Για τα δύο αδέρφια και τη μητέρα τους σχηματίστηκε η πρώτη δικογραφία την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών – Για την υπόθεση του Βασίλη Μελενικλή που τον έθαψαν στην αυλή τους η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τα δύο αδέρφια και τη μητέρα τους σχηματίστηκε η πρώτη δικογραφία την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών – Για την υπόθεση του Βασίλη Μελενικλή που τον έθαψαν στην αυλή τους η θα σχηματιστεί νέα δικογραφία που θα ακολουθήσει τον δρόμο της τακτικής διαδικασίας.

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν τα δύο αδέρφια και η μητέρα τους που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Δράμας με την πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την κατοχή της μικροποσότητας ναρκωτικών.

 

Σχετικά με την υπόθεση του άτυχου Βασίλη Μελενικλή, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το σκεπτικό είναι ότι η δικογραφία που θα ακολουθήσει για περιύβριση νεκρού και κλοπή, δεν είναι αρκετή κατά τα σκεπτικό της Δικαιοσύνης ώστε να διατάξει την προφυλάκισή τους.

Έτσι πλέον για αυτή την πολύκροτη υπόθεση τα δύο αδέρφια και η μητέρα τους θα επιστρέψουν πίσω στο σπίτι τους και Ασφάλεια Δράμας όταν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος πιθανόν με τις κατηγορίες της κλοπής, περιύβρισης νεκρού και της υπόθαλψης για την μητέρα τους, θα παραδοθεί μαζί με το έγγραφο πόρισμα του ιατροδικαστή στην Εισαγγελία με την τακτική διαδικασία και θα οριστεί απλά δικάσιμος.

Το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κιφνίδη, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα ενώ δεν εντοπίστηκε καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας. Δεν έφερε καμία κάκωση και κανένα τραύμα, ούτε στο κεφάλι, ούτε στην κοιλιά ούτε πουθενά. Το μόνο που παρατήρησε ο ιατροδικαστής από το περιεχόμενο του στομάχου του 37χρονου ήταν μία έντονη οσμή αλκοόλ και πιθανόν ναρκωτικών και έτσι για να είναι σίγουρος, έχει λάβει δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, κάτι που ούτως ή άλλως θα έπραττε, που τα έχει αποστείλει σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να αναλυθούν. Αυτά βεβαίως αργούν πολύ για να βγουν, ωστόσο η εικόνα που έχει ο ιατροδικαστής μέχρι στιγμής, είναι πως ο 37χρονος πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα συνεπεία κατάχρησης αλκοόλ και ενδεχομένως ναρκωτικών ουσιών.

Πρόσθετα, στη χούφτα του δεξιού του χεριού βρέθηκε και μία σύριγγα ινσουλίνης (λεπτή σύριγγα), η οποία έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση.

Σημειώνεται ότι λόγω του υγρού και ψυχρού περιβάλλοντος που είχε ταφεί η σορός του 37χρονου, συντηρήθηκε σε ικανό βαθμό και εμφάνιζε μόνο εικόνα σαπωνοποίησης ακριβώς εξαιτίας της παραμονής του στην υγρό, λασπώδες και ψυχρό περιβάλλον που είχε ταφεί.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει όσα ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι προσαχθέντες αδερφοί, πως δεν τον σκότωσαν με τα χέρια τους και πως απεβίωσε ύστερα από χρήση ηρωίνης που έκαναν μαζί. Στη συνέχεια όπως ομολόγησαν, του αφαίρεσαν τα χρήματά του που γνώριζαν ότι είχε μαζί και τον έθαψαν σε ρηχό λάκκο στην αυλή του σπιτιού τους, ακολουθώντας έκτοτε μία καθημερινότητα, σαν μην είχε συμβεί τίποτα. Μπορεί λοιπόν να μην τον σκότωσαν με τα χέρια τους αλλά το έγκλημα της κλοπής και προσβολής του νεκρού παραμένει…

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Βασίλης Μελενικλής για τον οποίο είχε εκδοθεί και Silver Alert, εξαφανίστηκε στις 3 Απριλίου από το σπίτι της γιαγιάς του στην Προσοτσάνη Δράμας, έχοντας πάρει από εκείνη 2.000 ευρώ για μία εγχείρηση που χρειαζόταν στο χέρι του, έχοντας προγραμματισμένο ραντεβού σε κλινική της Θεσσαλονίκης.

Advertisement
Babis

Αντί για την Θεσσαλονίκη όμως, πήρε ένα ταξί και πήγε στην Αλιστράτη Σερρών όπου μετέβηκε στο σπίτι των δραστών, που τους γνώριζε. Στις έρευνες για τον Βασίλη Μελενικλή ενεπλάκη και η δημοσιογράφος-ερευνήτρια Αγγελική Νικολούλη και συνεργάτης της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» μετέβηκε τα προηγούμενα 24ωρα στην Αλιστράτη, όπου μετά από έρευνα εντόπισε το επίμαχο σπίτι και μίλησε με άτομα της οικογένειας που μένουν εκεί. Ένας από αυτούς έπεσε σε αντιφάσεις.

