Σε μια συμβολική κίνηση για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε μια συμβολική κίνηση για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.
 
Καθώς το σχετικό νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον» συζητείται στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης πρόσφερε στον κ. Τασούλα ένα «πράσινο» σετ με επαναχρησιμοποιούμενα είδη καθημερινής χρήσης (δοχείο νερού, κύπελλο για καφέ, πάνινη τσάντα) και ενημερωτικό υλικό για την εκστρατεία απόσυρσης των Πλαστικών Μιας Χρήσης που πραγματοποιεί το Υπουργείο .

«Πράσινα» είδη καθημερινής χρήσης για όλους τους βουλευτές

Την ερχόμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, θα διανείμει σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου επαναχρησιμοποιούμενα είδη καθημερινής χρήσης, με στόχο η Βουλή να υιοθετήσει πρώτη στην πράξη την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.
Να σημειωθεί ότι στη συμβολική επίσκεψη στον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με τον υπουργό ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και η εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.
 

Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος λέγοντας χαρακτηριστικά στον υπουργό: «από σήμερα κηρύξατε την έναρξη μιας έμπρακτης συμπεριφοράς απέναντι στα Πλαστικά Μιας Χρήσης πολύ νωρίτερα από τα όρια που βάζει ο νόμος». Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας δήλωσε:
«Είναι μια πρωτοβουλία που πρέπει προφανώς να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων να ενημερώσετε εμπράκτως και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να πρωτοστατήσουν στη διάδοση της κοινωνικής ευθύνης.
Η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στηρίζει την οικολογική συνείδηση και κυρίως την οικολογική πρακτική. Σε όλους τους χώρους της Βουλής υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για όλων των ειδών τα υλικά και καλωσορίζουμε αυτό το ωραίο δώρο που μας κάνετε.

Αν δεν καταλάβουμε ότι το Περιβάλλον το κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα υγιέστερο Περιβάλλον στα παιδιά μας».

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο «πράσινο» νομοσχέδιο για την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης που συζητείται στη Βουλή, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υιοθετεί από τις πρώτες χώρες τη σχετική κοινοτική Οδηγία δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο στην αγορά και τους πολίτες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και κάλεσε όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.
 

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει κομματικό χρώμα, το μόνο χρώμα που έχει είναι το πράσινο, άλλωστε η κοινοτική Οδηγία υιοθετήθηκε όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν στην εξουσία.
Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο αυτό θα έπρεπε να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα της Βουλής και γι΄αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε και σε εσάς προσωπικά αυτό το μήνυμα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων μπροστά σε μια Ελλάδα πιο φιλική στο Περιβάλλον».
Ο υφυπουργός, κ. Ταγαράς αναφερόμενος στη σημερινή συμβολική και κίνηση του Υπουργείου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη να διανείμουν οικολογικό υλικό στον πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε: « όλα αυτά είναι μια αρχή, θα υπάρχει και συνέχεια, καθώς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον ρόλο και την ευθύνη μας για να προστατέψουμε το περιβάλλον».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
14 Σεπτεμβρίου: Γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού- Χρόνια πολλά

14/09/25 9:25 πμ

14 Σεπτεμβρίου: Γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού- Χρόνια πολλά

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…