Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη επέβαλλε ομόφωνα το δικαστήριο στους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο. Πως αντέδρασαν οι κατηγορούμενοι. ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη επέβαλλε ομόφωνα το δικαστήριο στους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο. Πως αντέδρασαν οι κατηγορούμενοι.

 

Advertisement
 

 

Μονόδρομος ήταν τα ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Το 2018 στην Ρόδο η 20χρονη Ελένη Τοπαλούδη έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε άγρια από τους δυο δράστες οι οποίοι στην συνέχεια την πέταξαν στα βράχια.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου έφερε χειροκροτήματα γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου. «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία», είπε η πρόεδρος.

Αμίλητοι οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν την απόφαση που επέβαλλε στον καθένα ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας προτείνοντας λίγο νωρίτερα τις ποινές σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει επίσης με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν.

Η αγόρευση της εισαγγελέως και τα χειροκροτήματα

 

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ήταν εκείνη που ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη όπως και έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Στην ολοκλήρωση της αγόρευσής της τα μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν με την Πρόεδρο να ζητάει να μην το κάνουν ξανά.

Advertisement
Family Kitchen

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία ακόμη επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος. Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της.

 

Advertisement

Για μια συγκλονιστική δίκη μέχρι την τελευταία στιγμή μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Εκτίμησε ότι η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια.

Το ξέσπασμα της μάνας της Ελένης Τοπαλούδη

 

Ξέσπασε η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή

Τότε η κα Κούλα φώναξε: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας κλαίγοντας με το ακροατήριο να την χειροκροτεί. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας.

 

Πηγή madata.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

Ιταλία: Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

06/10/25 12:04 πμ

Ιταλία – Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

06/10/25 12:03 πμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

06/10/25 12:02 πμ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

06/10/25 12:00 πμ

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή

05/10/25 9:06 μμ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή