ΕΚΤΑΚΤΟ: Το 15ο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στις ΣέρρεςΤο  15ο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε σήμερα στις Σέρρες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές το 15ο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε στο Καμαρωτό Σιντικής

Πρόκειται για γυναίκα  63 ετών που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Να σημειώσουμε ότι στον νομό Σερρών καταγράφηκαν ήδη 3 θάνατοι ενώ η νόσος προσβάλει κυρίως ηλικιωμένους και μόνο 1% οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο.

Σύσκεψη των δημάρχων του νομού Σερρών

Στο μεταξύ, σύσκεψη για το θέμα είχαν οι δήμαρχοι του νομού Σερρών και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ενημερώθηκαν από την επιστημονική επιτροπή ότι «ο ιός μεταφέρθηκε στην περιοχή από τα αποδημητικά πουλιά που φτάνουν στη λίμνη Κερκίνη. Στη συνέχεια μεταδόθηκε μέσω των κουνουπιών και στον άνθρωπο».


«Η Περιφέρεια ενέτεινε τους ψεκασμούς για να περιορίσει τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό. Κι εμείς, από την πλευρά μας, σαν Δήμοι, έχουμε δικό μας πρόγραμμα που είναι αποτελεσματικό. Ωστόσο τα πουλιά μεταναστεύουν κάθε χρόνο συνεπώς οι προσπάθειες των αρμόδιων φορέων εστιάζονται στην καταπολέμηση των κουνουπιών» προσθέτει.

Σημείο κλειδί και η τήρηση μέτρων προστασίας από τα κουνούπια

Εξάλλου, ο κ. Μήττας υπογραμμίζει τη σημασία της τήρησης, εκ μέρους του πληθυσμού, των μέτρων προστασίας από τα κουνούπια. Σε αυτά περιλαμβάνονται η χρήση αντικουνουπικών σκευασμάτων, η προστασία των ανοιγμάτων των σπιτιών με σίτες, η μη συγκέντρωση στάσιμων υδάτων και το πότισμα των καλλιεργειών τις πρωινές ώρες.

Views: 8

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *