Με σύνθημα «Έχουμε τη δύναμη» και ένα νέο τηλεοπτικό σποτ, η MSD Ελλάδος συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού αγοριών και κοριτσιών 9-18 ετών ... Περισσότερα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό HPV

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Με σύνθημα «Έχουμε τη δύναμη» και ένα νέο τηλεοπτικό σποτ, η MSD Ελλάδος συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού αγοριών και κοριτσιών 9-18 ετών έναντι του ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV).

Κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας είναι η δημοφιλής παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, Ελένη Μενεγάκη, η οποία μας υπενθυμίζει τη δύναμη που έχουμε ως γονείς να προστατεύουμε τα παιδιά μας καθώς μεγαλώνουν και να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. «Μια τέτοια απόφαση είναι και ο εμβολιασμός έναντι του ιού HPV που προκαλεί μια σειρά καρκίνων και στα δύο φύλα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο σύντομο βίντεο η κα Μενεγάκη προτρέποντας τους γονείς που έχουν παιδιά από 9 ετών και άνω, να συμβουλευθούν τον γιατρό τους για τον δωρεάν εμβολιασμό έναντι του HPV.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας «Έχουμε τη δύναμη» στο κανάλι της MSD Ελλάδος στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WljolX7HWzM). Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας κοινού για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV το τηλεοπτικό σποτ θα προβάλλεται σε τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι του ιού HPV.

Στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό των κοριτσιών και των αγοριών ηλικίας 9-18 ετών με πρωταρχική συνιστώμενη ηλικία εμβολιασμού την ηλικιακή ομάδα 9-11 ετών. Παράλληλα, ο εμβολιασμός έναντι του HPV συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και για ομάδες υψηλού κινδύνου ενήλικων γυναικών και ανδρών 18-45 ετών.

Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες ιογενείς λοιμώξεις διεθνώς αλλά και τη βασική αιτία του συνόλου, σχεδόν, των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Εκτός αυτού, αποτελεί σημαντικό αιτιολογικό παράγοντα για μια σειρά άλλων καρκίνων, όπως του στοματοφάρυγγα, του πέους και του πρωκτού, καθώς επίσης και άλλων καλοήθων συχνών νοσημάτων, όπως είναι τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Παράλληλα, όμως, αποτελεί και έναν παράγοντα νοσηρότητας απέναντι στον οποίο η πρωτογενής πρόληψη μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα: ο εμβολιασμός έναντι του HPV συνιστά ένα εξόχως αποτελεσματικό και αποδοτικό μέτρο δημόσιας υγείας, και μια πολιτική υγείας η οποία διεθνώς υποστηρίζεται από το σύνολο των μεγάλων οργανισμών υγείας, με στόχο την εξάλειψη των σχετιζόμενων με τον HPV καρκίνων στο ορατό μέλλον.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου περιλαμβάνονται παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης, μια εκ των οποίων στοχεύει στην αύξηση των εμβολιασμών έναντι του ιού HPV που συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Παράλληλα, η «Εθνική Στρατηγική για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας» βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις βασικές πτυχές της παγκόσμιας στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας ως ζητήματος δημόσιας υγείας, καθώς και με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέτος εξέδωσε σύσταση για τη στήριξη των κρατών μελών να επεκτείνουν τον εμβολιασμό ρουτίνας κοριτσιών και αγοριών έναντι του HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων καρκίνων που προκαλούνται από τον HPV.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού βρήκε τα λεφτά ο Περικλής τον 5ο αιώνα π.Χ. για να χτίσει την Ακρόπολη και να αναμορφώσει ολόκληρη την Αθήνα;

06/09/25 1:29 πμ

Πού βρήκε τα λεφτά ο Περικλής τον 5ο αιώνα π.Χ. για να χτίσει την Ακρόπολη και να αναμορφώσει ολόκληρη την Αθήνα;

Πρόστιμο 2,95 δισ. ευρώ στην Google επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

06/09/25 1:19 πμ

Πρόστιμο 2,95 δισ. ευρώ στην Google επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κ. Μητσοτάκης: «Η χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων ΤΝ μπορεί να βοηθήσει τους δασκάλους μας να γίνουν πιο παραγωγικοί»

06/09/25 1:25 πμ

Κ. Μητσοτάκης: «Η χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων ΤΝ μπορεί να βοηθήσει τους δασκάλους μας να γίνουν πιο παραγωγικοί»

Ν. Ανδρουλάκης: Χρειάζεται μια νέα αρχή - Στις εκλογές να μπει τέλος στη διακυβέρνηση της ΝΔ

06/09/25 1:22 πμ

Ν. Ανδρουλάκης: Χρειάζεται μια νέα αρχή – Στις εκλογές να μπει τέλος στη διακυβέρνηση της ΝΔ

Νέα Αριστερά: Κρεσέντο ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

06/09/25 1:17 πμ

Νέα Αριστερά: Κρεσέντο ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η Νίκη Κεραμέως στο Επιμελητήριο Σερρών - Προτάσεις για εργασιακά ζητήματα των επιχειρήσεων από τον Αθ. Μαλλιαρά 

05/09/25 4:47 μμ

Η Νίκη Κεραμέως στο Επιμελητήριο Σερρών – Προτάσεις για εργασιακά ζητήματα των επιχειρήσεων από τον Αθ. Μαλλιαρά 

Α. Γεωργιάδης: «Με υποδέχτηκαν με ανθοδέσμη, δεν είχε επεισόδια»

05/09/25 4:41 μμ

Α. Γεωργιάδης: «Με υποδέχτηκαν με ανθοδέσμη, δεν είχε επεισόδια»

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στρατηγικός Πρωταγωνιστής στην Ενεργειακή Μετάβαση

05/09/25 4:32 μμ

ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στρατηγικός Πρωταγωνιστής στην Ενεργειακή Μετάβαση

Το κάπνισμα συνδέεται με έναν από τους πιο επιθετικούς καρκίνους – Οι επιστήμονες βρήκαν γιατί

05/09/25 4:50 μμ

Το κάπνισμα συνδέεται με έναν από τους πιο επιθετικούς καρκίνους – Οι επιστήμονες βρήκαν γιατί

7 ιδέες για να διακοσμήσετε τους τοίχους χωρίς βάψιμο ή ταπετσαρίες

05/09/25 4:48 μμ

7 ιδέες για να διακοσμήσετε τους τοίχους χωρίς βάψιμο ή ταπετσαρίες

Το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

05/09/25 12:50 μμ

Το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Πώς μια απλή συνήθεια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, κατά 40%

05/09/25 12:58 μμ

Πώς μια απλή συνήθεια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, κατά 40%