Η Ασφάλεια Δράμας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ερευνούσε την υπόθεση και είχε πληροφορίες για τον τελικό προορισμό του Βασίλη Μελενικλή, θέτοντας υπό διακριτική παρακολούθηση τους δύο αδερφούς και συλλέγοντας αυτό το διάστημα καταθέσεις και στοιχεία. Χθες λοιπόν αποφασίστηκε να μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι. Ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών φαίνεται «έσπασαν» οι δράστες και ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο αδερφούς που «έσπασε» πρώτος, υπέδειξε και τον χώρο στην αυλή τους, που είχαν θάψει τον Μελενικλή. Οι αστυνομικοί σκάβοντας στην αυλή του σπιτιού και στο σημείο που τους υπέδειξαν οι κατηγορούμενοι, εντόπισαν την σορό του Βασίλη Μελενικλή και έτσι έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το θρίλερ της εξαφάνισής του.

 

news247.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Σε σωφρονιστικό κατάστημα ανήλικων ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου

09/01/26 5:58 μμ

Σέρρες: Σε σωφρονιστικό κατάστημα ανήλικων ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου

Νυμφαίο: Σε χειμέριο λήθαργο στις φωλιές τους οι αρκούδες του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας

09/01/26 5:37 μμ

Νυμφαίο: Σε χειμέριο λήθαργο στις φωλιές τους οι αρκούδες του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας

Σέρρες: Στον ανακριτή ο 15χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου Άγγελου - Προληπτικές προσαγωγές από την αστυνομία

09/01/26 1:17 μμ

Σέρρες: Στον ανακριτή ο 15χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου Άγγελου – Προληπτικές προσαγωγές από την αστυνομία

Τραγωδία στην Πιερία: Κτηνοτρόφος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – “Του έσφαξαν 1.000 πρόβατα την περασμένη εβδομάδα”

09/01/26 12:24 μμ

Τραγωδία στην Πιερία: Κτηνοτρόφος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – “Του έσφαξαν 1.000 πρόβατα την περασμένη εβδομάδα”

Πάνος Ρούτσι: Έδωσα αγώνα για το παιδί μου, όχι για να μπω σε κόμμα – Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου για τα Τέμπη

09/01/26 12:16 μμ

Πάνος Ρούτσι: Έδωσα αγώνα για το παιδί μου, όχι για να μπω σε κόμμα – Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου για τα Τέμπη

Ιωάννινα: Χιονοπτώσεις στην πόλη και στα ορεινά της Άρτας

09/01/26 1:03 μμ

Ιωάννινα: Χιονοπτώσεις στην πόλη και στα ορεινά της Άρτας

Η Βουλγαρία στην ευρωζώνη: Ευκαιρίες αλλά και ανταγωνισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις

09/01/26 1:01 μμ

Η Βουλγαρία στην ευρωζώνη: Ευκαιρίες αλλά και ανταγωνισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ανάδειξη του Διατειχίσματος στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης

09/01/26 12:50 μμ

Ανάδειξη του Διατειχίσματος στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης

Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί

09/01/26 12:47 μμ

Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί

Σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να πετάει ανεξέλεγκτα παλιές οικιακές συσκευές και είδη οικιακού εξοπλισμού σε περιοχή της Ασπροβάλτας, στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης εντόπισαν στο σημείο από ψυγεία, κλιματιστικά και πλυντήρια μέχρι καρέκλες και τραπέζια, αντικείμενα που μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό. Επιπλέον, έξω από μονοκατοικία που εκμίσθωνε στην ίδια περιοχή υπήρχε σωρός από ανακυκλώσιμα απόβλητα και διάφορα άλλα ογκώδη αστικά απορρίμματα, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 57χρονος πετούσε ανεξέλεγκτα οικιακές συσκευές στην Ασπροβάλτα

09/01/26 12:46 μμ

57χρονος πετούσε ανεξέλεγκτα οικιακές συσκευές στην Ασπροβάλτα

23χρονη κατήγγειλε πρώην σύντροφό της για βιασμό, εκδικητική πορνογραφία και παράνομη κατακράτηση

09/01/26 12:43 μμ

23χρονη κατήγγειλε πρώην σύντροφό της για βιασμό, εκδικητική πορνογραφία και παράνομη κατακράτηση

Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου στις Σέρρες

09/01/26 12:34 μμ

Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου στις Σέρρες