Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 με κύρια χαρακτηριστικά:   1. Τις χιονοπτώσεις Α. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 με κύρια χαρακτηριστικά:

 

1. Τις χιονοπτώσεις

Α. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

 

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

 

Β. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

 

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους (8-9 Μποφόρ), που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 Μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019.

 

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου), που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια.

 

Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 και της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Advertisement
Family Kitchen

4. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

5. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, όμως από το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

 

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/03/26 5:02 μμ

Επίσημα στην Ορλάντο Σίτι από το καλοκαίρι ο Γκριεζμάν 

24/03/26 4:54 μμ

NBA-Οι Οκλαχόμα Θάντερ δεν θα επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ

24/03/26 4:50 μμ

Τέλος ο Καμ Τόμας από τους Μπακς

24/03/26 4:45 μμ

«Διπλό» βαρύνουσας σημασίας αναζητά ο Ολυμπιακός

24/03/26 4:40 μμ

Να τριτώσει το καλό θέλει ο Παναθηναϊκός

24/03/26 4:26 μμ

10 χρόνια χωρίς τον Γιόχαν Κρόιφ: «Η κληρονομιά του δεν μπορεί να εξηγηθεί, παίζεται» (ps)

24/03/26 4:18 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη σκληραίνει τη διαπραγματευτική της στάση εν μέσω προσπαθειών μεσολάβησης για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με πηγές

24/03/26 4:14 μμ

Το πρόγραμμα στη μάχη για τον τίτλο

24/03/26 10:29 πμ

Έσπασε το σερί των Λέικερς το Ντιτρόιτ, νέα ήττα για Μπακς

«Νέο κύμα πυραύλων» εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ - Τραυματίες στο Τελ Αβίβ

24/03/26 3:50 μμ

«Νέο κύμα πυραύλων» εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ – Τραυματίες στο Τελ Αβίβ

Το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - Παρουσιάστηκε ο νέος αρχειακός τόπος kolokotronis-archive.org

24/03/26 10:10 πμ

Το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη – Παρουσιάστηκε ο νέος αρχειακός τόπος kolokotronis-archive.org

Υποκλοπές μέσω του Predator: Δημοσιεύθηκε η 1.930 σελίδων απόφαση του δικαστηρίου

24/03/26 10:15 πμ

Υποκλοπές μέσω του Predator: Δημοσιεύθηκε η 1.930 σελίδων απόφαση του δικαστηρίου