Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, όπως προκύπτει από πληροφορίες.     Ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Το ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, όπως προκύπτει από πληροφορίες.

 

 

Ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών-προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ενημερώσει σχετικά και την καγκελάριο Μέρκελ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

 

Η κίνηση να κλείσουν τα χερσαία σύνορα εξετάζεται ως μια εύλογη και αιτιολογημένη αντίδραση στην κίνηση των Τούρκων να ανοίξουν τα σύνορα επιτρέποντας ελεύθερη διέλευση προς τη χώρα μας.

Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη στον Έβρο για να επιβλέψει την κατάσταση. Μαζί του είναι ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με τη σειρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μεταβαίνει στη Μυτιλήνη.

Οι τελευταίες εξελίξεις συνδέονται άμεσα με την κατάσταση στη Συρία και την προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν να παραμείνει βασικός παίκτης στην Ιντλίμπ. Οι δεκάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες (σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τους 33) που άφησε πίσω της η αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Σάντ ώθησαν στα άκρα μία ήδη εύφλεκτη κατάσταση. Για την ακρίβεια, αποτέλεσαν μία δραματική ανατροπή των γεγονότων, η οποία δεν περιορίζεται στα πλήγματα που το τουρκικό πυροβολικό σε κομβικές θέσεις του καθεστώτος του Άσαντ, ως αντίποινα.

 

Είχε προηγηθεί η κατάρριψη του μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφους το βράδυ της Τρίτης στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ. Από την πλευρά τους οι τζιχαντιστές και οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έβαλαν με ρουκέτες εναντίον κυβερνητικών στόχων. Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο ρωσοτουρκικός διάλογος για τη βόρεια Συρία, χωρίς, όμως, να διαφαίνεται λύση. Οι σχέσεις των δύο μέχρι πρότινος «συμμάχων» βρίσκεται στα άκρα, με τον Ρώσο πρόεδρο να αρνείται να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του στις 5 Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος απαντάει σε αυτό το «άδειασμα», εκμεταλλευόμενος για μία ακόμα φορά το μεταναστευτικό. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αυξήσει την πίεση σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι, ώστε με τη σειρά τους να αναγκάσουν τον Βλάνιμιρ Πούτιν να χαλιναγωγήσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Ιντλίμπ, άλλωστε, έχει μετατραπεί σε ευθεία αναμέτρηση Ερντογάν-Άσαντ.

 

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