Ελεγχοι και πρόστιμα από την ΕΛΑΣ σε 328 απείθαρχους για μη χρήση μάσκας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια 58.240 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

 

3 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στη Σαντορίνη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (480) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (28) άτομα.
2 για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (1) στην Αττική και (1) στο Νότιο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (64) σχετικές παραβάσεις.
6 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.

Αναλυτικά τα πρόστιμα από την ΕΛΑΣ

Κατά τους χθεσινούς ελέγχους εντοπίστηκαν 328 απείθαρχοι για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (327) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (1) των (300) ευρώ, ως ακολούθως:

 


Babis


46 στην Κεντρική Μακεδονία
40 στη Θεσσαλονίκη
38 στη Στερεά Ελλάδα
36 στο Βόρειο Αιγαίο
30 στην Αττική
27 στην Κρήτη
21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
17 στην Πελοπόννησο
17 στην Ήπειρο
16 στη Θεσσαλία
12 στα Ιόνια Νησιά
12 στη Δυτική Ελλάδα
10 στο Νότιο Αιγαίο
6 στη Δυτική Μακεδονία

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.843 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.833 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, και 10 πρότιμα των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 68 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά 11 παραβάσεις από τις οποίες 9 στη Μύκονο και 1 στη Σαντορίνη για μη χρήση μάσκας και 1 για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων σε κατάστημα στη Σαντορίνη (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας).

 

Πηγή dikaiologitika.gr

ΕλλάδαΕλεγχοι και πρόστιμα από την ΕΛΑΣ σε 328 απείθαρχους για μη χρήση...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιπτώσεις που η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση και πώς να το αποφύγεις

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να...

Από τη Γη στο Ποτήρι: Η Διαδρομή του Γλυκάνισου του Ούζου Πλωμαρίου

Ο γλυκάνισος είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 30 Απριλίου

Σήμερα 30 Απριλίου και σύμφωνα το εορτολόγιο είναι ...

Φάρσα το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το μήνυμα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού,...

Τελευταία Νέα