Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Γάλλο συγγραφέα Πασκάλ Μπρυκνέρ στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στο πλαίσιο εκδήλωση που διοργάνωσε το iefimerida.gr. Για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ο ... Περισσότερα

Εκλογές στις ΗΠΑ, ΕΕ, Μεσανατολικό και μεταναστευτικό στο επίκεντρο συζήτησης Μητσοτάκη- Μπρυκνέρ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Γάλλο συγγραφέα Πασκάλ Μπρυκνέρ στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στο πλαίσιο εκδήλωση που διοργάνωσε το iefimerida.gr.

Advertisement
 

Για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σημαντικό ζήτημα ήταν αυτό της οικονομίας. «Πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ότι η κρίση του κόστους ζωής ήταν πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουν», τόνισε. Επίσης είπε ότι το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η μετανάστευση, η οποία όπως σημείωσε παίζει ουσιαστικό ρόλο. Για την woke ατζέντα ο πρωθυπουργός ανέφερε «Πριν 35 χρόνια βλέπαμε πάνω κάτω τα ίδια ζητήματα. Ένας από τους καθηγητές μού είπε αν έχεις το δικαίωμα του λόγου έχεις το καθήκον να ακούσεις. Φοβάμαι αυτό έχει χαθεί σε αυτό που λέμε woke κουλτούρα των ΗΠΑ. Για εμένα αυτό διαφέρει από τον παραδοσιακό φιλελευθερισμό. Έχουμε την τυραννία των μειονοτήτων και αν το αμφισβητήσεις σε λένε φασίστα. Αυτή η woke κουλτούρα δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον λαϊκισμό ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από τις κυβερνήσεις και όταν δεν ικανοποιούνται έρχεται ο λαϊκισμός για να τους βάλει σε πειρασμό. «Στην Ελλάδα, είχαμε αυτή την λαϊκίστική αντίδραση. Το 2015 υπήρξε έκρηξη. Η πρώτη αντίδραση στα προβλήματα ήταν στροφή στην Ακροδεξιά» είπε σημειώνοντας ότι έχουμε Δημοκρατίες που δυστυχώς διαβρώνονται. «Στην Ελλάδα τα έχουμε καταφέρει, κερδίσαμε εκλογές γιατί τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας και οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης» ανέφερε.

Μιλώντας για την Ευρώπη είπε ότι πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα όπως έγινε κατά την πανδημία. «Έλαβα μέρος στη συζήτηση όταν έγινε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο έχει καταστεί βοηθητικό και επωφελές. Πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά προσκόμματα, πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι» είπε.

Για την μετανάστευση ο πρωθυπουργός είπε: «Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο φράχτη αλλά και μια μεγάλη πόρτα» έτσι ώστε να υπάρξει μια ισορροπία. «Δική μου υποχρέωση είναι να προστατεύσω τα ελληνικά σύνορα που είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Να διασφαλίζω ότι δεν θα μπουν παράτυπα στην Ελλάδα και δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ο πρωθυπουργός είπε ότι «αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι απεχθές». «Ανησυχώ όταν δεν βλέπω απώτερο στόχο μιας στρατιωτικής παρέμβασης. Όλοι προβληματιζόμαστε και ανησυχούμε για πιθανή κλιμάκωση του πολέμου που έχει γίνει ήδη σε κάποια επίπεδα. Πρώτη προτεραιότητα είναι η παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και στον Νότιο Λίβανο. Κυρίως στη Γάζα» είπε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός στο διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Κατονόμασε τον φυσικό αυτουργό

14/10/25 4:06 μμ

Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός στο διπλό φονικό στη Φοινικούντα – Κατονόμασε τον φυσικό αυτουργό

Διακοπή διελεύσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου λόγω εργασιών αποκατάστασης

14/10/25 4:08 μμ

Διακοπή διελεύσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου λόγω εργασιών αποκατάστασης

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη

14/10/25 4:01 μμ

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη

Κυριάκος Πιερρακάκης : «Πάνω από 300 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας μέσα σε μια τριετία»

14/10/25 3:55 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης : «Πάνω από 300 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας μέσα σε μια τριετία»

Ο Τζέρεμι Ρένερ είναι αφηγητής στην πρώτη ταινία animation που δημιουργήθηκε με ΤΝ

14/10/25 3:59 μμ

Ο Τζέρεμι Ρένερ είναι αφηγητής στην πρώτη ταινία animation που δημιουργήθηκε με ΤΝ

Πλατφόρμα για τις ανώνυμες αναφορές στο Δήμο Σερρών- Ποιους αφορά

14/10/25 3:55 μμ

Πλατφόρμα για τις ανώνυμες αναφορές στον Δήμο Σερρών- Ποιους αφορά

Βουλή - Ν/σ υπ. Εργασίας - Ν. Κεραμέως: Η ΝΔ θα θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου

14/10/25 3:58 μμ

Ν/σ υπ. Εργασίας – Ν. Κεραμέως: Η ΝΔ θα θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου

Νέο σοκ στην Μπαρτσελόνα με Λεβαντόφσκι, χάνει Ολυμπιακό και clasico

14/10/25 3:56 μμ

Νέο σοκ στην Μπαρτσελόνα με Λεβαντόφσκι, χάνει Ολυμπιακό και clasico

Η Κίρα Νάιτλι δήλωσε άγνοια για το μποϊκοτάζ του «Harry Potter» και ζητά «σεβασμό»

14/10/25 3:40 μμ

Η Κίρα Νάιτλι δήλωσε άγνοια για το μποϊκοτάζ του «Harry Potter» και ζητά «σεβασμό»

Μουσικό ταξίδι στην αρχαιότητα από την ΚΟΘ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

14/10/25 3:38 μμ

Μουσικό ταξίδι στην αρχαιότητα από την ΚΟΘ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Tips για να διώξετε τα άλατα από τον βραστήρα σας!

14/10/25 12:59 μμ

Πώς θα διώξετε τα άλατα από τον βραστήρα σας!

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις με το πράσινο τσάι για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα

14/10/25 12:55 μμ

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις με το πράσινο τσάι για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα