Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Παρασκευής (15/11) για το νέο κύμα κακοκαιρίας Alexandros που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, μεγάλη ... Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρoύ: Έρχεται η κακοκαιρία Alexandros – Πού θα «χτυπήσει»

Epilogestv

Epilogestv

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Παρασκευής (15/11) για το νέο κύμα κακοκαιρίας Alexandros που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΜΥ:

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν την κακοκαιρία ALEXANDROS με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά επικίνδυνα, με διάρκεια 30 ωρών, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (15-11-2024) έως και το βράδυ του Σαββάτου (16-11-2024).

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχθούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και βόρεια Εύβοια καθώς και τα βορειοανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς. Παρόλα αυτά και στην υπόλοιπη χώρα οι καταιγίδες θα παρουσιάζουν μεγάλη ραγδαιότητα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή 15-11-2024
α. Από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική και βόρειο Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
γ. Από αργά το απόγευμα (μετά τις 18:00 τοπική) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Το Σάββατο 16-11-2024
α. Μέχρι αργά το απόγευμα (18:00) στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά και μέχρι τις βραδινές ώρες (21:00) στην Εύβοια.
Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Θεσσαλία (ν. Λαρίσης, ν. Μαγνησίας) τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας, ν. Βοιωτίας).
β. Από τις πρωινές ώρες (02:00) μέχρι τις βραδινές ώρες (20:00) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
γ. Μέχρι τις πρωινές ώρες (05:00) στις Κυκλάδες.
δ. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι τη νύχτα (18:00 – 24:00) στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Β. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με ριπαίους 9 μποφόρ αναμένεται να επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (15-11-2024) μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου (16-11-2024). Ισχυροί βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν και στο κεντρικό Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (16-11-2024).

Advertisement
Babis

Β. Κικίλιας: Στο «κόκκινο» Θεσσαλία, Β. Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα – Kαι η Αττική στις περιοχές που θα επηρεαστούν

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας «ALEXANDROS». Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, νωρίτερα συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τους «ενημέρωσαν ότι από σήμερα Παρασκευή και ως αργά το βράδυ του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι από πλευράς επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων, «στο κόκκινο» θα είναι η Θεσσαλία, οι Βόρειες Σποράδες, η Εύβοια και η Φθιώτιδα, όπου από σήμερα αργά το βράδυ και ως αύριο το μεσημέρι είναι πιθανό να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω των θυελλωδών βορειοανατολικών ανέμων. «Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και εφόσον χρειαστεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών», πρόσθεσε.

Η διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

πηγή ertnews.gr

φωτο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1943: Όταν 495 Σερραίοι εβραϊκής καταγωγής ξεκίνησαν για το ταξίδι χωρίς επιστροφή

03/03/26 10:33 πμ

4η Μαρτίου 1943: Όταν 495 Σερραίοι εβραϊκής καταγωγής ξεκίνησαν για το ταξίδι χωρίς επιστροφή

Χαλκιδική: Δυσκολεύονται στην εύρεση προσωπικού οι περισσότερες επιχειρήσεις

03/03/26 9:35 πμ

Χαλκιδική: Δυσκολεύονται στην εύρεση προσωπικού οι περισσότερες επιχειρήσεις

Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: "Το ψηφιακό περιβάλλον ως δημόσιος χώρος πρέπει να είναι ασφαλές για τα παιδιά"

03/03/26 9:28 πμ

Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: “Το ψηφιακό περιβάλλον ως δημόσιος χώρος πρέπει να είναι ασφαλές για τα παιδιά”

Απέπλευσαν οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» για την Κύπρο

03/03/26 9:10 πμ

Απέπλευσαν οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» για την Κύπρο

Σέρρες: Σε επιφυλακή οι Αρχές για την άνοδο της στάθμης του Στρυμόνα και του Αγγίτη

03/03/26 9:04 πμ

Σέρρες: Σε επιφυλακή οι Αρχές για την άνοδο της στάθμης του Αγγίτη και του Στρυμόνα

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι έφεδροι για κλήση και παρουσίαση

03/03/26 8:56 πμ

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι έφεδροι για κλήση και παρουσίαση

Χατζηβασιλείου: Απόφαση εθνικής ευθύνης η στήριξη της Κύπρου – Πού είναι τώρα οι πατριδοκάπηλοι που κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη;

03/03/26 8:49 πμ

Χατζηβασιλείου: Απόφαση εθνικής ευθύνης η στήριξη της Κύπρου – Πού είναι τώρα οι πατριδοκάπηλοι που κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη;

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου - Οδηγός για την αυτόματη αντιστοίχιση Κωδικών δραστηριότητας

03/03/26 8:46 πμ

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου – Οδηγός για την αυτόματη αντιστοίχιση Κωδικών δραστηριότητας

Ο Ιρανός στρατηγός Σ. Τζαμπαρί απειλεί ότι θα «κάψει οποιοδήποτε πλοίο αποπειραθεί να περάσει το στενό του Χουρμούζ»

03/03/26 8:40 πμ

Ο Ιρανός στρατηγός Σ. Τζαμπαρί απειλεί ότι θα «κάψει οποιοδήποτε πλοίο αποπειραθεί να περάσει το στενό του Χουρμούζ»

Μελάνια Τραμπ στο Συμβούλιο Ασφαλείας: “H ειρήνη δεν χρειάζεται να είναι εύθραυστη”

03/03/26 8:24 πμ

Μελάνια Τραμπ στο Συμβούλιο Ασφαλείας: “H ειρήνη δεν χρειάζεται να είναι εύθραυστη”

Ο στρατός του Ισραήλ πλήττει «κέντρα διοίκησης και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων» της Χεζμπολά στην Βυρητό

03/03/26 8:21 πμ

Ο στρατός του Ισραήλ πλήττει «κέντρα διοίκησης και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων» της Χεζμπολά στην Βυρητό

Στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

03/03/26 8:15 πμ

Στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης