Έκτακτο δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ στο οποίο παρέχονται στατιστικά στοιχεία για το πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 26 εβδομάδες του 2020.     Τα στοιχεία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έκτακτο δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ στο οποίο παρέχονται στατιστικά στοιχεία για το πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 26 εβδομάδες του 2020.

Advertisement
 

 

 

Τα στοιχεία στο έκτακτο δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 26η εβδομάδα του τρέχοντος έτους – διάστημα στο οποίο περιλαμβάνεται και η καραντίνα – και σύμφωνα με αυτά, σε 64.469 (32.253 άνδρες και 32.216 γυναίκες) ανήλθαν οι θάνατοι στην Ελλάδα, ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ήταν 65.496 (32.901 άνδρες και 32.595 γυναίκες).

Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση της τάξης του 1,57%. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες συμπεριλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας. Τα στοιχεία καταρτίζονται στο πλαίσιο των στατιστικών Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού και προέρχονται από τα Ληξιαρχεία όλων των Δημοτικών Αρχών, σύμφωνα με τα γεγονότα θανάτων που έχουν δηλωθεί και καταχωρηθεί έως την ημερομηνία διαβίβασής τους.

Οι θάνατοι στην καραντίνα

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι περισσότεροι θάνατοι κατά την περίοδο των 26 πρώτων εβδομάδων του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019, καταγράφηκαν την 7η εβδομάδα (10/2- 16/2) με ποσοστό αύξησης 8,5%, τη 12η (16/3 – 22/3), η οποία ήταν και η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, με ποσοστό αύξησης 6,5% και την 20η (11/5 έως 17/5), κατά την οποία ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων, με ποσοστό αύξησης 9%.

Αντίθετα, οι λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με το 2019 καταγράφηκαν την 22η εβδομάδα (25/5- 31/5), την 24η (8/6- 14/6) και την 26η (22/6-28/6), με ποσοστά μείωσης 14%, 13,3% και 10,1%, αντίστοιχα.

Θάνατοι – Ηλικία – Τόπος διαμονής

Από την ίδια ανάλυση, παρατηρείται ότι οι θάνατοι κατά ηλικία ήταν περισσότεροι από αυτούς της ίδιας περιόδου του 2019 μόνο στις ομάδες ηλικιών 45 έως 49 ετών, 60 έως 64 ετών, 65 έως 69 ετών και άνω των 90 ετών, σε ποσοστά 1% στο σύνολο, 1,7% στους άρρενες και 0,4% στις θήλεις.

Advertisement
Family Kitchen

Κατά τόπο μόνιμης διαμονής των θανόντων, παρουσιάζεται αύξηση σε 4 περιφέρειες και μείωση σε 9 περιφέρειες. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (4,15%) και η μεγαλύτερη μείωση στην περιφέρεια Κρήτης (5,96%).

 

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

15/11/25 10:06 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

15/11/25 10:02 πμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

15/11/25 10:01 πμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

15/11/25 9:44 πμ

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε σηπτική δεξαμενή

15/11/25 9:49 πμ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε δεξαμενή

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

15/11/25 9:42 πμ

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

Τι είναι η μέθοδος Heimlich (Χάιμλιχ) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

15/11/25 9:39 πμ

Τι είναι η μέθοδος Χάιμλιχ (Heimlich) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

15/11/25 9:37 πμ

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

15/11/25 9:30 πμ

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

15/11/25 9:20 πμ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – 5 επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

15/11/25 8:46 πμ

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων

15/11/25 8:41 πμ

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων