Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 με κύρια χαρακτηριστικά:   1. Τις χιονοπτώσεις Α. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 με κύρια χαρακτηριστικά:

 

1. Τις χιονοπτώσεις

Α. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

 

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

 

Β. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

 

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους (8-9 Μποφόρ), που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 Μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019.

 

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου), που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια.

 

Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 και της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Advertisement
MEGA

4. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

5. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, όμως από το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

 

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Ιανουαρίου

20/01/26 11:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Ιανουαρίου

ΜΕΤΕΟ: Βροχόπτωση κατηγορίας 5 (ακραία) την Τετάρτη - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

20/01/26 11:20 μμ

ΜΕΤΕΟ: Βροχόπτωση κατηγορίας 5 (ακραία) την Τετάρτη – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Με συνεργάτες, φίλους και συγγενείς διασκέδασε την ημέρα της γιορτής του ο πρώην δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός

20/01/26 11:09 μμ

Με συνεργάτες, φίλους και συγγενείς διασκέδασε την ημέρα της γιορτής του ο πρώην δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός

Κυριάκος Πιερρακάκης : «Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν την Ευρώπη να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα»

20/01/26 11:03 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης : «Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν την Ευρώπη να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα»

Ξεκινά η πρώτη πληρωμή για το επίδομα μητρότητας – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

20/01/26 10:58 μμ

Ξεκινά η πρώτη πληρωμή για το επίδομα μητρότητας – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έκοψε βασιλόπιτα και μοίρασε δώρα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών - video

20/01/26 10:51 μμ

Έκοψε βασιλόπιτα και μοίρασε δώρα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών – video

Σέρρες: Χωρίς χρέωση οι οικιακές παροχές ύδρευσης σε περιοχές με υπέρβαση ορίων ουρανίου

20/01/26 10:17 μμ

Σέρρες: Χωρίς χρέωση οι οικιακές παροχές ύδρευσης σε περιοχές με υπέρβαση ορίων ουρανίου

Γ.Γιάντσιος: "Μόνο στα διόδια Στρυμονικού η αύξηση είναι 31%" - video

20/01/26 9:57 μμ

Γ.Γιάντσιος: “Μόνο στα διόδια Στρυμονικού η αύξηση είναι 31%” – video

Λαϊκή αγορά: Αναμένουν απάντηση για το ηλεκτρονικό τιμολόγιο - video

20/01/26 9:50 μμ

Λαϊκή αγορά: Αναμένουν απάντηση για το ηλεκτρονικό τιμολόγιο – video

Ισπανία: Στους 42 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ανδαλουσία

20/01/26 11:52 μμ

Ισπανία: Στους 42 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ανδαλουσία

Make America Go Away: ξεπούλησε το κόκκινο καπελάκι του μπέιζμπολ που χλευάζει το σλόγκαν του Τραμπ

20/01/26 11:50 μμ

Make America Go Away: ξεπούλησε το κόκκινο καπελάκι του μπέιζμπολ που χλευάζει το σλόγκαν του Τραμπ

Τι σχολιάζουν οι Σερραίοι για την συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό - video

20/01/26 9:44 μμ

Τι σχολιάζουν οι Σερραίοι για την συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό – video