Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Κυβερνητικές πηγές για διαγραφή Μπογδάνου: Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη

Έντονη αντίδραση του Ν. Δένδια σε αναφορές του Κ. Μπογδάνου για τον εμφύλιο

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής της Συμφωνίας για την Ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.

Οι αναφορές του κ. Μπογδάνου και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΚΚΕ πυροδότησαν το κλίμα στην Επιτροπή με αντιδράσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο κ. Δένδιας να ζητήσει και να πάρει το λόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά σε πολύ έντονο επικριτικό ύφος:

«Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να τονίσω ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας και το μέλλον της. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω σήμερα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτήν την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση ως υπουργός δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος εδώ».

Νωρίτερα ο κ. Μπογδάνος είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων:

«Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Μπογδάνος ενώ υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στην εκδήλωση στο Βίτσι.

«Καλώ και εσάς και τον υπουργό να καταδικάσει τον μετεμφυλιακό λόγο εναντίον του ΚΚΕ», αντέδρασε η Σία Αναγνωστοπούλου κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό Μπογδάνο».

«Φαίνεται ότι έχει στεναχωρηθεί που έπιασαν τους όμοιους του, τους φασίστες, και βρήκε τον χώρο να ρίξει αντικομμουνιστικό δηλητήριο. Γνωριζόμαστε, ο τόπος είναι γεμάτος από το αίμα κομμουνιστών», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Εκτός από το «τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος» υπάρχει κάτι χειρότερο: το «τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή»», πρόσθεσε.

Advertisement
MEGA

Απαντώντας ο κ. Μπογδάνος, έκανε λόγο για «βαρύτατο ατόπημα», αντιτείνοντας ότι ο ίδιος είναι ολοκληρωτικά αντίθετος σε οτιδήποτε θυμίζει φασιστική ρατσιστική ιδεολογία.

Στη αντιπαράθεση παρενέβη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μπογδάνος παρέστη σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, μαζί με βασιλόφρονες και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι υπέρ ή κατά του κομμουνισμού. Όμως είναι εσμός να καταθέτει στεφάνι στο όνομα της Χρυσής Αυγής και να μην αποχωρεί ή να διαμαρτύρεται ο βουλευτής. Είναι σαν να αφήνουμε να αναβιώνουν για πολλοστή φορά όλες εκείνες οι διεργασίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

[Φωτογραφία αρχείου]

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

20/02/26 11:58 μμ

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

21/02/26 12:00 πμ

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου