/26 8:51 πμ

Κηφισιά: Καταδίωξη 72χρονου μάνατζερ που δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας

Ντουλάπια Κουζίνας: Γιατί μυρίζουν άσχημα και πώς να τα καθαρίσετε σωστά

24/02/26 8:46 πμ

Ντουλάπια Κουζίνας: Γιατί μυρίζουν άσχημα και πώς να τα καθαρίσετε σωστά

ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου- Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του  

24/02/26 8:06 πμ

ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου – Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του