Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Advertisement
 

Κυβερνητικές πηγές για διαγραφή Μπογδάνου: Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη

Έντονη αντίδραση του Ν. Δένδια σε αναφορές του Κ. Μπογδάνου για τον εμφύλιο

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής της Συμφωνίας για την Ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.

Οι αναφορές του κ. Μπογδάνου και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΚΚΕ πυροδότησαν το κλίμα στην Επιτροπή με αντιδράσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο κ. Δένδιας να ζητήσει και να πάρει το λόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά σε πολύ έντονο επικριτικό ύφος:

«Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να τονίσω ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας και το μέλλον της. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω σήμερα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτήν την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση ως υπουργός δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος εδώ».

Νωρίτερα ο κ. Μπογδάνος είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων:

«Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Μπογδάνος ενώ υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στην εκδήλωση στο Βίτσι.

«Καλώ και εσάς και τον υπουργό να καταδικάσει τον μετεμφυλιακό λόγο εναντίον του ΚΚΕ», αντέδρασε η Σία Αναγνωστοπούλου κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό Μπογδάνο».

«Φαίνεται ότι έχει στεναχωρηθεί που έπιασαν τους όμοιους του, τους φασίστες, και βρήκε τον χώρο να ρίξει αντικομμουνιστικό δηλητήριο. Γνωριζόμαστε, ο τόπος είναι γεμάτος από το αίμα κομμουνιστών», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Εκτός από το «τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος» υπάρχει κάτι χειρότερο: το «τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή»», πρόσθεσε.

Advertisement
MEGA

Απαντώντας ο κ. Μπογδάνος, έκανε λόγο για «βαρύτατο ατόπημα», αντιτείνοντας ότι ο ίδιος είναι ολοκληρωτικά αντίθετος σε οτιδήποτε θυμίζει φασιστική ρατσιστική ιδεολογία.

Στη αντιπαράθεση παρενέβη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μπογδάνος παρέστη σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, μαζί με βασιλόφρονες και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι υπέρ ή κατά του κομμουνισμού. Όμως είναι εσμός να καταθέτει στεφάνι στο όνομα της Χρυσής Αυγής και να μην αποχωρεί ή να διαμαρτύρεται ο βουλευτής. Είναι σαν να αφήνουμε να αναβιώνουν για πολλοστή φορά όλες εκείνες οι διεργασίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

[Φωτογραφία αρχείου]

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

15/11/25 8:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

15/11/25 9:36 μμ

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

Μπέργκερ με ...γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

15/11/25 9:32 μμ

Μπέργκερ με …γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

15/11/25 9:28 μμ

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο - «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

15/11/25 9:25 μμ

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο – «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

15/11/25 9:18 μμ

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

15/11/25 9:16 μμ

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

15/11/25 9:05 μμ

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

15/11/25 9:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

15/11/25 8:47 μμ

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

Antalis: Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

15/11/25 8:41 μμ

Αγροφυλλίδα ΑΕ: Antalis – Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»

15/11/25 8:25 μμ

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»